Görüş Bildir
Haberler
Tereyağlı Bazlama

Tereyağlı Bazlama

OlsadaYesek.com
15.02.2014 - 14:48 Son Güncelleme: 15.02.2014 - 15:34

Tereyağlı Bazlama | Olsada Yesek

Olsada Yesek | Tereyağlı Bazlama

Anadolu’nun cefakar analarının ellerinden çıkmış, en doğal tereyağlarla yağlanmış mis gibi kokan bir bazlamaya ne dersiniz? Besleyici yönü fazla yöresel bir lezzet. Birçok yörede kalın yapılan bazlamanın aslında incecik olanı çok daha leziz. Yedikçe yiyesi gelir bir kez tadanın.

Aslında bazlamayı bazlama yapan şey en doğalından bir tereyağıyla yağlanmasıdır. Tereyağı sıradan olan yemekleri bile birer şahesere çeviren en önemli parçalardan biridir. Geçtiğimiz yıllarda birçok hastalığın sebebi olarak gösterilmesine rağmen yapılan son araştırmalar gösteriyor ki aslında organik olan bir tereyağın; bağırsaklardan tutun da sinir iltihaplarına, öksürüğe, çeşitli urlara, cilde ve sayısız birçok hastalığa iyi geldiği kanıtlanmıştır.

Gelelim bu özel tarifin malzemelerine,

Malzemeler:

4 su bardağı elenmiş un

1.5 yemek kaşığı dolusu kuru maya

Yeterince tuz

Alabildiğine ılık su

Yeterince organik tereyağı

Yapılışı:

Yoğurma kabına unu koyalım. Ayrı bir kasede mayayı biraz su ekleyerek eritelim, sonra da unun üzerine gezdirelim. Tuzunu karışımın üzerine serpiştirip, ellerimizle unun, mayanın ve tuzun birbirine karışmasını sağlayalım. Daha sonra yumuşak bir hamur elde edene kadar ılık suyu yavaş yavaş ekleyerek hamuru iyice yoğuralım. Yumuşak kıvamlı hamurumuzu yarım saat mayalanana kadar sıcak bir ortamda bekletelim. (Üzerine bir örtü sararak yoğurma kabının sıcaklığını muhafaza edebiliriz.)

Mayalanan hamurumuzdan yemek kaşığı dolusuyla parçalar koparıp, çok az unla ve merdane yardımıyla incecik bazlamalarımızı açalım. Önceden ısıtılmış teflon tavada, orta ateşte çevirerek pişirelim. Kabararak pişen bazlamalarımızı nefis tereyağıyla yağlayalım.

Şimdiden afiyet olsun…

Not: Dilerseniz bazlamalara tamamen doğal bir tulum peyniriyle tat katabilirsiniz.

Kaynak: http://www.sucukluyumurta.net/tereyag...
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın