Görüş Bildir
Haberler
Tepemizde Kocaman Bir Su Üçgeni Var! Haziran Ayında Burcunun Başına Gelecekleri Söylüyoruz!

etiket Tepemizde Kocaman Bir Su Üçgeni Var! Haziran Ayında Burcunun Başına Gelecekleri Söylüyoruz!

Gökçe Ayabakan
02.06.2018 - 11:04 Son Güncelleme: 03.06.2018 - 01:44

Merhabalar!

Haziran ayına gökyüzünde mükemmel bir büyük su üçgeni ile başlıyoruz. Çoğunuz da bu üçgenin güzel etkisinden fazlasıyla nasibinizi alacaksınız gibi duruyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yükselen burcunu da seçmeyi unutma!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Affetmeyi öğreniyoruz, Koç!

Sevgili Koç,

'Muazzam bir ay' diyerek iddialı bir giriş yapıyorum, lafı uzatmadan! Tek kelimeyle düğümlerin çözülüp, dertlerin sular seller gibi akıp gideceği güzel bir etki altında giriş yapıyoruz bu güzel Haziran ayına. Geçtiğimiz Mayıs ayını Yay burcunda bir dolunayla kapattık; bu özellikle Koç'un ilk günlerinde doğmuş olanlarınız için son derece güçlü bir etki bırakmış olmalı. Öğrenci yahut çalışan fark etmez; daha fazlasını isteme ve büyük hayaller kurma vaktiydi. Bu belki sende 'Bundan beş yıl sonra nerede olacağım?! Bu hayat böyle geçmez, elimi çabuk tutmalıyım, istediklerimi elde etmek ve gerçekleştirmek için hangi doğrultuda hareket etmeliyim?!' gibi anksiyetelere sebep olmuş da olabilir, ama olsun, bu sorgulama da sürecin bir parçası. Belki bu süreçte gideceğin yolun ne kadar kendi hayat tarzına ve değerlerine uygun olup olmadığını da sorguladın. Kısacası; 'Ne olacak bu memleketin hali?!' gibi klişe bir düşünce, senin kişisel anlamda hayatında bir değişim ihtiyacına itti. Ayın ilk günleri, işte bu arzular ve hedefler konusunda yeni bir resim çıkarıyor karşına. Bu ilk günlerde gerçekleşen üç gezegenin oluşturduğu su üçgeni de, gideceğin yolları önceden temizliyor. Şimdi bu üçgene bir göz atalım. (Yay'a yaptığım bu uyarıyı aynen sana da yapıyorum)

Su üçgeni; dolunayın çatlattığı, filizlendirdiği o tohuma adeta can suyunu vermeye geliyor. Bu önümüzdeki üç gün içerisinde seni hayata tüm gücünle atılmaktan alıkoyan her negatif etkiyi şifalandırabilirsin. Üçgenin oluştuğu noktalar: Hayallerin - geçmişin yaraları - dönüşüm konularını birleştiriyor. Yani bu günlerde; 'Ya başarısız olursam / Ya elime yüzüme bulaştırır, rezil olursam / Ya terk edilirsem / Zaten annem-babam-ilkokul öğretmenim de yapamazsın demişti!!' gibi endişeleri aşmak ve ferahlamak için harika bir fırsat. Anahtar kelimeler ise; anlamak ve affetmek. Hem kendini, hem de diğerlerini. Mesela; ailenle, eski dostlarınla, bir şekilde hukuğun olan insanlarla iletişime geçmek, olaylara yargılayıcı bir üslupla değil de, daha esnek ve anlayışlı yaklaşmak bu süreçte adeta düğümleri çözer. Örnekleri detaylandıralım ve arttıralım, özneleri ve senaryoları değiştirerek kendi hayatında ve geçmişinde ne varsa onlara uyarlayabilirsin: Diyelim ki çocukken anne ve babanın bir kavgasına şahit oldun ve bu tarz meseleler seni şimdiki ilişkilerinde biraz fazla güvensiz yaptı... Olayları bir de onların gözünden değerlendirmek, eninde sonunda onların da zaafları ve günahlarıyla insan olduklarını kabullenip affetmek; sonucunda senin ruhunu da özgür kılacak. Eski sevgilin sana çok büyük yanlışlar mı yapmıştı, yatacak yeri yok muydu, Allah belasını versin miydi? İşte bu tarz meseleleri kafanda sonlandırmak için muazzam vakitler bu üç gün. Kimse kimseyi kasıtlı olarak üzmüyor ya da yaralamıyor; herkes insan ve herkesin kendine göre bir mazereti var. Herkes acı çekiyor ve herkes şefkate ihtiyaç duyuyor. Onları, geçmişindekileri affetmek, kendini de affetmeye çıkıyor ve inan bu 'kurtuluş' ve 'özgürlük' anından sonra duygusal anlamda akışın nasıl da rahatladığını hissedeceksin. Aynı zamanda; ailenden ve onardığın ilişkilerden bu önümüzdeki altı ay içerisindeki süreçte gönül rahatlığıyla maddi destek de görebilirsin. Koç olmak demek bireysellik demek; ama bu demek değil ki illa mücadelelerde tek başına olmak zorundasın... Doğada bile en güçlü hayvanlar sürü halinde avlanıyor. Elbette bir işi tek başına halletmek sana ayrı bir kişisel tatmin sağlayabilir fakat insanların desteğiyle büyük bir başarıya ulaşmak da, bunu değersizleştirmez! 

