Görüş Bildir
Haberler
Ters Köşelerden Başınız Dönecek: İzlemesi Çok Keyifli Dedektif Filmleri

Ters Köşelerden Başınız Dönecek: İzlemesi Çok Keyifli Dedektif Filmleri

27.10.2021 - 07:30

Filmlerin biraz gizem içermesini hepimiz severiz. Özellikle bu gizemin peşine düşen kendinden emin bir dedektif varsa her şey daha da çekici bir hale gelir. Eğer siz de böyle düşünüyorsanız, birbirinden ilginç ve sürükleyici konularıyla sizi ekrana kilitleyen bu 15 dedektif filmini gördüğünüzde oldukça heyecanlanacağınıza eminiz. Lafı fazla uzatmayalım ve hadi başlayalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Pembe Panter - IMDb: 5.7

15. Pembe Panter - IMDb: 5.7

Pembe Panter efsanesini hepimiz biliriz. Uzun yıllardır bu serinin farklı karakterlerle farklı versiyonları çekilse de, biz size oyuncu kadrosunda Beyonce gibi bir dünya starını barındırmasıyla kalitesini daha ilk anda gösteren 2006 yapımı Pembe Panter'i öneriyoruz. Interpol tarafından aranan bir hırsızın peşine düşen dedektifimiz, olayları nasıl ele alıyor, bir de böyle izleyin. Filmi izlediğiniz süre boyunca müziklerinden tutun olay örgüsüne kadar oldukça keyifli bir serüvene şahitlik ediyorsunuz. Biricik dedektifimiz Pembe Panter olmadan bu liste de olmazdı!

14. Nancy Drew and the Hidden Staircase - IMDb: 5.8

14. Nancy Drew and the Hidden Staircase - IMDb: 5.8

''Dedektiflik insanın içinde olacak!'' dedirten bir filmle bu güzel listeye devam ediyoruz. Boş zamanlarında dedektiflik yapan ve merakına hiç engel olamayan Nancy Drew, arkadaşlarını da peşinden sürükleyerek bir gizemi çözmeye çalışır. Tam bir aile filmi olan bu yapımda gençliğin güzel yanlarına da epeyce şahitlik ediyoruz. Bazı noktalarda Nancy Drew'e kızsanız da onun hikayesi ve başından geçenler sizi epey etkiliyor.

13. Murder Mystery - IMDb: 6.0

13. Murder Mystery - IMDb: 6.0

Sırada yılların yaşlandıramadığı oyuncu Jennifer Aniston ve komedi dalında Jim Carrey ile yarışan Adam Sandler'in başrollerini paylaştığı bir film var. İş hayatını asla işte bırakamayan bir polisin ve bu durumdan biraz şikayetçi olan karısının aşklarını kurtarmak için çıktıkları bir tatilde yaşanan gizem dolu olayları konu alan filmde, polisimiz bir dedektif edasıyla adım adım bütün gizemi çözmeye çalışıyor. Kahkaha dolu dakikalar sizi bekliyor, bizden söylemesi.

12. The Lovebirds - IMDb: 6.1

12. The Lovebirds - IMDb: 6.1

Ayrılmak üzere olan bir çiftin bir anda dedektifçilik oynamaya başladığını ve şüphelisi oldukları bir cinayeti çözmek için her şeylerini ortaya koyduklarını düşünün. İzlerken sizi gülmekten alıkoyamayan ama bazen de durup düşünmenizi sağlayan bu filmde iki aşık dedektifin hem kendileri hem de aşkları için verdikleri mücadeleyi izliyoruz. Eğer The Lovebirds'ü henüz izlemediyseniz, hemen izlemelisiniz. İçerisindeki mesajlardan oldukça etkileneceğinize eminiz çünkü bu film aşk ve gizemin birleşiminin anlatıldığı en güzel yapımlardan biri.

11. Get Smart - IMDb: 6.5

11. Get Smart - IMDb: 6.5

Ve sırada ''Biraz gizem ve bolca kahkaha istiyorum!'' diyen herkesin gülmekten gözünden yaşlar getirecek bir film var. Son yılların en iyi komedyenlerinden Steve Carell ve güzeller güzeli Anne Hathaway'in başrollerinde olduğu Get Smart, büyük bir görev için işe koyulan ve bu iş için kılıktan kılığa giren iki ajanın hikayesini anlatıyor. Filmin içindeki ters köşeler sizi epey şaşırtıyor ve bir dedektif edasıyla sonuca giden kahramanlarımız da sizinle birlikte aynı şaşkınlığı yaşıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Murder On the Orient Express - IMDb: 6.5

10. Murder On the Orient Express - IMDb: 6.5

Murder On the Orient Express (Doğu Ekspresinde Cinayet) listemizdeki en kaliteli dedektif filmlerinden biri. Bu yapım aslında Agatha Christie'nin en çok okunan polisiye romanlarından birinden uyarlandı. Bir trende işlenen cinayeti çözmek için birkaç saati olan bir dedektifi anlatan bu eşsiz yapımda herkes şüpheli. Sizi oldukça sürükleyici bir maceraya çıkaran bu efsane hikayede, dedektif Hercule Poirot ile siz de olayı çözmek için canınızı dişinize takıyorsunuz. Filmde Johnny Depp ve Penelope Cruz gibi isimleri izlemek de oldukça büyük bir keyif veriyor.

