Görüş Bildir
Haberler
Tesla, Yazılım Güncellemesi Aldı!

Tesla, Yazılım Güncellemesi Aldı!

Bay0y
15.10.2015 - 13:21

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, Model S ve Model X otomobilleri için yazılım güncellemesi yayınladı. Tesla araçlar bu güncelleme ile otomatik pilot özelliğine kavuştu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Elon Musk’ın CEO görevini yaptığı Tesla, elektrikli otomobil sektöründe devrim yaratmak için çalışmalarını sürdürmüş ve geçtiğimiz yıllarda Tesla Model S otomobili ile karşımıza çıkmıştı. Yıllar içerisinde ilerleme kaydeden Tesla, biyolojik savaşa karşı koruması olan SUV segmentinde boy gösterecek olan Model X otomobili ile isminden iyice söz ettirmeyi başardı.Tesla'ya otomatik pilot özelliği geldi!

Telefon, tablet, bilgisayar ve akıllı saatlerden sonra otomobillerin degüncelleme alması ilk etapta şaşırtıcı gelebilir ama bu duruma Teslasayesinde alışacağız galiba. Tesla, bugün Model S ve Model X otomobilleri için bir yazılım güncellemesi yayınladı. Tesla modellerine gelen güncelleme ile otomatik pilot özelliği araçlara ekleniyor. Otomatik pilot güncellemesi sayesinde; Model S ve Model X bazı durumlarda sürücüyeihtiyaç duymadan geliştirilmiş yapay zeka algoritması sayesinde kendi gidebiliyor. Ancak otomatik pilot güncellemesi Tesla modellerini tamamensürücüsüz otomobil haline dönüştürmüyor.

Tesla Version 7.0 güncellemesi; 12 uzun menzilli ultrasonik sensörleryardımı ile araç otomatik olarak şerit değiştirme, trafik yoğunluğuna göre cruise control açma, hızı azaltma ve otomatik fren yapma gibi özellikler sunuyor. Aracın kontrolünü sürücüden alan otomatik pilot özelliği Tesla modellerine büyük artı kazandıracak. Bakalım ilerleyen yıllarda Tesla, tamamen sürücüsüz bir otomobil deneyimi sunacak mı?

Shiftdelete

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
24
2
1
0
0
0
0