Görüş Bildir
Haberler
Tercihlerini Farklı Ülkelerin Milli Takımlarından Yana Yapan 25 Türk Asıllı Futbolcu

Tercihlerini Farklı Ülkelerin Milli Takımlarından Yana Yapan 25 Türk Asıllı Futbolcu

Soner Çağlayan
22.04.2021 - 09:45 Son Güncelleme: 23.04.2021 - 21:18

Hiçbir futbolcuya seçimleri için kızamayız tabii ki. Herkesi bir doğrusu var. Keşke Türkiye'yi seçme imkanları olsaydı ama olmadı. Canları sağ olsun...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Mehmet Scholl - Almanya

1. Mehmet Scholl - Almanya

Mehmet Scholl, Türk kökenli olup Alman Milli Takımı'nı seçen tarihteki ilk futbolcu. Annesi Alman, babası Türk olan Bayern Münih efsanesi Mehmet Tobias Scholl, Almanya Milli Takımı formasını 36 maçta giyip 8 de gol atmıştı.

2. Mustafa Doğan - Almanya

2. Mustafa Doğan - Almanya

Fenerbahçe'de oynadığı dönemde Türkiye Milli Takımı'ndan davet alan Mustafa Doğan, Almanya için oynamak istediğini ifade etti. Sadece 2 kez Almanya formasını giyen Mustafa Doğan, son milli maçına ise EURO 2000 elemelerinde Türkiye ile Almanya'da oynanan karşılaşmada çıktı.

3. Eren Derdiyok - İsviçre

3. Eren Derdiyok - İsviçre

İsviçre'de dünyaya gelen Eren Derdiyok, milli takım tercihini İsviçre'den yana kullandı. İsviçre millî futbol takımı ile ilk maçına 6 Şubat 2008 tarihinde İngiltere karşısında çıkan oyuncu, bu maçta takımının tek golüne imza atmıştı.

4. Gökhan İnler - İsviçre

4. Gökhan İnler - İsviçre

Futbol kariyerine Adana Demirspor'da devam eden Gökhan İnler, İsviçre Milli takımı formasını 89 kez giydi ve birçok maçta da kaptanlığı üstlendi.

5. Veli Kavlak - Avusturya

5. Veli Kavlak - Avusturya

Beşiktaş formasıyla uzun yıllar Süper Lig'de mücadele eden Veli Kavlak, milli takım tercihini Avusturya'dan yana kullanan isimlerden biri. 31 maçta Avusturya forması giydi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Jimmy Durmaz - İsveç

6. Jimmy Durmaz - İsveç

Futbol kariyerine Süper Lig'de Fatih Karagümrük'te devam eden Jimmy Durmaz'ın İsveç Milli Takımı formasıyla 49 maçı bulunuyor.

7. Erkan Zengin - İsveç

7. Erkan Zengin - İsveç

Konya doğumlu olan Erkan Zengin, Türkiye U15, Türkiye U18 ve Türkiye U19 millî takımlarında forma giydi. Hatta 'Hem Türkiye'den hem de İsveç'ten aynı anda teklif alırsan hangi takımı tercih edersin?' sorusuna, ''Elbette Türkiye'yi seçerim, zaten bunu daha önce söyledim.'' cevabını verdi. 2012-13 sezonunda Eskişehirspor'da gösterdiği performansı ile dikkatleri üzerine çekince, İsveç teknik direktörü Erik Hamrén tarafından millî takıma çağrılınca İsveç'i tercih etti.

8. Kubilay Türkyılmaz - İsviçre

8. Kubilay Türkyılmaz - İsviçre

Yozgat'tan İsviçre'ye göç etmiş işçi bir ailenin çocuğu olarak İsviçre'nin İtalyan kantonu Bellinzona kentinde dünyaya gelen ve 1993-1996 yılları arasında Galatasaray forması giyen Kubilay Türkyılmaz, İsviçre Milli Takımı'nda 62 maçta 34 gol atarak görev yapmıştı.