Şimdi geleliiiiim gerçek meselelere! Zaten bir Koç sabırsızlığıyla bu dediklerimi ne kadar dikkate alacağından emin değilim! :) Ayın ilk haftası bu etkilerde işte... Yay dolunayı geleceğe dair resmi piksel piksel netleştirirken, su üçgeni de tortuları akıtıp temizliyor. Sonrasında ise bize dünyevi meseleler kalıyor. Yaz kızım: Ayın 5-6-7 Haziran tarihlerinde büyük imzalardan (ev satma - alma, büyük kredi çekme gibi) kesinlikle kaçınıyoruz. Yapmamız gerekirse de, çok dikkatli oluyoruz ve mümkünse yanımızda birinden destek alıyoruz. Aynı şekilde 15-16 Haziran da paralarla oynamak ve riskler almak için iyi tarihler değil.

Ayın ikinci haftasından itibaren ise, 13 Haziran'dan sonra özellikle; aşk meselesi zirveye çıkıyor. Bekar Koçlar, mutlaka dışarı çıkın ve insanlarla tanışın derim. Hiç umulmadık haberler alabilirsin ve güzel flörtler yaşayabilirsin. Eğer başın bağlıysa; evlilik, düğün dernek, çoluk çocuk meseleleri için son derece bereketli bir ay. Ayın 13'ü ve sonrası diyor, susuyorum. Bol bol sosyallik şart!

Ayın 26'sından itibaren ise arkadaş gruplarında eski kapanmamış mevzuların yeniden gündeme gelmesi söz konusu olabilir. Bu noktada bu arkadaş grubuna, beraber çalıştığın insanların da dahil olup olmadığına dikkat etmeni öneriyorum. Çünkü ay sonundaki Oğlak dolunayı; seni biraz keskin bir tavra 'ya itaat et, ya terket' gibi son derece sağlıksız yaklaşımlara meyilli bir ruh haline sokabilir. Özellikle yaptığın iş konusunda biraz fazla otoriter davranabilirsin. Bu yüzden iş ilişkileri ile dostluk ilişkilerini biraz ayrı tutmakta fayda var. 

Eğer sanatsal üretimlere dayalı bir mesleğin varsa, ana gelir kaynağın olan mesleğinin yanında freelance işler de yapıyorsan, evden çalışıyorsan, ayın 15'inden itibaren yaratıcılığının nasıl da arttığını göreceksin. Ayın 13'ünden itibaren mesleki eğitimler almak da ilgini çekebilir.

Kısacası bu ay; kendini sevgi duygusuna bırak, yeni insanları hayatına davet et ve elindeki dostlarla iyi geçinmeye bak derim. Muazzam bir ay.

Kendi kendini şaşırtacaksın, Boğa!

