Görüş Bildir
Haberler
Terapistlerin Gereksiz Bulduğu Bu 17 Güvensizlik Nedeninden Kaç Tanesi Sende Var?

etiket Terapistlerin Gereksiz Bulduğu Bu 17 Güvensizlik Nedeninden Kaç Tanesi Sende Var?

Defne Auf
07.10.2017 - 17:44

Depresif, gergin, savunmasız, sinirli, paranoyak ya da sadece kötü hissettiğinizde kendinize en az bir kere “Bir tek böyle hisseden ben miyim acaba?” diye sormuşsunuzdur. Ama cevap, hayır! 

Bu hissettikleriniz aslında birçok kişinin sahip olduğu duygular. Buzzfeed'den derlediğimiz bu ortak hislere ve neden böyle hissetmememiz gerektiğine hep beraber bakalım!

Kaynak: https://www.buzzfeed.com/annaborges/a...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kendini hala yeterince büyümüş hissetmiyorsun.

1. Kendini hala yeterince büyümüş hissetmiyorsun.

Yetişkin sayıldığın yaşa geldin diye yetişkin olacaksın diye bir şey yok. Sadece bazıları diğerlerinden daha çok hayatını rayına oturtmuş gibi duruyor. Senin de zamanın gelecek.

2. Hiç kimsenin seni beğenmediğini düşünüyorsun.

Çoğu insan, çevresindekiler kadar çekici olmadıklarından yakınarak ve ‘neyim ilgi çekici ki’ kaygılarıyla psikologlara gidiyormuş. ‘Ooooo baya yakışıklı çocuk’  ya da ‘ne havalı havalı kız’ dediğimiz kişiler bile inanılmaz bir kendine güven problemini yaşıyormuş. Yalnız değilsin.

3. Mantıksız olduğunu bildiğin halde, küçük bir detaya günlerce takılıp kafayı yiyorsun.

Sana söylenen her şeyden, her yüz ifadesinden ve her mesajdan negatif anlamlar çıkarıyor, üstünde gereğinden fazla düşünerek anlamsız şeylere  manasız anlam yüklüyorsun.

4. Çevrendeki herkesin seni izlediğini ve kararlarını bıkıp usanmadan yargıladığını düşünüyorsun.

Ama emin ol herkes kendi derdinde ve senin gibi başkaları tarafından sürekli izlendiklerini ve yargılandıklarını düşünmekle meşgul.

5. Deli olduğundan endişe ediyorsun.

Hayatının belirli bir noktasında herkes akıl sağlığı ile ilgili şüpheye düşebilir. Hatta gerçekten desteğe ihtiyaç duyduğun dönemler yaşayabilirsin, ya da bazı durumlar çabucak gelir geçer. Akıl ve ruh sağlığı siyah ya da beyaz denecek bir şey değil. Önemli olan herkesin zaman zaman gri alanlarda dolaştığının farkında olmak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Gerçek seni tanıyınca, insanların seni sevmeyeceklerini düşünüyorsun.

Çoğu insan diğer insanlara gösterdiği yüzünün bir maske olduğuna ve gerçek kimliklerini açığa çıkardıklarında kabul görmeyeceklerine ve terk edileceklerine kendini inandırmış durumda.  Ama gerçek şu ki, herkesin kendi hakkında sevmedikleri  ve utandıkları şeyler olabilir ama diğer insanlar bu özellikleri düşündüğünüz kadar umursamazlar.

7. Bir anda gelen şiddet dolu, acayip ve iğrenç düşünceler seni korkutuyor.

7. Bir anda gelen şiddet dolu, acayip ve iğrenç düşünceler seni korkutuyor.

Emin olun, çoğu insanın aklına bu tuhaf düşünceler geliyor.  Beyin garip bir organ. Dolayısı ile aklınıza gelen son derece mantıksız bir şey size kafayı yedirtmesin. Düşünmek , yapmak istemekle aynı şey değil. Yapmak istiyor oluşunu bile göstermiyor bu düşünceler. Beyin çok garip bir organ… 

Ama tabii ki bu tür  düşünceler aklınızdan bir an bile çıkmıyor ve günlük hayat kalitenizi olumsuz etkiliyorsa obsesif kompulsif bozukluk belirtisi olabilir. Bir profesyonele danışmakta fayda var. 

8. Kendini diğer insanlarla konuşmak ve anlamlı sohbetler başlatmak konusunda yetersiz hissediyorsun.

Kalabalık bir ortamda senin dışında herkese “nasıl iletişim kurulur?” kılavuzu vermişler gibi geliyor. Ne mutlu ki ya da ne yazık ki, herkes senin gibi hissediyor, ama durumlarını saklamakta senden daha başarılılar.

