Görüş Bildir
Haberler
Tess GERRITSEN'a Ait Nefesinizi Tutarak Okuyacağınız 5 Rizzoli-Isles Kitabı

Tess GERRITSEN'a Ait Nefesinizi Tutarak Okuyacağınız 5 Rizzoli-Isles Kitabı

Güldem Dursun
20.01.2015 - 00:05 Son Güncelleme: 22.01.2015 - 21:27

1. CERRAH

Cerrah bu serinin ilk romanı olma özelliğini taşıyor. Dedektif Jane Rizzoli 30lu yaşlarının başında işini seven fakat mesleğindeki erkek egemenliğinden dolayı üzerinde hep bir baskı hisseden bu yüzden her zaman sert görünmeye işini profesyonelce yapmaya çalışan bir kadın dedektiftir. Gelen bir ihbar üzerine kadınlarla derdi olan bir seri katilin peşine düşülür tabi bu kovalamacanın sonunda Rizzolinin de kurban olabileceği kimsenin aklına gelmez. Ve cerrah ile Rizzoli arasındaki  ölümsüz bağ böylelikle kurulmuş olur. Artık Cerrah'ın eli Rizzoli'nin, Rizzoli'nin eliyse Cerrahın üzerindedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. ÇIRAK

Bu kitapla birlikte serinin ikinci önemli ismi Doktor Maura Isles karşımıza çıkıyor. Cerrah'ın elinden kurtulan ve aldığı yaraları sarmaya çalışan Rizzoli artık kabuslarının sona erdiğini düşünmeye başlamıştır ki yeni bir seri katilin peşine düşmek zorunda kalır. Ekip arkadaşlarının yaptığı, isterse davadan çekilebileceği tekliflerinin hepsini reddeder çünkü Rizzoli asla boyun eğmez ve her zaman en güçlü o'dur. Onları ve aslında Rizzoli'yi de düşündüren asıl önemli olaysa, yeni ortaya çıkan bu katilin yöntemlerinin Cerrah'ınkine çok benziyor olmasıdır. Dava normal seyrinde devam ederken birden dava hakkında herkesten daha çok şey bilen FBI ajanı Gabriel Dean ortaya çıkar. Bu herkesin kafasında bir takım soru işaretleri bırakır ve Rizzoli için olayın ürkütücülüğü daha da artar. Ajan Gabriel Dean'in ortaya çıkması Rizzoli'nin işini daha da zorlaştırır. Artık tek başına Cerrah ve cerrahın Çırağı'yla mücadele etmek zorunda kalmıştır.

3. GÜNAHKAR

Bu kitapta Rizzoli daha da güçlenmiş bir kadın olarak karşımıza çıkıyor. Sabahın erken saatlerinde bir Manastır'dan ihbar gelir. Olay yerine gittiklerinde Manastır'ın avlusunda biri ölü diğeri ölümle pençeleşen iki rahibe yatmaktadır. Hava buz gibi soğuktur sürekli kar yağdığından cinayet izlerini korumakta zorlanmaktadırlar. Dedektifler bu olayın nedenini araştırırken Doktor Maura Isles ölen rahibenin otopsisini yapmaktadır ve bu sırada beklenmedik bir şeyi farkeder. Ölen rahibe ölmeden kısa bir süre önce doğum yapmıştır. Bununla birlikte olaylar bambaşka bir seyir alır. Olaylar böyle devam ederken bir kadının daha benzer şekilde öldürüldüğü haberi gelir ve bu haberle birlikte Ajan Gabriel Dean olaylara tekrar dahil olur. Katilin peşindeki bu takip ilerlerken zamanla Ajan Dean ve Rizzoli arasında bir yakınlaşma başlar ve Rizzoli mantığı ve kalbi arasında bir seçim yapmak zorunda kalır.

4. İKİZ BEDENLER

Doktor Maura Isles hayatının en ilginç ve en tehlikeli olayına tanık olmak üzeredir. Yüzleşeceği seri katil beraberinde çok eski sırları ortaya çıkaracaktır. Dr. Isles Çıktığı iş seyahati dönüşünde evinin önüne geldiği sırada polis bantlarının evini çevrelediğini ve ekip arabalarından geçilmediğini görür. Dr. Isles'ın geldiğini gören polis memurları şaşkın şekilde bakmaktadırlar ve garip sorular sormaktadırlar. Kendini birden olayın içinde bulan Dr. Isles bi otopsiye katılır. Otopsi masasında yatan kadavra kanının çekilmesine sebep olur çünkü kendisinin tıpatıp aynısıdır. Rizzoli cesedi Dr. Isles'ın evinin önünde bulduklarını söyler ve daha da ilginç olanı, cesedin kan grubunun ve doğum tarihlerinin Maura'yla aynı olmasıdır. Bunun üzerine Maura cevapların peşine düşmek için geçmişe doğru bir yolculuğa çıkar. Olaylar böyle ilerlerken asıl korkunç olansa katilin cinayetlerine devam etmesidir.

5. SİLİNİŞ

Diğer kitapların açıklama kısmında bu konuya bağlayamadım ama evet Rizzoli ve Ajan Gabriel Dean evleniyorlar. Ve evet, Rizzoli hamile! Hamileliğinin son günlerinde doğum sancısı çektiği için hastaneye gidiyorlar ve bum! Rizzoli biri kadın biri erkek silahlı iki kişi tarafından rehin alınıyor! Yazarın diğer kitaplarında olduğu gibi bu kitabında da olayın arka planı bambaşka çıkıyor. Gergin saatler ilerlerken Maura, Jane'in kocası FBI ajanı Gabriel Dean'le işbirliği yaparak gizemli katilin kimliğini araştırmaya başlar. Federal ajanlar aniden ortaya çıkınca, Maura ve Gabriel sıradan bir rehine krizinden çok daha derinlere uzanan bir olayla karşı karşıya olduklarını anlarlar.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
133
73
13
6
6
6
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ebru Çelik

Diriliş te çıktı yine rizzoli ve ısles baş rollerde bi çırpıda okursun eminim..

aleyna

aslında dean ve jane çırakta yakınlaşmılardı ama neyse