Görüş Bildir
Haberler
Terim: "Ölüm Grubu Değil Kolay Grup İstiyoruz"

Terim: "Ölüm Grubu Değil Kolay Grup İstiyoruz"

Fatih
22.02.2014 - 21:37

Terim: "Ölüm Grubu Değil Kolay Grup İstiyoruz"

Türkiye Futbol Direktörü ve A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, yarın yapılacak 2016 Avrupa Şampiyonası elemeleri kura çekiminde favori oldukları bir gruba düşmek istediklerini söyledi.

Terim, yarın Fransa'nın Nice kentinde gerçekleştirilecek 2016 Avrupa Şampiyonası elemeleri kura çekimi öncesi UEFA'nın resmi Avrupa Şampiyonası Facebook sayfası (UEFA EURO) üzerinden futbolseverlerin sorularını yanıtladı.

Avrupa Şampiyonası finallerine kalmak için ellerinden geleni yapacaklarını vurgulayan Fatih Terim, 'Ölüm grubu yerine, favori olarak düşünüldüğümüz bir grupta yer almak istiyoruz. Ancak ileride neler olacağı belli olmaz. Dünya Kupası elemelerindeki grubumuzu insanlar kolay olarak nitelendiriyordu, ancak sonunda finallere gidemedik. Bu nedenle grubumuzda kim olursa olsun finallere katılabilmek için elimizden gelenin en iyisini yapacağız. A Milli Takımımızın olduğu bir Paris şehri, finallerde daha da güzel bir yer olacaktır' ifadelerini kullandı.

'Potansiyelimiz var'

Türk Milli Futbol Takımı'nın Avrupa Şampiyonası'na gidecek gücü ve potansiyeli olduğunu aktaran Fatih Terim, şunları kaydetti: 'Bu yaz Brezilya'da oynanacak Dünya Kupası finallerine katılamadığımız için hala üzgünüz. Ancak inanıyorum ki Avrupa Şampiyonası elemelerinden finallere yükselmeyi başaracağız. A Milli Takımımızın bunu gerçekleştirebilecek potansiyeli ve gücü var. Kadromuzda oldukça umut vadeden genç yetenekler var. Benim için önemli olan bir diğer şey de, gençlerle tecrübelilerin harmanladığı bir ekip olabilmek.'

'Aynı başarıyı tekrarlayabiliriz'

2008 Avrupa Şampiyonası'nda A Milli Takım'ın başarısını tekrarlayabileceklerini kaydeden Fatih Terim, 'Toplumumuz bizden başarı bekliyor. Atmosferden ve başarımızdan ötürü, 2008'deki şampiyonayı kimse unutmadı. Türk halkı için bu başarıyı mutlaka tekrarlamalıyız' değerlendirmesini yaptı.

Yeni Şafak

Kaynak: http://yenisafak.com.tr/spor-haber/te...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0