Sevgili Boğa, 

Bu ay pek çok burca harika etkiler veren, 1-3 Haziran'da gökyüzünde gerçekleşecek olan büyük su üçgeninden fazlasıyla nasibini alacaksın. Öncelikli olarak bu etkinin seni yoğunluklu olarak ilişkiler konusunda etkileyeceğini düşünüyorum. Eğer bir sevgilin varsa; onu ailenle ve arkadaşlarınla tanıştırmak isteyebilir - sen de onun çevresine adım atabilirsin. Artık ilişkiyi insanlara açma ve kendini akışa bırakma vakti. Son derece kısmetli ve güzel. İlişkinin geçmiş yaralarının, travmalarının şifalanacağı, duyguların muazzam şekilde yükseleceği bir süreç bu. Anlamak, anlaşılmak ve affetme vakti. Eğer bir süredir ilişki problemlerinden çekiyorsan, kurtuluş bu ayın ilk gününden itibaren görünüyor. Sevgilisi olmayan Boğalar için ise; zaten bir şekilde tanışık olduğun ve flört ettiğin birileri varsa, düzenli ilişkiye geçiş yapabilirsiniz. Bu insanın arkadaş grubundan olması da yüksek bir ihtimal. Telefonlar, sosyal medya hesapları bu ilk hafta içerisinde vızır vızır görünüyor. Sağlam bir iletişim trafiğine hazırlan derim! Gayet güzel, mis gibi bir dönem!

Şimdi gelelim asıl meseleye; para! Para konusu ayın 13'ünden itibaren vurgulu bir şekilde gündemine oturabilir. Yeni bir gelir kaynağı kazandığını hissedebilirsin, karşına gerçekten de iyi fırsatlar çıkabilir. Bunlara freelance işler de, iş başvuruları da dahil. Fakat risk almamak lazım; işler belirsizliğini kısa bir süre daha devam ettirecek. Dolayısıyla eline sıcak para geçmeden, kredi kartlarına abanmayı, kredi çekmeyi, borç istemeyi falan düşünme! Yine bu süreçte; ev-mülk alım satımı gibi konular da aile gündeminde olabilir. Bence en az 20'sine kadar beklemekte fayda var. Evinin bereketinin artacağı, güzel misafirler ağırlayacağın ve eğer evden çalışıyorsan son derece üretken olacağın bir süreç seni bekliyor. 

Bunca güzel haber üzerine havanın yavaş yavaş gerilmesi de söz konusu. E her daim her şey mükemmel gidecek diye bir kanun yok! Hatta tam tersi var; entropi! Ayın 15'i, 22'si ve 25'i biraz gergin vakitler getiriyor açıkçası. Bu tarihlerde insanlarla iletişimine çok özen göstermeni öneririm. Yanlış anlaşılmalara açık, sinirlerin de bozuk olacağı dönemler nitekim. 

Ay sonunda Oğlak burcunda bir dolunay gerçekleşecek ve bu senin için son derece önemli. Hatırlarsan sana 2018'in başında yaşayacağın Satürn transitinden ve bu etkiyle hayatına - özellikle de geleceğine vermek isteyeceğin şekilden de bahsetmiştim. Artık buna sağı solu belli olmayan Uranüs de dahil; sen bir Boğa olarak güvenli alanını ne kadar sevsen de, bu ay sonuna doğru bir değişim arzusu içerisinde girip, daha iyi bir hayat için radikal kararlar almaya başlayabilirsin. Eğer konu özellikle eğitim ise, son derece şanslı olacağını düşünüyorum. Bu dönemde sana destek olan dostların da olacak. Yüksek lisans gibi yurt dışına dair işler, dil eğitimi, çalıştığın şirketle yurt dışı bağlantıları yahut yardım projeleri gibi konularda fazlaca istekli olabilirsin ve bunlar güvenli alanından çıkmaya emin ol değer. Kısacası; kendi kendini şaşırtacaksın gibi duruyor. Zira bu süreç, Temmuz'da tetiklenecek olan tutulmalar zincirinin ilk ayak sesi! Yükseleceksin, çok! Bu yüzden, pasaport vize gibi başvuruları ay başında halletmekte fayda var. İlerleyen zamanlarda aksilikler söz konusu olabilir.

Devam eden bir dava, mahkeme gibi durumlar söz konusuysa, onlar da bu ay sonunda netleşip sonuçlanacak. Bu ay son derece aktif; akrabalar, kuzenler, yakın arkadaşlar evini doldurabilir ve kısa yolculuklara çıkabilirsiniz. 

Son olarak da, yanlış anlaşılmaktan çok çekinerek değinmek istediğim konuya geleyim: Ayın 26'sından itibaren gerek özel hayatında, gerek iş yerinde emeklerinin hakkının verilmediğini, yeterince takdir görmediğini hissedebilirsin. Açıkçası bu etki, eğer sen kendini öne koymazsan, senin yaptığın bir işi kendisi yapmış gibi üstlenen insanlara dahi alan açabilir. O yüzden bu ay tüm bu güzel etkiler içerisinde rehavete kapılıp hakkını yedirmemeni öneririm. Grup çalışmalarında dikkatli olmak lazım. Altında çalışan insanlar varsa, sorumluluklarını sıkı tutmakta fayda var. Baba-patron gibi otorite figürleriyle de minik gerginlikler çıkabilir. Ne diyebilirim ki; aman Rıza Bey, tadımız kaçmasın!

Sevileceksin, İkizler!

Sevgili İkizler,

Yay dolunayını nasıl atlattığını merak ediyorum doğrusu! İlişkilerde gerginliğin basit bir tatsızlıkla mı, yoksa tüm o enerjiyi kendine çevirip iç sıkıntılarıyla mı boğuştuğunu bilmek isterdim. Zira söz konusu İkizler olunca, nasıl bir tavır alacağını tahmin etmek cidden zor! Bu ay sana iyi gelecek ama... Özellikle ayın ilk gününden itibaren etkili olacak büyük su üçgeni; her ne kadar gezegenleri ve elementiyle seni alakadar etmiyor gibi görünse de, maddi anlamda özellikle sana son derece güzel fırsatlar getirecek. Zaten kendini çok iyi ifade edebildiğin şu dönemde; hele hele iletişime dayalı bir meslekteysen, şansın çok yüksek. Pek çok burca para konusunda ne kadar dikkatli olmaları gerektiğini yazdım, fakat senin için parasal meseleler şimdilik iyi gözüküyor. En azından ayın 3. haftasına kadar...

Bu ayın ilk haftası maddi anlamda güzel etkiler getirmekle kalmıyor; aynı zamanda kendini çok güzel ortaya koymana, üretken olmana, işlerinin görünmesine ve emeklerinin takdir toplamasına da destek sağlıyor. İş arkadaşlarından güzel katkılar da görebilirsin. Şahane bir hafta anlayacağın. Yay dolunayının gergin enerjisini silip atan cinsten. Senin yerinde olsam ufak tefek insan ilişkilerini bir süreliğine erteler ve kendimi işe güce verirdim. Zira sadece verimli çalışmak değil, bu çalışmanın görülmesi + kazanç getirmesi de söz konusu. Üçü bir arada işte, büyük üçgen! Verim / emek + Kazanç / iş arkadaşlarının desteği + görünürlük, takdir, övgü... Üçü bir arada. Bir ucundan tutup başladığında domino taşı gibi düşecekler. Bu süreçte işsizsen iş bulabilir, freelance işlerine müşteriler ya da sponsorlar bulabilir, çalışıyorsan da yeni bir projeye başlayabilir ya da terfi alabilirsin.

Ayın ikinci haftasına doğru ise havalar biraz değişiyor. Yeni ay senin burcunda gerçekleşiyor. Bu da seni yeni kararlar almaya, hatta komple hayatının düzenini, tarzını ve konseptini değiştirmeye itebilir. Değişim, elbette, her daim iyidir fakat bu süreçte biraz belirsizliklerin olacağı konusunda seni uyarmalı ve en azından 20'sine kadar ciddi kararlar almamanı önermeliyim. Hele hele söz konusu büyük paralar olursa (banka, borç vs.) kesinlikle ayın 29'una kadar beklemelisin. Senin birebir emeklerinle kazanacağın paralar konusunda bereketlisin fakat sana ait olmayan borç-kredi gibi araçlarla sana gelecek para konusunda büyük riskler var. Yani kısacası; ayın ilk haftasının güzelliğiyle iyice gaza gelip, yeni ay etkisiyle de 'kendi işimin patronu olacağım!!' diye yükselip, bankadan kredi çekmeye falan kalkma derim. Yavaş ve emin adımlarla ilerlemek lazım. 

