Görüş Bildir
Haberler
Tetris, Artık Tshirt Üzerinde Oynanabiliyor

Tetris, Artık Tshirt Üzerinde Oynanabiliyor

Pchocasi
06.07.2014 - 21:55 Son Güncelleme: 06.07.2014 - 22:20

Tetris, Artık Tshirt Üzerinde Oynanabiliyor

Tetris dediğimizde aklımıza sadece tetris geliyor. Ama bir takım mühendis kardeşlerimiz tetris olayını değiştirerek farklı bir boyut kazandırmış. Detaylar haberimizde.

Basit olmasına karşın dünyanın en çok oynanan oyunları arasında gösterilen tetris unutulmaya yüz tutmuş durumdayken yeni bir farklı boyut ile kullanıcıların karşısına çıktı. 1984 yıllarından günümüze kadar gelen tetris, yaş sınırı aramadan herkesin beğendiği bir oyundu.

Geçtiğimiz Haziran’da 30. yaş gününü kutlayan Tetris, bu durumun vermiş olduğu gurur ile birlikte gaza gelerek Lüksemburg’da yaşayan Mark Kreger adlı kişi tarafından tişörtün üzerine tetrisi tasarladı. Tıpkı oyun konsolunda olduğu gibi oynanan bu tişört kullanıcılar tarafından çok tutuldu.

TETRİS NASIL ÇALIŞIYOR ?

Mark Kreger tarafından tişörtün üzerine tasarlanan tetris 128 adet LED kullanılarak hazırlanmış. Toplamda çalışabilmesi için 4 adet AA tipli pilden gücünü alması gerekiyor.

Yapılan tişörtün videosu internete düştüğünde tıklanma rekorları kırdı. Fakat tişörtün geliştiricisi tarafından yapılan açıklamada satışa çıkartılmayacağını belirtti.

SESSİZ SEDASIZ

Aslında bir ilk olarak nitelendirebileceğimiz bu tişört, Tetris’e farklı bir boyut kazandırmış. Tişörte alıcı gözle baktığımızda ise tüm aksamları çalışır durumda. Ancak tek eksiği seslerin çıkmıyor olması.

Toplamda tişörtün üzerinde dört adet fonksiyon tuşu bulunurken, kontrol buralardan sağlanıyor. Yani eğer tikiniz varsa bu tişörtü kesinlikle giymemenizi tavsiye ediyoruz.

TETRİS TSHİRT

Kaynak: http://www.pchocasi.com/tetris-artik-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın