Görüş Bildir
Haberler
Tepkilere Rağmen: Salda Gölü'ne Millet Bahçesi İçin İhale Yapıldı

etiket Tepkilere Rağmen: Salda Gölü'ne Millet Bahçesi İçin İhale Yapıldı

Emre Ordu
31.07.2019 - 20:38 Son Güncelleme: 01.08.2019 - 08:43

Burdur'da bulunan ve 'Türkiye'nin Maldivleri' olarak nitelendirilen Salda Gölü'ne Millet Bahçesi yapılmasına karşı yürütülen kampanyalar sonuç vermedi. İnşaatı üstlenecek firmayı belirleyecek ihale düzenlendi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Burdur İli Yeşilova İlçesi, Salda Gölü Millet Bahçesi ve Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatılar İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi ihalesi 4734 sayılı Kamu İhale Kanunun 19'uncu maddesinde belirtilen 'Açık İhale Usulü' ile gerçekleştirildi.

7 firma teklif verdi

7 firma teklif verdi

TOKİ'nin İstanbul Halkalı'da bulunan ek hizmet binasında dün saat 15.00'da yapılan ihaleye 7 istekli firma teklif verirken, değerlendirme sürecinin ardından kazanan firma ile sözleşme imzalanıp millet bahçesinin yapımına başlanacak.

Projenin toplam alanı 140 bin metrekare

Projenin toplam alanı 140 bin metrekare
İçeriğin Devamı Aşağıda

İhalenin iptali ve yürütmenin durdurulması istemiyle Yeşilovalı 5 kişi adına Isparta İdare Mahkemesi'ne açılan davanın avukatlarından Münip Ermiş, projenin toplamda 140 bin 496 metrekarelik iki alanı kapsadığını açıkladı.

Birinci alanın, Salda Gölü'nün güneydoğusundaki Kayadibi'nden başlayıp, Yeşilova ilçe merkezinden Yeşilova Belediyesi'ne ait halk plajını da içine alarak orman kampına kadar uzadığını belirten Ermiş, ikinci kısmın ise kamuoyunun 'Saldivler' ya da 'Maldivler' diye adlandırdığı Salda köyü sınırındaki beyaz kumsal ve turkuaz rengin en yüksek olduğu bölgeden Doğanbaba köyüne kadar olduğunu söyledi. Münip Ermiş, ihaleye çıkarılan uygulama projelerine göre iki kısımda toplam 4 bin 413 metrekarenin üzerinde yapı bulunduğunu söyledi.

İmza sayısı 100 bini geçti

İmza sayısı 100 bini geçti

Diğer yandan projeye karşı çıkan CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker'in change.org.tr üzerindeki imza kampanyasına şu ana kadar 100 binden fazla kişi destek verdi. Kampanyada, 'Önümüzde Uzungöl gibi çok kötü bir örnek bulunmaktadır. Türkiye'nin en güzel doğa harikalarından biri olan Trabzon ilinin simgesi Uzungöl'ün çevresindeki yapılaşma nedeniyle nasıl kirlendiği ve manzarasının yok olduğu herkesin malumudur. Salda Gölü'nün çevresinde yapılacak olan bir yapılaşma, gölün tüm orijinalitesini ve doğal yapısını bozacaktır. Salda Gölü çevresinde herhangi bir yapılaşma, doğa katliamına yol açmakla eşdeğerdir. Millet Bahçesi adı altında yapılması planlanan proje derhal durdurulmalıdır' denildi.

Türkiye Tabiatını Koruma Derneği Bilim Kurulu Üyesi Yard. Doç. Dr. Erol Kesici, Millet Bahçesi projesine ilişkin "Böyle giderse Salda Gölü beş yıl sonra yok olacak" demişti.

Projenin iptali için sosyal medyadan da kampanya yürütülüyordu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ise, gelen eleştirilere karşı "Salda Gölü'nün doğal güzelliğini koruyacağız, çevresinde herhangi bir yapılaşmaya asla izin vermeyeceğiz" demişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
479
211
55
9
7
6
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Egemen Eryılmaz

can çekişerek öleceksiniz

Beyza Kaya

Allah belanızı versin başka da kelime bulamıyorum!

witch

İnşallah betonla boğmaya çalıştığınız göl sizi boğar.