Yeni ay seni ilişkiler konusunda da biraz tetikleyebilir. Sevgilin yoksa, sosyal medyada özellikle kendini fazlaca flört ederken bulabilirsin. Hayırlısı olsun ama bu sürecin de hemen düzgün bir ilişkiye dönüşmeyeceğini bilmelisin. Zaman lazım. Zaten sana geçtiğimiz sene içerisinde Satürn bu konuda sıkı bir ders vermediyse, daha kimse veremez herhalde! :) Sevgilin varsa da, kısa yolculuklar yapmak isteyebilirsiniz. Ama bu yolculukların özellikle 25'inden sonrasına denk gelmesi söz konusu olursa, seyahat biletlerinize, trafiğe vesaire her şeye çok dikkat edin. Yollar sıkıntılarla dolu - bu sıkıntılar genelde bürokratik, kağıt işlerine yönelik; yani herhangi bir duygusal sıkıntı değil. Yine de 15, 21, 25 Haziran tarihlerinde ağzımızdan çıkanı kulağımız duysa fena olmaz hani! Bu belirttiğim tarihlerde sadece sevgililerle değil; yakın akrabalarla, kuzenlerle de gerginlikler yaşanabilir. 

Finansal konularda 29'una kadar temkinli olmanı önerdim zira bir Oğlak dolunayı yaşanacak. Bu maddi kaynakların konusunda karşına beklenmedik gelişmeler çıkacağına işaret ediyor. Aynı şekilde ayın son haftasında kendini fazlaca güvensiz, kıskanç, evhamlı hissedebilirsin. Bu hislerin hepsi bir illüzyon; her şeyin olacağına varacağını bilerek kendini ilahi nizamın akışına bırak bence...

Top sende, Yengeç!

Sevgili Yengeç,

Yabancıların şu 'emotional rollercoaster' diye bahsettikleri, 'duygusal korku tüneli' olarak çevirebileceğimiz tabir, senin için Haziran ayına fazlasıyla yakışıyor doğrusu. Zira ayın başı, ilk iki hafta tek kelimeyle cennetin kısa bir fragmanıyken; ayın son haftasında 'neler oluyor?!' diyerek koltuğuna sıkı sıkı tutunmak isteyebilirsin. Öyle ya da böyle, sıkıcı bir ay olmayacağı kesin!

En sevdiğim burç olduğun için demiyorum gerçekten, bu ayın başında, etkisi ilk haftaya yayılacak olan öyle bir büyük su üçgeni var ki; hem kendine olan sevgini, genel anlamda iç huzurunu ve duygularını kabartırken; bir taraftan da geleceğe dair planlarına teker teker güzel ortalar açmaya başlıyor. Buna romantik ilişkiler de dahil. Bekar bir Yengeçsen, bu ayın ilk haftası içerisinde biriyle tanışabilir ve feci bir yakınlık duyabilirsin. Elbette bunda yanılgı riski var fakat zaten ay sonuna doğru gerçekleşecek olan Oğlak dolunayının ikili ilişkiler konusunda seni bir karar aşamasına getireceğini düşünüyorum. Eğer bekar bir Yengeçsen, evet bu haftanın sana getireceği aşk, denemeye değer. Fakat eğer başı bağlı ya da ilişki durumu karışık bir Yengeçsen, iki insan arasında kalmamaya, açık ve dürüst olmaya lütfen dikkat et. ('Ben yapmam, asla yapmam' falan demeyin lütfen, yapıyorsunuz, sonra gelip bana anlatıyorsunuz!! Biliyorum hepsini!! :) ) Kısacası; durumlar karışıksa, aman aman aniden gemileri yakmaya kalkma. Üzülebilirsin, tekrar ediyorum yanılgı riski var. Yine başı bağlı ve ilişki durumu karışık olmayan, sevgilisini gayet seven bir Yengeçsin; çift olarak muazzam haberler alabilir, evlenmeye kalkabilir, hatta çoluk çocuk mevzularına dahi girişebilirsiniz. Güzel bir hafta. Bireysel olarak da taşınma, yeni eğitimlere başlama, dil öğrenme ya da seyahat gibi kararlar alabilirsin. Elbette bunlar da denemeye değer, fakat bunlar için kredi kartına yüklenecek, bankadan kredi çekecek ya da borç isteyeceksen yine yanılgı riskini göz önünde bulundurmalısın. Zira ay sonuna doğru parasal meseleler biraz karışmaya başlayacak.