9. Kennedy Bakırcıoğlu - İsveç

9. Kennedy Bakırcıoğlu - İsveç

Bakırcıoğlu'nun ailesi Midyat'tan 1972'de İsveç'e göçtü. Babası, Benjamin Bakırcıoğlu Süryaniler tarafından kurulan Assyriska Föreningen takımının ilk futbolcularından biriydi. Kennedy Bakırcıoğlu da Assyriska Föreningen takımında futbola başladı. Milli Takım tercihini de İsveç'ten yana kullanarak 14 kez forma giydi.

10. Cengiz Biçer - Liechtenstein

10. Cengiz Biçer - Liechtenstein

2. Lig Beyaz Grup'ta Gümüşhanespor forması giyen İsviçre doğumlu Cengiz Biçer, Liechtenstein Milli Takımı'nda 11 kez forma giydi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Seyhan Yıldız - Liechtenstein

11. Seyhan Yıldız - Liechtenstein

İsviçre doğumlu Seyhan Yıldız, Liechtenstein formasını giymeye devam ediyor. 44 kez milli olan Seyhan, Liechtenstein millî futbol takımı formasını ilk kez 6 Şubat 2013'te Azerbaycan ile oynanan hazırlık maçında giymişti.

12. Yasin Pehlivan - Avusturya

12. Yasin Pehlivan - Avusturya

Çaykur Rizespor forması giyen 5 Ocak 1989 Viyana doğumlu Yasin Pehlivan, sırasıyla Avusturya U-20 ve U-21 takımlarında forma giydikten sonra Türkiye millî takımı yerine Avusturya'yı seçmiş ve 4 Ekim 2010 tarihinde ilk defa millî takıma çağrılmıştı.

13. Ümit Korkmaz - Avusturya

13. Ümit Korkmaz - Avusturya

Viyana'ya yerleşmiş bir Türk ailenin çocuğu olan Ümit Korkmaz, Avusturya millî futbol takımı formasını ilk kez 2008 yılının Mayıs ayında Graz'da oynanan ve 1-1 sonuçlanan Avusturya - Nijerya maçında giydi. 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda da Avusturya millî futbol takımının grup maçlarında oynadı.

14. Ramazan Özcan - Avusturya

14. Ramazan Özcan - Avusturya

Şu an Bayer Leverkusen'de kaleci antrenörlüğü yapan Ramazan Özcan, bir dönem kiralık olarak Beşiktaş forması da giymişti. Avusturya formasını 10 maçta giydi.

15. Serdar Taşçı - Almanya

15. Serdar Taşçı - Almanya

Serdar Taşçı, 2006-2007 sezonunda Stuttgart'ın şampiyon olduğu kadroda yer alıyordu. Buradaki performansını yükseltmeye devam ederek 2008'de Alman Milli Takımı'na çağırıldı. 2010'da Dünya 3.'sü olan kadroda yer aldı. Serdar Taşçı, 15 kez Almanya Milli Takımı formasını giydi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Kerem Demirbay - Almanya

16. Kerem Demirbay - Almanya

Demirbay, genç millî takımlarda Türkiye forması giymeyi tercih etti.  2013'te Türkiye ümit millî futbol takımı forması giydi. 2015'te ise Almanya ümit millî futbol takımı teknik direktörü Horst Hrubesch, Çek Cumhuriyeti'nde düzenlenen 2015 UEFA Avrupa 21 Yaş Altı Futbol Şampiyonası kadrosuna Demirbay'ı da dahil etti. Ancak futbolcu takımın oynadığı dört maçta da yedek kulübesindeydi. Demirbay, 15 Mayıs 2017'de önce Türkiye forması giymek için resmi başvuruda bulunsa da iki gün sonra bu başvuruyu geri çekti ve Almanya millî futbol takımı giyeceğini açıkladı. 2 kez Almanya forması giydi.

17. Ekrem Dağ - Avusturya

17. Ekrem Dağ - Avusturya

Mardin'de doğan ve 7 yaşında iken ailesiyle birlikte Avusturya'ya göç eden Ekrem Dağ, çift pasaportlu olduğu için hem Türkiye millî futbol takımında hem de Avusturya millî futbol takımında oynayabilme şansına sahipti. Ekrem Dağ, ilk kararının Türkiye olduğunu açıklamasına rağmen Avusturya millî takımının 6 Haziran 2009 tarihinde Sırbistan ile oynayacağı maç için millî takıma çağrılmış ancak ameliyat olacağı için gidememişti. 3 Mart 2010'da ise Danimarka ile oynanan hazırlık maçında 90 dakika forma giyerek Avusturya formasını giydi.

18. Hakan Yakın - İsviçre

18. Hakan Yakın - İsviçre

İsviçre'nin Basel kentinde Türk bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Hakan Yakın, 87 karşılaşmada İsviçre millî futbol takımının formasını giyerken Euro 2004'te de millî takım kadrosunda yer aldı.

19. Murat Yakın - İsviçre

19. Murat Yakın - İsviçre
www.sporting-heroes.net

Kariyerinde Fenerbahçe forması da giymiş olan Murat Yakın, futbolculuk döneminde İsviçre'nin en önemli isimleri arasında yer alıyordu. 49 kez milli takım forması giydi.

20. Yusuf Demir - Avusturya

20. Yusuf Demir - Avusturya

Rapid Wien forması giyen 17 yaşındaki Yusuf Demir, Avrupa'nın birçok takımının takibinde. Avusturya Milli Takımı'nı seçen Yusuf Demir'in gelecek yaz transfer döneminde Avrupa'nın 5 büyük liginden birine transfer olması bekleniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. İlkay Gündoğan - Almanya

21. İlkay Gündoğan - Almanya

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinden Almanya'nın Gelsenkirchen kentine işçi olarak göç eden bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gel İlkay Gündoğan kendi isteğiyle Almanya millî futbol takımını tercih etti. Manchester City'de Pep Guardiola'nın vazgeçilmez ismi olan yıldız oyuncu Almanya Milli Takımı'nın da en önemli isimleri arasında yer alıyor.

22. Emre Can - Almanya

22. Emre Can - Almanya

Aslen Afyonkarahisar'ın Hocalar ilçesinin Yeşilhisar köyündedir. Frankfurt doğumlu futbolcu 32 kez Almanya Milli Takımı forması giymiştir.

23. Mesut Özil - Almanya

23. Mesut Özil - Almanya

Fenerbahçeli Mesut Özil, Almanya Milli Takımı ile Dünya Kupası zaferi yaşamıştı. 92 kez Almanya için oynayan Mesut, 23 gol 40 asistlik bir katkı sağlamıştı. 2018 yılında milli takımı bıraktı.

24. Leon Osman - İngiltere

24. Leon Osman - İngiltere

Babası Kıbrıs Türkü, annesi ise İngiliz olan Osman, kariyeri boyunca 352’si Premier Lig olmakla birlikte toplam 447 maça çıktı ve bu maçlarda toplam 60 gol attı, 38 de asist yaptı. Everton ile özdeşleşen Osman, İngiltere Milli Takım formasını 2 kez giydi.

25. Uğur Yıldırım - Hollanda

25. Uğur Yıldırım - Hollanda

2005 yılında İspanya’da düzenlenen FreekickMasters yarışmasında Ronaldinho, Zidane, Beckham, Figo ve birçok oyuncuyu geride bırakarak 1. olan Uğur Yıldırım, Hollanda millî takım Teknik Direktörü Marco van Basten tarafından Hollanda Milli Takımına çağırıldı. İlk maçını 9 Şubat 2005'te İngiltere'ye karşı oynadı. Ardından FIFA'ya başvurdu ve bu oynadığı karşılaşmanın sayılmamasını istedi. FIFA Uğur'a özel bir izin verdi ama bir daha hiçbir Teknik Direktör onu Türkiye millî takımına çağırmadı. Zamanında Ersun Yanal Uğur'u Türkiye millî takımına katmak istemişti ama Tercihini Hollanda millî takımından yana kullanmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kaynaklar: goal, ntvspor, 90min

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
54
24
22
9
9
9
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın