Görüş Bildir
Haberler
"The Last Of Us" Adlı Film,Oyunun Doğrudan Sinemaya Adaptasyonu Olmayabilir

"The Last Of Us" Adlı Film,Oyunun Doğrudan Sinemaya Adaptasyonu Olmayabilir

Arda Tekin
18.07.2018 - 19:09

PlayStation'ın sevilen oyunlarından biri olan The Last of Us'un yaklaşmakta olan film uyarlaması hakkında şimdiye kadar çok az şey açıklandı. Bununla birlikte, Naughty Dog Yaratıcı Yönetmeni Neil Druckmann'ın yaptığı yeni bir bildiride, başlığın gelecekteki herhangi bir film uyarlamasının oyunun senaryosunu direk olarak tekrar tekrar seyirciye aktarılmayacağını öne sürüyor gibi görünüyor.

Druckmann, 2018 D.I.C.E'de film yapımcısı Dan Trachtenberg ile video oyunları, film ve televizyon için sunum hazırlama konusunda bir konuşma yaptı.Ayrıca Druckmann, Uncharted serisinin ve The Last of Us'ın yaklaşan film uyarlamalarıyla ilgili düşüncelerini paylaşma fırsatını buldu.

Uncharted oyununun uyarlaması ile ilgili konuşan Druckmann, yönetmen Shawn Levy'nin filmdeki yaklaşımından memnun olduğunu iddia ederek, 'Shawn Levy ile bazı görüşmeler yaptık ve gerçekten tutkulu, anladı ve bence nerede olduğumuzu anladığını düşünüyorum. 'Yakında çıkan Uncharted filmi, genç Nathan Drake'in maceralarına odaklanacak (Tom Holland tarafından oynanacak.)

Druckmann, The Last of Us'un (bayağı uzun bir süredir yapım aşamasında olan) film uyarlaması hakkında söyleyecek çok şey azlığına sahipken, film için yarattığı ilk senaryonun oyun anlatımının direkt bir uyarlaması olduğunu belirtti . Bu senaryonun tartışılması  üzerine, 'Şimdi, bakıyorum da o fikirden biraz uzaklaşmak zorunda kaldım, senaryoya geri dönüp baktığımda , o filmin yapılmasını istemediğimi görüyorum' diye belirtti.

Bütün bunları göz önünde bulundurarak, Naughty Dog'un beğeni toplayan oyunlarının doğrudan uyarlamalarını görme konusunda hiç de ilgisi yok gibi görünüyor; Druckmann, bu gerçeği, stüdyonun film uyarlamalarına yaklaşımının 'zaman içinde' nasıl geliştiğini söyleyerek , ' Zaman geçtikçe, anlattığımız öykünün doğrudan sinemaya uyarlanması konusunda heyecanlı olmadığımızı farkettik, çünkü bu hikayeyi sinematik olarak oyunun içinde zaten çok iyi anlatmış olduğumuzu düşünüyorum, bu yüzden senaryoda ona başka ek olarak ne getirebileceğinizi bilmiyorum ayrıca zaten kurulmuş bir mitolojiye yeni öğeler getirmek her zaman biraz risklidir. Bu riskler, doğrudan bir film adaptasyonu yapmaktan kaçınmak için seçim yaparken de,  ayrıca mitolojiye heyecan verici ve orijinal yeni bir giriş eklemek için bir fırsattır

'Uncharted' veya' Last of Us' uyarlamaları'nın  geçmişte örnekleri de olan berbat video oyun uyarlamaları serisini sona erdirebileceğini görmek ilginç olacak, ancak iki film için de herhangi bir yayın tarihi belirtilmediği için bunu öğrenmemiz  biraz zaman alabilir. .

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın