Görüş Bildir
Haberler
TFF'de İkinci Demirören Dönemi

TFF'de İkinci Demirören Dönemi

Batuhan
25.06.2015 - 10:01 Son Güncelleme: 25.06.2015 - 15:24
İçeriğin Devamı Aşağıda

Haluk Ulusoy Aday Olamadı, Demirören Yeniden Başkan

Türkiye Futbol Federasyonu Olağan Seçimli Genel Kurulu'nda Yıldırım Demirören, başkan adaylığı için yeterli imzayı toplarken, Haluk Ulusoy aday olamadı.

Yıldırım Demirören ve Haluk Ulusoy, yönetim kurulu listelerini ve adaylık için gerekli olan üye imzalarını divan başkanlığına sundu.

Divan başkanı Mehmet Baykan, iki adaydan temsilci talep ederek, mükerrer oy tespiti yapılmasını istedi. Demirören 240, Haluk Ulusoy ise 65 imza topladı. Yapılan incelemenin ardından, 26 oy mükerrer çıktı. Böylece Demirören'in imza sayısı 214'e, Ulusoy'un imza sayısı ise 39'a düştü.

Bu gelişmenin ardından divan başkan yardımcısı Mesut Hoşcan, Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay'ın örnek teşkil edecek kararlarını okudu.

Divan başkanı Baykan ise seçimli genel kurulun tek listeyle yapılacağını açıkladı.

Yapılan oylama sonucu, kullanılan 219 oyun 214'ünü alan Yıldırım Demirören yeniden başkanlığa seçildi.

İşte Yıldırım Demirören'in listesi

Başkanvekilleri: Servet Yardımcı, Nihat Özdemir, Ali Dürüst, Hüsnü Güreli

Yönetim Kurulu: Cengiz Zülfikaroğlu, Erhan Kamışlı, Alaattin Aykaç, Ahmet Gökçek, Mustafa Çağlar, İbrahim Usta, Ali Düşmez, Kaan Terzioğlu, Arif Koşar, Yaşar Aşçıoğlu

Yedek Üyeler: Ziya Erbaş, Mete Düren, Selahattin Aydoğdu, Serhat Soysal, Atilla Bingöl, Ertuğrul Dindar, Ömer Sarılar, Saliha Kübra Kabaali, Bayram Yüksel, Mustafa Küçükmeral

Demirören'den teşekkür

Demirören'den teşekkür

TFF Başkanı ve Başkan Adayı Yıldırım Demirören, Olağan Seçimli Genel Kurul'da başkan adaylığının ardından açıklamalarda bulundu.

İşte Yıldırım Demirören'in açıklamaları;

'Ne kadar büyük ve güçlü bir aile olduğumuzu görüyorum. Bundan 3 yıl önce bize destek veren delegelerimiz var. Hangi tarafta olursanız olun Türk futbolunun iyiliğini istediğinizi biliyorum.'

'Riva'yı Türk futboluna armağan etmemizde katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Türk futboluna sahip çıkan yayıncı kuruluş Digiturk'e, TRT'ye A Spor'a teşekkür ediyorumum. Mali fair play konusunda destek veren ekiplerimize teşekkür ediyorum. Profesyonellerimize teşekkür ediyorum. Merkez Hakem Kurulu'na teşekkür ediyorum. Bizimle yola çıkan Fatih Terim'e teşekkür ediyorum. Devlet erkanımıza teşekkür ediyorum.'

"Seçimin Yapılabilmesi Türk Futbolunun Elinden Alınmıştır"

"Seçimin Yapılabilmesi Türk Futbolunun Elinden Alınmıştır"

TFF olağan genel kurulunda topladığı 65 imzanın 26'sının mükerrer olmasından dolayı 39 imzada kalarak aday olma yansını kaybeden Haluk Ulusoy konuyu mahkemeye taşıyacağını açıkladı.

Haluk Ulusoy'un açıklamaları şöyle:

'Bugün kısa da olsa size birkaç söz söylemeyi uygun gördüm. Üzüntülüyüz. Tüm çabalara rağmen, konuyla hiçbir ilgisi olmayan biri Anayasa Mahkemesi kararıyla seçime gitme hakkımız ve seçimin yapılması Türk futbolunun elinden alınmıştır. Sonuna kadar takipçisi olup haklarımız arayacağız.'

'Hukuk işleyecek ve hak yerini bulacaktır. Futbol ailesi bugün elinden alınan seçimi kısa süre sonra geri alacaktır. Gasp edilen haklar geri alınacaktır. Bu genel kurulun kısa süre içerisinde bir daha toplayacağını herkes görecektir. Bize verilen 65 imzanın tamamı helaldır. Biz hiç kimeye baskı yapmadık. Gönül rızası ile verilen imzalar yok sayılmıştır. 64 yürekli kardeşime teşekkür ediyorum.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Genel kurul öncesi gerginlik

Genel kurul öncesi gerginlik

Başkan adaylarından Haluk Ulusoy ile oğlu Saffet Ulusoy'un otele girişi sırasında gerginlik yaşandı.

Güvenlik görevlileri, akreditasyon kartı olmaması sebebiyle Saffet Ulusoy'un genel kurulun yapılacağı kata çıkmasına engel olmak istedi. Haluk Ulusoy ve Saffet Ulusoy, güvenliğin ilk müdahalesinden geçerek, genel kurulun yapılacağı kata çıktı. Burada bir kez daha durdurulan Haluk Ulusoy ve ekibi, kısa süren tartışmanın ardından salona girdi.

Olağan seçimli genel kurulda başkan adayı olabilmek için Yıldırım Demirören, Bülent Gürkut, Ayhan Sağaltıcı, Ümit Sırakaya, Haluk Ulusoy, Duygun Yarsuvat ve Adil Yazıcıoğlu başvuruda bulunmuştu. Aday olmak için en az 60 imza gerekiyor.

Aday adaylarından Yıldırım Demirören 200'den fazla ıslak imza aldığını, Duygun Yarsuvat ise 60 imzayı toplayamadığını açıklamıştı.

AA 

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0