Görüş Bildir
Haberler
Tim Cook Weibo'da Hesap Açtı

Tim Cook Weibo'da Hesap Açtı

abdullah özkan
16.05.2015 - 14:54 Son Güncelleme: 18.05.2015 - 16:27
İçeriğin Devamı Aşağıda

Teknoloji denilince ilk akla gelen isim olan Apple’ın CEO’su Tim Cook, Çinli mini blog sitesi Weibo ‘da hesap açtı.

Apple yurtdışındaki en büyük pazarı konumunda olan Çin ile olan bağlarını kuvvetlendirmek için çeşitli çalışmalar yapıyor. Bunların sonuncusu, ülke genelinde en çok kullanılan sosyal paylaşım sitesi Weibo’da şirket CEO’su Tim Cook’un hesap açması oldu.

Weibo’nun sahibi olan Sina şirketinin hesabı tarafından yapılan açıklamada haber doğrulandı. İlk üç saatte 300.000’den fazla takipçiye ulaşan Tim Cook’un Weibo’ya katılması hakkında aynı zaman diliminde 36.000’den fazla yorum geldi.

Tim Cook'un Weibo Profili

Tim Cook'un Weibo Profili

Weibo, Facebook, Twitter ve Youtube gibi sosyal paylaşım sitelerinin Çin hükümeti tarafından engellenmesinin ardından ülke çapında ün kazanmıştı.

Çin pazarında ilgi odağı olan Coca Cola, Unilever, Ford, Nestle, Luis Vuitton gibi büyük şirketler de Weibo aktif olarak kullanıyor. Şirketlerin hesapları üzerinden doğrudan iletişim kurulabiliyor.

Ayrıca Batı dünyasından tanınmış bazı isimler de Weibo’yu kullanıyor. Bu isimler arasında Tom Cruise, Bill Gates, Maria Sharapova gibi isimler var. Ayrıca IMF Başkanı Christine Lagarde, İngiliz müzik grubu Radiohead, eski ABD Başkanı George Bush’un kardeşi Neil Bush ve aktör Joseph-Gordon Levitt de Weibo kullanan Batılı meşhurlar arasında. Bu isimlere Tim Cook’un da katılması ile Weibo’nun ünü bir kat daha artmış oldu.

Kaynak: http://webtruva.com/tim-cook-weiboda-...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın