Görüş Bildir
Haberler
TIME Yılın Kişisini Açıkladı: Cinsel Tacize Karşı #MeToo ile 'Sessizliği Bozanlar'

TIME Yılın Kişisini Açıkladı: Cinsel Tacize Karşı #MeToo ile 'Sessizliği Bozanlar'

Emre Ordu
06.12.2017 - 19:18 Son Güncelleme: 07.12.2017 - 11:49

TIME dergisi 2017'de 'Yılın Kişisi' olarak 'Sessizliği Bozanlar' hareketinin üyelerini seçti. Hollywood yapımcısı Harvey Weinstein'ın adının karıştığı cinsel istismar ve saldırıların ardından, sanat ve siyaset dünyasından çok sayıda ismin adı benzer skandallarla anılmıştı. Bu yaşananların ardından cinsel tacize dikkat çekmek sosyal medyada başlatılan '#MeToo' (Ben de) adlı hareketin öncüleri Time dergisine 'Yılın Kişileri' unvanı ile kapak oldu. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

1927 yılından beri, 'son bir yıl içerisinde en fazla etki yaratan isme' verilen bu unvanın  sahibi bu yıl, yürüttükleri cinsel taciz karşıtı sosyal medya kampanyası ile '#MeToo'  hareketi oldu. 

Time Yazı İşleri Müdürü Edward Felsenthal bu tercihi neden yaptıkları, “Bu on yıllardır gördüğümüz en hızlı gelişen sosyal değişim. Kendilerini öne atıp hikâyelerini anlatan yüzlerce kadının –ve bazı erkeklerin- bireysel eylemleriyle başladı” diyerek açıkladı.

Hareketin öncü isimleri dergiye "Yılın Kişileri" olarak kapak oldu

10 finalistin arasından seçildi

10 finalistin arasından seçildi

Finalistler arasında ABD Başkanı Donald Trump, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, aktivist atlet Colin Kaepernick, bu yıl dünyanın en zengin insanı olan Amazon'un kurucusu Jeff Bezos, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ve Trump'ın ekibinin Rusya ile olası bağlarını soruşturan komisyonun başındaki eski FBI Direktörü Robert Mueller de bulunuyordu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bir çağrıyla başlamıştı

Bir çağrıyla başlamıştı

'Sessizliği Bozanlar' hareketi aktris-aktivist Alyssa Milano'nun bir arkadaşının tavsiyesi ile Facebook ve Twitter üzerinden yaptığı çağrıyla başlamıştı.

Milano 'Eğer siz de cinsel tacize ya da cinsel saldırıya uğradıysanız bu tweete 'ben de' diye yanıt verin' diye yazmış ve #MeToo etiketi 48 saat içinde yaklaşık 1 milyon kez paylaşılmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
140
38
10
5
4
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ecem Gürpınar

Çoğu kadın cinsel tacize uğradığı zaman ya bundan utanıyor ya da ispatlayamamaktan çekiniyor yapmayın utanması gereken onlar... Sadece şunu düşünün o sapık e... Devamını Gör

Mavi Kedi

Yahu bizim ülke de sessiz kalsan bir suçlu, sesini çıkarsan bir suçlusun. Kendini anlatamıyorsun ki, tacizci pişkinliği ile kalıp devam ediyor.