9. Enola Holmes - IMDb: 6.6

9. Enola Holmes - IMDb: 6.6

Biz Sherlock Holmes'ün kimsesiz ve umursamaz tavırlarına oldukça alışsak da meğer karakterimizin bir kız kardeşi varmış ve şansa bakın ki, o da abisinin yolunda ilerliyormuş. Millie Bobby Brown'un başrolünde yer aldığı Enola Holmes'ü izlediğinizde büyük bir keyif alacağınıza eminiz. Bu film dedektifliğin cinsiyeti olmadığını bize ispatlayan en güzel yapımlardan biri. Oyuncuların performansları da ''Maşallah!'' dedirtmeyi başarıyor.

8. Happy Death Day - IMDb: 6.6

8. Happy Death Day - IMDb: 6.6

Happy Death Day, listemizdeki en ilginç yapımlardan biri. Biraz tatlı biraz da ekşi olan bu film, nasıl yapmış bilmiyoruz ama korku ve komedi türlerini harmanlamayı başarmış. Başroldeki karakterin hem kurban hem de dedektif olduğu bu filmde, sürekli olarak öldürülen karakterimiz kendi katilini yakalayabilmek için büyük bir dedektiflik örneği sergiler. Spoiler vermiş gibi olmayalım ama filmin sonunda öyle bir ters köşe var ki, birkaç gün kendinize gelemiyorsunuz.

7. Yedek Polisler - IMDb: 6.7

7. Yedek Polisler - IMDb: 6.7

Dünyanın en alakasız iki dedektifini bir araya getiren Yedek Polisler, sizi kahkahalara boğan bir film. İki polis dedektifinin ne yapsa birbirinden kopamadığı bu film, çok sağlam bir olay örgüsüne sahip. Biraz aşk, biraz macera, biraz komedi ve biraz da gizem. Yedek Polisler, defalarca izlenip defalarca gülebileceğiniz bir film.

6. Kiss Kiss Bang Bang - IMDb: 7.5

6. Kiss Kiss Bang Bang - IMDb: 7.5

Kiss Kiss Bang Bang, başrolünde Robert Downey Jr'ı izlediğimiz bir film. Önceleri hırsız, sonraları dedektif olan bir karakterin hikayesini anlatan bu film, sizi epey heyecanlandıracak. Geçmişinde hırsız olan ve sonrasında bir anda oyunculuğa soyunan karakterimiz bir dedektifi canlandırır fakat sonraları bu dedektiflik hikayesi gerçek olmaya ve silahlar patlamaya başlar. Size şimdiden iyi seyirler!

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Sherlock Holmes - IMDb: 7.6

5. Sherlock Holmes - IMDb: 7.6

Dedektif deyince akla ilk gelen isimlerden olan Sherlock Holmes olmadan bu listeyi oluşturamazdık muhtemelen! Kitaplara, dizilere ve filmlere konu olan Sherlock Holmes ile ilgili birçok yapım olsa da, biz size 2009 yılında vizyona giren Sherlock Holmes filmini öneriyoruz, hani başrolünde Robert Downey Jr'ın olduğu!

4. Knives Out - IMDb: 7.9

4. Knives Out - IMDb: 7.9

Knives Out, Şampiyonlar Ligi gibi bir film desek yanılmış olmayız. Oyuncu kadrosunda Daniel Craig, Chris Evans, Toni Collette ve Christopher Plummer gibi usta oyuncuları barındıran Knives Out; 85. yaş gününde kendi evinde ölü bulunan oldukça ünlü bir yazarın ölümünün peşine düşen bir dedektifin yaşadığı macerayı anlatıyor. Evde herkes şüpheli gibi görünse de filmin ilerleyen zamanlarında işler iyice sarpa sarıyor. Knives Out, izlediğinize asla pişman olmayacağınız filmlerden biri.

3. Fargo - IMDb: 8.1

3. Fargo - IMDb: 8.1

Fargo, listemizdeki en bilinen filmlerden. Olay örgüsüyle sizi şoktan şoka sokan bu film; kayınpederinden fidye alabilmek için karısını kaçıran bir adamın bir dizi cinayete sebep olmasını ve onun peşine düşen bir polis dedektifini konu ediniyor. Kara mizah tadındaki bu filmde bir sahnede gülüp diğerinde sinirlerinize hakim olamıyorsunuz. 1996 yılında izleyici ile buluşan ve kült yapımlardan biri olmayı başarmış Fargo'yu oldukça seveceğinize eminiz.

2. The Big Lebowski - IMDb: 8.1

2. The Big Lebowski - IMDb: 8.1

The Big Lebowski ''Bir dedektif filmi!'' deyip geçilemeyecek tarzda filmlerden biri. Hayattan pek bir beklentisi olmayan bir karakterin kendisiyle aynı ismi taşıyan başka biriyle karıştırılması sonucu girdiği macerayı izliyoruz. Hiç beklenmedik bir şekilde dedektif olan ve olayları çaba göstermeden çözen bir adamın hikayesi anlatılıyor The Big Lebowski'de. Komedi, suç, gerilim, macera... Ne ararsanız var bu filmde!

1. Chinatown - IMDb: 8.2

1. Chinatown - IMDb: 8.2

Listemizin 1 numarasında usta oyuncu Jack Nicholson'ın başrolünde yer aldığı bir film var. Chinatown, listemizin 1 numarasında olmayı sonuna kadar hak eden bir yapım. Kocasının kendini aldattığını düşünen bir kadın intikam için ne kadar ileriye gidebilir? Size bu sorunun cevabını oldukça iyi bir şekilde veren Chinatown, kocasının kendini aldattığını düşünen bir kadının ona delil getirmesi için tuttuğu özel dedektifin yaşadıklarını anlatıyor. Bazı yerlerde yüzünüzde bir tebessüm oluşturan bu film, çok sağlam ters köşelere sahip. Chinatown, listemizdeki en eski yapım olsa da ''Eski filmlerin tadı bir başka!'' dedirtmeyi başarıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
6
3
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın