Görüş Bildir
Haberler
Tepkiler Üzerine RTÜK Başkanı'ndan Yeni Açıklama: 'Sevda Noyan'la İlgili Gereği Yapılacaktır'

Tepkiler Üzerine RTÜK Başkanı'ndan Yeni Açıklama: 'Sevda Noyan'la İlgili Gereği Yapılacaktır'

Ülke TV'de 'ölüm listesi' yaptığını söyleyen Sevda Noyan'la ilgili, 'Çok büyütülecek bir konu değil' ve 'Darbeyi övenlerin karşısında söylenenleri cezalandırmak gibi bir pozisyonda değiliz' diyen RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin yeni bir açıklama yaptı. Şahin, 'Sevda Noyan'ın söylemleri RTÜK ilkeleri bakımından asla kabul edilemez. Hukuk dışı çağrılar ve şiddete teşvik, taviz vermeyeceğimiz kırmızı çizgilerimizdendir. İlk kurul toplantısında gereği yapılacaktır' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ebubekir Şahin, başkanı olduğu Radyo Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) son toplantısına katılmayınca “Sevda Noyan'ın ölüm listesi” görüşülememişti.

Yaşananları RTÜK Üyesi İlhan Taşçı 4 gün önce Twitter'dan duyurmuştu. 👇

Yaşananları RTÜK Üyesi İlhan Taşçı 4 gün önce Twitter'dan duyurmuştu. 👇

Başkan Şahin daha sonra da Ülke TV ve Sevda Noyan için “Darbeyi övenlerin karşısında söylenenleri biz cezalandırmak gibi bir pozisyonda değiliz. Çok büyütülecek bir konu değil” demişti.

Detaylar için 👇

Şahin, Twitter'dan yaptığı yeni açıklamada şunları söyledi 👇

Şahin, Twitter'dan yaptığı yeni açıklamada şunları söyledi 👇
  • Sevda Noyan’ın Ülke TV’de yayınlanan programdaki söylemleri kamu vicdanını derinden yaralamıştır. O sözler hiçbirimiz açısından kabul edilemez. Kamu vicdanı hepimizin vicdanıdır.

  • FETÖ ile mücadele hem bireysel olarak hem de kurumsal olarak önceliğimizdir. FETÖ’ye karşı mücadelemize zarar verecek hiçbir tutuma göz yummamız mümkün değildir. Tabii ki 15 Temmuz’da yaşananları tekrar aklından geçirenler olursa hem devletimiz hem de milletimiz meşru şartlarda cevabını en güçlü şekilde verecektir. Bundan da kimsenin tereddütü olmamalıdır.

'Asla kabul edilemez'

  • Sevda Noyan’ın söylemleri RTÜK ilkeleri bakımından asla kabul edilemez. Hukuk dışı çağrılar ve şiddeti teşvik, taviz vermeyeceğimiz kırmızı çizgilerimizdendir. İlgili uzman raporu Üst Kurul gündemine geldiğinde RTÜK olarak söz konusu söylemlerin bir televizyonda yayımlanmasının karşılığı neyse gereği yapılacaktır.

'Üzülerek ve ibretle görüyorum'

  • Olayın olduğu ilk günden itibaren bakış açımız budur. RTÜK sanki bunları mazur görüyormuş gibi önyargıyla propaganda yapanlara karşı “Kimsenin büyütmesine gerek yok gereği yapılır, alacağımız kararlarla darbe sevicileri sevindirmeyelim” mealinde konuşsam da halen bu süreci farklı noktalara çekmeye çalışanlar olduğunu üzülerek ve ibretle görüyorum.

  • Açıkçası art niyetli propagandaları yürütenler konuları konuşmayı değil kurumları ve kişileri hedef almayı amaçlamaktadır. Anayasal bir kurum olan RTÜK, kendisine kanunlarla verilmiş görevler ve yetkiler çerçevesinde karar veren ve karar süreçleri sağlıklı işleyen bağımsız bir idari otoritedir. Hangi görüşten olursa olsun sağduyu sahibi samimi vatandaşlarımız bu gerçeği bilmektedir.

'Gereği yapılacaktır'

  • Biz aziz milletimizden yana, tarafsız olarak değerlerimiz ve sorumluluk bilinciyle vazifemizi yapıyoruz. Kimsenin kuşkusu olmasın, daha önce pek çok örnekte  olduğu gibi RTÜK kuruluş amacına uygun olarak ilk kurul toplantısında gereği yapılacaktır.

Tartışma, Noyan'ın "15 Temmuz kursağımızda kaldı, istediklerimizi yapamadık. Bizim aile 50 kişiyi götürür. Biz çok donanımlıyız maddi manevi olarak. Bizim sitede halen 3-5 kişi var, benim listem hazır" sözleriyle başlamıştı. 👇

Noyan'a tepki gösteren isimlerden biri de Bülent Arınç olmuştu. Arınç "Bunlar yüzünden millet başörtüsünden nefret edecek" demişti. 👇

Noyan'ın Gülen ile ilgili eski tweetleri de çok konuşulmuştu 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
151
101
26
3
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
CanCan Gül

Fox tv ye verilen cezanın on da birini vermezler... Arkasından alkışlayan da çok oldu bu kadını, gördük twitter da helal olsun diyenleri de.. Ben hiç sanmıyo... Devamını Gör

Art Ankara

Bu adamların kıvırma hızı benim diyen dansözü kıskandırır.

Açelya

Asena'yı hatırlar mısınız, dansöz olan, ne güzel kıvırırdı