Görüş Bildir
Haberler
Terim: "İyiyiz Daha İyi Olacağız"

Terim: "İyiyiz Daha İyi Olacağız"

Fatih
28.05.2014 - 00:42

Terim: "İyiyiz Daha İyi Olacağız"

Kosova ve İrlanda maçlarından galibiyetle ayrılan A Milliler'de Fatih Terim, ABD kampında önemli açıklamalar yaptı.

Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, Ay-yıldızlı takımımızın hazırlık maçlarındaki performansından çok memnun olduğunu açıkladı. Milli Takım'ın, Honduras Milli Takımı ile oynanacak özel maç için geldiği Washington'da önemli açıklamalarda bulunan Terim sözlerine İrlanda maçını değerlendirerek başlarken şu ifadeleri kullandı:

'İRLANDA sert ve diri bir takım. Ama oyun içerisinde benim hoşuma giden şöyle bir şey oldu, baskıya maruz kaldık zaman zaman. Pozisyon vermemek için takım halinde iyi bir defans yapmaya çalıştık. Bazen pozisyon verdik, bazen 20-25 dakika hiç yaklaştırmadık. İleride bastığımız zamanlar da takım halinde her topu İrlanda'dan almayı başarıp, çabuk atağa çevirdik. İrlanda maçı sırasında başarılı paslarla top bizde kaldı. Yani oyun içerisinde taktik olarak birçok şeyi aynı anda yaşadığımız için çok mutluyum. Çünkü oyun böyle bir şey, sizin istediğiniz gibi gitmeyebilir, sizin istediğiniz gibi de gidebilir. Önemli takımlar ki biz önemli takım olmaya adayız daha, olacağız ama onun için uğraşıyoruz, saha içerisinde makul olan şeyleri yaparlar.

'KONTROL BİZDE OLMALI'

ÖNEMLİ takımların bazı golleri yemesini, topun rakipte kalmasını ve rakibin gol atmasını olağan karşılıyorum, Biz de ona uğraşıyoruz, bu maçta bunları gördük. Bazı oyuncularımızı değişik mevkide kullanma ihtiyacı hissettim. Takım halinde istediğini yapan, sıkıştığı zaman da neleri yapıp neleri yapamayacağını anlayabildiğimiz bir durum vardı İrlanda maçında. Coşku yüksek seviyedeydi, istek, birliktelik, bunlar da bizim için çok artılardı. Pas yapmaya başladığımız zamanlar da ki, iyi pas yapıyoruz, topun kontrolü bizde kalsın diye, ben çok istiyorum bunu.

HONDURAS ve ABD ile oynanacak maçların sonuçları ne olursa olsun, A Milli Takım'a çok şey katacağına inanıyorum. Tecrübe adına, değişik felsefeler, değişik taktikler, değişik ülkelerin değişik yetenekli oyuncuları ve takımları bizi yoğuruyor Avrupa Şampiyonası için. Özellikle gençlerimizi de bir yere getiriyor. Sezon sonu olması Milli Takımımız'ın aleyhine. Hem Honduras hem ABD bizden sonra Dünya Kupası'na gidecek. Ama biz kolay pes etmeyen, kazanmayı seven bir takım olma yolundayız. Öyle devam edeceğine inanıyorum.'

‘Arda olsa fark yaratırdı’

“A.MARRID-Real Madrid maçında hepimizin siniri bozuldu. Arda’nın oynamasını çok istedik ama olmadı.Takım da çok üzüldü. Hepimiz Arda’yı çok istedik. A.Madrid’i tuttuğumuzu da aleni söylüyoruz.

ARDA hem biz hem de Türkiye için çok önemli bir oyuncu. Maçtan sonra konuştuk. 'Bugüne kadar o kadar güzel şeyler yaptınız ki üzülme' dedim. 'Hocam, isterseniz geleyim ama sakatlığım arttı' dedi. Benden izin istedi, ben de verdim. İhtiyacı da var. Zaten oynayamayacaktı da. Dinlemeyi hak etti. Bizi güzel temsil etti.

‘ARDA FARK YARATIRDI’

ARDA olsa fark yaratırdı. Bir tane top onda kalırdı. Yanlış pas yapmazdı. 2 dakikaya gelince. Bırak 2 dakikayı, 2 saniyede her şey değişir. Acı ama gerçek. Tabii gönül ister ki insan bunu yaşayarak öğrenmesin ama bazen acıları yaşayarak öğreniyorsunuz. Biz de öğrendik.'

'Buna uyarsa oynamasa da alırım'

'KULÜPLERİNDE hocaları futbolcuları oynatmıyor olabilir. Bana uyuyorsa alırım, oynatırım. Yıllarca da yaptım bunu. Ben kimsenin herhangi bir oyununa alımına dalımına gelişine gidişine bir şey demediğime göre, kimsenin de bana bir şey demeye hakkı yok. Oyuncularımız da hocalarının gözüne girmek için, oynamak için müthiş de bir efor saf etmeliler. Futbolda torpil olmaz. Yeteneği bir şekilde Allah zaten öne çıkarıyor.'

‘Gençlerden memnunum’

“GENÇLERİN performansından memnunum. Sayılarını çoğaltacağız. Yaşlı-genç ayırımı yapmaksızın ortaya iyi bir Milli Takım koymak niyetindeyiz. Yetiştirme işi zaten kulüplerimizin. Ama ortaya çıkmalarında bizim de payımız olursa memnun olurum. Sonuçta kulüp kazanınca Milli Takım da kazanır.”

Şampiy10

Kaynak: http://sampiy10.gazetevatan.com/haber...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0