Görüş Bildir
Haberler
Terkos'a Deniz Suyu mu Veriliyor?

Terkos'a Deniz Suyu mu Veriliyor?

adem kara
24.01.2014 - 14:29
İçeriğin Devamı Aşağıda

Terkos'a Deniz Suyu mu Veriliyor?

Hürriyet yazarı Yalçın Bayer bugün kuraklık sorununu kaleme aldı ve Terkos Gölü’ne Karadeniz’den tuzlu verilip verilmediğini sordu. 'Yaşadığımız dönem içinde ülke coğrafyamız böyle bir ‘kuraklık’ yaşamadı. İktidar kuraklığın nerelere varacağının, bizi ne gibi tehlikeler beklediğinin hâlâ farkında değil' diyen Bayer 'Türkiye’nin coğrafyasının % 0.75’ini oluşturan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin sınırlarındaki bütün göletler kurudu; Terkos’da da bir aylık su dahi yok' ifadelerini kullandı.

İşte Bayer'in yazısından bir bölüm: 

Dün SP’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayının tanıtım toplantısında Zaman’dan Ali Bulaç, İstanbul’da sularının ‘tuzlu’ olduğunu imalı bir şekilde ortaya attı. Biz de buna karşılık “Evet olabilir; Terkos Gölü’ne Karadeniz’den tuzlu verilmiş olabilir” dedik.

Bunun yanıtını henüz kimse verecek durumda değil tabii... Ama eskiden beri İSKİ çevrelerinden biliriz; Terkos’un su seviyesi düştüğünde Terkos’un denize bakan kumsal kesiminden deniz suyu salındığını çok duymuştuk.

Böyle bir şey doğruysa ‘nasıl bir arıtma’ yapılıyor; kamuoyunun bilmek hakkıdır; klorla bu işler çözülmez... Çünkü cıvalı su içmeye başladıysak, İstanbul’daki imar yağmasından sonra en büyük ihanet budur.

Yalçın Bayer | Hürriyet

Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/25...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0