Görüş Bildir
Haberler
THY de Katıldı: Hava Yolu Şirketleri Çin'e Uçuşları Birer Birer Durduruyor

THY de Katıldı: Hava Yolu Şirketleri Çin'e Uçuşları Birer Birer Durduruyor

British Airways ve Lufthansa'nın ardından Avrupa'da üç hava yolu şirketi daha koronavirüs salgını nedeniyle Çin'e uçuşlarını durdurdu. Uzun bir süre Çin seferlerini durdurmayan ve bu nedenle eleştirilen Türk Hava Yolları da, Dünya Sağlık Örgütü'nün acil durum ilan etmesinin ardından seferlerin durdurulduğunu açıkladı. 

Şu ana kadar Çin seferlerini durduran hava yolu şirketleri arasında British Airways, Lufthansa, Air France, SAS, Iberia, United Airlines, Air Canada, American Airlines, Finnair, EgyptAir, Cathay Pacific, Air India, Air Seoul ve Air Tanzania bulunuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fransız Hava Yolu şirketi Air France'dan yapılan açıklamada, Çin'e karşılıklı tüm uçuşların 9 Şubat'a kadar askıya alındığı belirtildi. Pekin ve Şangay'dan Fransa'ya dönmek isteyen yolcular için bazı özel seferlerin düzenleneceği kaydedildi. 

Danimarka, İsveç ve Norveç'in ortakları arasında yer aldığı İskandinav Hava Yollarınca (SAS) yapılan açıklamada da Pekin ve Şangay seferlerinin 9 Şubat'a kadar durdurulduğu ve 2 kent için de 9 Şubat'a kadar bilet satılmayacağı bildirildi.

İspanya'nın eski ulusal hava yolu şirketi Iberia'dan yapılan açıklamada da Çin'de tek uçuş noktası olan Şangay seferlerinin şubat ayı boyunca askıya alındığı belirtildi.

British Airways ve Lufthansa dün açıklamıştı

British Airways ve Lufthansa dün açıklamıştı

İngiliz hava yolları British Airways dün Çin'e tüm uçuşlarını durdurma kararı almış ve şu açıklamayı yapmıştı: 'İngiltere Dışişleri Bakanlığının seyahat uyarısının ardından derhal geçerli olmak üzere Çin ana karası ile karşılıklı tüm uçuşları askıya aldık.' 

Lufthansa Group'dan da dün yapılan açıklamada 'Lufthansa, SWISS ve Austrian Airlines Çin ana karası ile karşılıklı tüm uçuşları 9 Şubat'a kadar askıya alacak. Operasyonel nedenlerle Çin'e yapılan uçuşlara yönelik rezervasyonların kabulü şubat ayının sonuna kadar askıya alınacak.' denilmişti.

Uçuşları azaltacağını açıklayan THY karar değiştirdi

Uçuşları azaltacağını açıklayan THY karar değiştirdi

Türk Hava Yolları'nın Basın Müşaviri Yahya Üstün Twitter'dan yaptığı açıklamada:

'Korona Virüsü kaynaklı durumu ve son gelişmeleri ulusal ve uluslararası otoritelerle değerlendirmek için; Pekin, Guangzhou, Şangay ve Xian şehirlerine düzenlediğimiz seferlerimizi 9 Şubat’a kadar durduruyoruz.' ifadelerini kullandı.

THY'nin kararı, Dünya Sağlık Örgütü'nün acil durum ilanı sonrasında geldi 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dünya genelinde Çin’e uçuşu durduran şirket sayısı 10'dan fazla 👇

Koronavirüs nedeniyle ölenlerin sayısı 170'e çıktı

Koronavirüs nedeniyle ölenlerin sayısı 170'e çıktı

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu, son olarak koronavirüs (2019-nCoV) salgını nedeniyle can kaybının 170 olduğunu açıklamış, virüsten etkilenenlerin sayısını 7 bin 711 olarak vermişti.

Virüsten dolayı müşahade altına alınanların sayısının da 81 bin 947'ye çıktığı belirtilmişti.

Deniz Ürünleri Pazarı'ndan dünyaya yayılmıştı

Deniz Ürünleri Pazarı'ndan dünyaya yayılmıştı

Yeni tip koronavirüs, ilk olarak Hubei eyaletine bağlı Vuhan kentinde 12 Aralık'ta tespit edilmişti.

Vuhan Belediyesi Sağlık Komisyonu, 31 Aralık'ta kentteki Huanan Deniz Ürünleri Pazarı ile teması bulunan 27 kişide daha 'gizemli' hastalığın görüldüğünü açıklamış ve pazarı kapatmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
85
24
17
6
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sons of Anarchy

Sigara mı lan bu azaltmak ne amk

Murat

Hemen bırakamıyoruz azar azar bırkacaz işallah :D

Tokoi

Yabancı bir ülkeye iş, gezi, eğitim, sağlık için gidilir. Şu an Türkiye’den kaç kişi bu sebeplerden Çin’de durum da buyken gitmek isteyebilir ki? Olan yolcu... Devamını Gör