9. Herkesin senden daha mutlu olduğuna inanıyorsun.

Uzmanlara göre “herkes benden daha mutlu” düşüncesinin insanı depresyona götürme potansiyeli var.  Düşünülenin aksine hayatından tatmin olmayanların sayısı oldukça fazla.

10. İnsanları sürekli olarak kandırdığını düşünüyorsun.

Dolayısıyla her an okulundan ya da işyerinden birinin aslında ne yaptığın hakkında hiçbir fikrin olmadığını fark edeceklerinden korkuyorsun. Emin ol yine yalnız değilsin...

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Kendini kızgınlık, üzüntü gibi olumsuz duygulardan kurtaramadığın için kendini suçluyorsun.

Çoğu insan  bu olumsuz  duygulardan kurtulamadıkları için soluğu psikologlarda alıyormuş.  Bu duyguları yaşamamaya çalışmaktansa,  farkına varmak ve üzerlerinde düşünmek çok daha sağlıklı.

12. Aileni yeterince umursamadığın için, kötü bir insan olduğunu düşünüyorsun.

Anne ve babandan üç senedir uzak yaşamana rağmen, eksikliklerini hissetmiyor olabilirsin.  Ya da anne ya da babasın ve çocuklarınla ilgili hissetmen gerektiğini düşündüğün kadar yoğun duygular yaşamıyor olabilirsin. Hangi türde olursa olsun  geleneksel ailevi duygular yaşamamak, çoğu kişinin yaşadığı bir durum.

13. İntihar etme / ölüm düşüncesi aklından geçiyor.

Eğer düşüncen, niyet etme ve planlama seviyesine ulaşmadıysa sorun yok. İntiharı düşünmek intihara meyillisin demek değil. Tabii ki bu düşünceler küçümsenmemeli ama uzmanlar çoğu insanın  birçok farklı sebepten dolayı “ölsem ne olurdu” diye arada sırada düşündüğünü söylüyor.

14. Senin dışında herkesin çılgınlar gibi eğlendiğini düşünüyorsun.

Senin dışında herkesin çılgın hayatlar yaşayıp partiden partiye gittiğini düşünüyor olabilirsin, özellikle sen evde tek başına dizi izlerken. Bir program olduğunda davet edilmediğini düşünebilirsin. Ama kendine bir sor, sen ne zaman bir buluşma organize ettin? Belki de herkes bir davet bekliyordur.

15. Yaşadıklarını kimsenin anlayamayacağını düşünüyorsun.

İnsan doğası gereği, özellikle olumsuz bir durumla karşı karşıya kaldığımızda, kendimizi diğerlerinden uzaklaştırıyoruz. Kimse tam olarak anlayamayacak olsa da, zaten anlayamazlar diye kendini çekmek daha kötü değil mi? Sonra yalnızız diye üzüleceğimiz kesin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Kimsenin umursamayacağını düşündüğünden dolayı düşüncelerini ve hislerini kendinize saklıyorsun.

İnsanın kendi değerini kabul etmesi düşündüğünden daha zor oluyor. Ama insanlar aslında  düşüncelerini, düşündüğünden daha fazla umursuyor. O yüzden  düşüncelerini kendine saklama!

17. Çok ama çok yalnız hissediyorsun.

Hepimizin derdi yalnız hissetmek. Üstelik yalnızca yalnız hissedenin kendimiz olduğunu düşünmekteyiz. Çoğumuzun yalnız hissetmesinin sebebi, yaptığımız bir yanlıştan dolayı duyduğumuz utanç, eksik ya da farklı hissetmemiz. Bütün bunlar bir araya gelince kendimizi insanlardan uzaklaştırıyoruz ve yalnız hissediyoruz. Yalnızlık bir insanın yaşayabileceği en zor hislerden biri olsa da hepimiz hayatımızın bir döneminde bunu yaşıyoruz. Bu konuda yalnız değiliz…

Bu durumların çoğu size uyuyorsa şunu unutmayın: bu durumları herkesin yaşıyor olması bu hislerle yaşamanız gerektiğini göstermiyor. Çoğu insan bu hislerden kurtulmak istiyorsa yardım alıyor ya da en azından üzerinde konuşarak çözmeye çalışıyor. Çözmeye çalışmaktan kaçınmayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
388
139
43
23
14
12
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

bir ikisi hariç hepsi var bende

Zülal Bayoğlu

yav ne uzattın insana güvenilmez işte kendin bile kendini yarı yolda bırakır

sadistrues

ümstad

Utku Sedir

ilk defa yararlı ve güzel yazı olmuş 👍