Görüş Bildir
Haberler
Ter Kokusunu Engellemek İçin Ne Yapılabilir?

Ter Kokusunu Engellemek İçin Ne Yapılabilir?

Meraklı Penguen
16.06.2014 - 11:36 Son Güncelleme: 16.06.2014 - 12:38

İnsanlar genel olarak sıcak havalarda terlemekten şikayet ederler. Spor yapınca, heyecanlanınca veya stres olunca da terleme olayı görülmektedir. Bu yazımızda sizlere ter kokusunu engellemek için ne yapılabilir? Ter kokusundan kurtulma yöntemleri hakkında kısaca bilgiler vereceğiz. Vücudun bir salgısı olan ter aslında kokusuzdur. Genel bilinen bir yanlış olan ter kokusu kavramı da bu gerçeğin bilinmemesine sebep olur. Ter kokusuz olduğu halde terleyen kısımlarda yaşayan bakteriler kötü kokuların sebebidir. Bu kötü kokular da sosyal yaşam için gerçekten içinden çıkılması güç durumlara sokabiliyor insanları ve bu durumların önüne geçmeniz aslında çok da zor değil.

İlk olarak dikkat edilmesi gereken kişisel temizliktir. Ter kokusunun sebebi nin bakteriler olduğunu söylediğimize göre bu bakterilerden kurtulmamız gerekmektedir. Bunu da başarmanın yolu vücüdunuzu temiz tutmaktan geçer. Düzenli olarak duş almanız bu konuda gerçekten iyi olacaktır. Özellikle de, genel olarak ter kokusunun daha çok ortaya çıktığı bilinen koltukaltı kısımlarının temizlenmesine daha çok önem verilmelidir. Ayrıca anti bakteriyel sabunlar kullanmanız çok daha iyi sonuçlar verebilir.

Deodorant konusuna geldiğimizde ise bambaşka bir konu ortaya çıkıyor. Bu da deodorantlardan vücudunuza daha doğrusu teninize en uygun olanını bulmak. Bu sebeple birkaç farklı deodorant markası denemeniz gerekebilir ama sonunda kendinize uygun deodorantı bulduğunuzda buna değdiğini göreceksiniz. Ancak bu ürünleri kullanırken vücudunuzda tahrişlere sebep oluyorlar ise dikkatli olmanız ve bir cilt doktoruna danışmanız daha iyi olacaktır.

Gün içerisinde giymeyi düşündüğünüz kıyafetlerinizin temiz olmasına dikkat etmelisiniz. Ter kokusu sadece vücudunuzdaki bakterilerden dolayı değil, kirli kalmış elbiselerden de kaynaklanabilir. Ayrıca çok terleyen bir yapınız var ise elbiselerinizi düzenli olarak ve olabilecek en hızlı şekilde temizlemeniz daha iyi olacaktır. El terlemesi çok problem olmasa da ayaklardaki terlemeler için yanınıza başka bir çift çorap almanız yararınıza olacaktır.

Ter önleyici özellikleri olan antiperspirantları da kullanan kişiler olsa da aslında bunu çok da tavsiye etmiyoruz. Çünkü terin azaltılması demek, vücut için gerekli olan bu işlemin önüne geçilmesi demektir. Kokunun önüne geçilmesi ilk hedefiniz olacağından dolayı terin kendisi ile çok da sıkıntı yaşamıyoruz aslında. Bu sebeple ter önleyicileri önermiyoruz.

Ter üretimini artıran sebeplerden olan sinir ve stresin de azalması ile aslında bu durumda düzelme görülebilir. Aşırı heyecanlandığınız ve stres yaşadığınız durumlarda kendinizi sakinleştirmeniz gerekmektedir. Aksi takdirde ter üretimi durmayacaktır ve rahatsız edici boyutlara ulaşacaktır.

Kaynak: http://www.meraklipenguen.com/ter-kok...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın