Görüş Bildir
Haberler
Tezcan: 'Terör Örgütlerine TIR'larla Silah Taşındığı Belgelerle Ortaya Çıktı'

Tezcan: 'Terör Örgütlerine TIR'larla Silah Taşındığı Belgelerle Ortaya Çıktı'

adem kara
21.07.2014 - 15:28 Son Güncelleme: 21.07.2014 - 16:46

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Adana’da durdurulan TIR’larla, Suriye’de terör örgütleri El-Kaide ve IŞİD’e silah taşındığının, soruşturma kapsamındaki belgelerle ortaya çıktığını söyledi.

Tezcan, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, 19 Ocak 2014 tarihinde, Adana’da 3 TIR’ın durdurularak aranmak istendiğini, ancak güvenlik güçlerine yapılan müdahale nedeniyle aramanın kısmen yapılabildiğini dile getirdi.

Bülent Tezcan, devam eden soruşturmada, söz konusu TIR’larla, Suriye’de terör örgütleri El-Kaide ve IŞİD’e silah taşındığının, belgeleriyle ortaya çıktığını ileri sürdü. Tezcan, soruşturmayı yürüten Savcı Aziz Takçı’nın, başka bir soruşturma dolayısıyla verdiği ifadede bu konuda açık beyanı olduğunu söyledi.

Tezcan, soruşturma kapsamındaki tutanaklarda, TIR’larda kısmen yapılabilen aramanın kayıt altına alındığını vurguladı. Söz konusu aramaya ait olduğunu iddia ettiği tutanakları da gösteren Tezcan, şöyle devam etti:

“TIR’larda nelerin çıktığı resmi tutanaklarda yer alıyor. Bunların tamamının görüntüleri de mevcut. Her TIR’da sacdan yapılmış ikişer büyük sandık var. Bunlarda mühimmat taşınıyor. Birinci TIR’daki birinci sandıkta, kafile numaraları Kiril Alfebesi ile yazılı 25-30 adet füze ve roket. Füze ve roket hassas tapaları. 350-400′e yakın bomba atar mühimmat. İkinci sandıkta da 20-25 füze tespit edilmiş. 25-30 ahşap sandıkta da havan mühimmatları bulunmuş. 5-6 çuval içinde de uçaksavar mühimmatı.

İkinci TIR’da da 90-100 adet top mermisi. Üzerinde Arapça yazılı koliler. 3. TIR’da ise neredeyse hiç arama yapamıyorlar. Çap ve miktarı tespit edilemeyen gelişigüzel konulmuş mühimmatlar tespit edilmiş.

Mühimmatların o ortamda sayılması mümkün olmadığı için garnizona çekmek istiyorlar ancak müdahale ediliyor ve garnizona çekilmesi englleniyor.”

Bülent Tezcan, TIR’ın şoförünün beyanına göre, TIR’ların, Esenboğa Havaalanı’ndan, yabancı uyruklu uçaktan yüklendiğini, Reyhanlı’ya götürüldüğünü savundu. Tezcan, sınıra kadar şoförlerin götürdüğü TIR’ların, sonra MİT elemanlarınca sınırdan geçirilip El-Kaide ya da IŞİD elemanlarına teslim edildiğini ileri sürdü. AKP’nin, Ortadoğu’daki silahlı örgütleri desteklediğini söyleyen Tezcan, bu silahların namlusunun bir gün kendilerine döneceği konusunda iktidarı daha önce uyardıklarını söyledi. Tezcan, şöyle devam etti:

“Şimdi görülüyor ki resmi belgelerle, silahlı terör örgütlerine Türkiye’den silah ve mühimmat taşınmıştır. Bunlar Türk Hükümeti ve istihbarat birimlerince yapılmış. Şimdi bu terör örgütleri bölgede Türk vatandaşlarını tehdit eder noktaya gelmiştir. IŞİD’e verdikleri bu silahlar, vatandaşlarımıza doğrultulmuştur. Şimdi soruyorum: Reyhanlı saldırısında kullanılan mühimmatları bu TIR’larla mı taşıdınız? Ortadoğu’daki IŞİD ve El-Kaide militanlarını böyle silahlandırmak, uluslararası ceza hukukunda suç değil mi?” 

DHA | Zete

Kaynak: http://zete.com/teror-orgutlerine-tir...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0