Ay boyunca enerjin yüksek; Venüs senin burcunda ve bereketi, güzelliği adeta senin bedeninde ışıldıyor. Venüs gittikten sonra da yerini Güneş alıyor ve bu defa da motivasyonun artıyor. Şarkıda dediği gibi 'lust for life' adeta; bu ruh halini başka nasıl tanımlayabiliriz ki?! Bu enerjini gönlünce kullan, sevgili Yengeç, doğum günün şimdiden kutlu olsun. 

Maddi konular, evet, biraz karışık. İş yerinde durumlar iyi ve gelirin bereketli fakat eline geçmeden çektiğin, aracı dahilindeki her para (kredi kartı, banka kredisi, burs, harç, nafaka, borç) sana ayın sonuna doğru kötü sürprizler hazırlayabilir. Dolayısıyla eğer ilk paragrafta bahsettiğim seyahat, kurs vesaire gibi girişimlerde bulunacaksan; kendi birikimin dahilindeki paradan kullanmanı öneririm. İş yerinde de durumlar iyi; fakat ayın 13'ünden sonra, özellikle 15'i ve 25'inde bazı düşmanlıklara maruz kaldığını sezebilirsin. Bilgi güvenliğine dikkat etsen iyi olur. Otorite figürleriyle zıtlaşmak da pek iyi bir fikir değil.

Gelelim 28 ve 29 Haziran dolunayına... Eğer mevcut bir ilişkin varsa; gergin bir mesele gün yüzüne çıkabilir. Bu, nasıl göğüslediğinize bağlı olarak, sizi çift olarak seviye de atlatabilir, sınıfta da bırakabilir. Bu yüzden uzun uzun düşünmek, önceliklerini belirlemek ve sakin davranmak önemli. Sana 2018'in başında ilişkilere dair nasıl bir sınavdan geçeceğinden bahsetmiştim hatırlarsan. Zorlu sınavlardan biri bu işte; Oğlak'taki Satürn'ün yanında bir de Oğlak dolunayı yüzleşmekten kaçılan her problemi karşına getiriyor. Yeniden altını çiziyorum ki: Bu illa ayrılık, acı, gözyaşı olmak zorunda değil. İlişkiyi bir üst seviyeye taşıyıp yüzük takmak, Satürn'ün gerektirdiği gibi resmiyete ve ciddiyete dökmek de olabilir. İki ihtimalde de uzun uzun düşünülüp harekete geçilmesi gereken bir konu bu.

Ay sonuna doğru idrar yolları ya da cinsel hastalıklar -eğer daha önce bunlara benzer bir şikayetin olduysa- tekrarlayabilir. Dikkatli olmak lazım. 

Ayın başında alacağın huzur ile, bu ay sonundaki gergin dolunayı bir şampiyon gibi atlatacağına inanıyorum. Yaşadığını hissettiğin bir ay olacak; tadını çıkar!

Alkışlar sana geliyor, Başak!

Sevgili Başak,

Bu ayı senin kadar huzurlu ve sakin geçirecek bir burç daha yok resmen! Tek kelimeyle mis gibi bir Haziran bu senin için...

Aya gökyüzünde kocaman bir su üçgeni ile başlıyoruz ve bu sana öncelikli olarak romantik ilişkilerde güzellikler getiriyor. Eğer mevcut bir ilişkin varsa, bir süredir devam eden sıkıntılar affedilerek bir daha açılmamak üzere kapanabilir, birbirinizi şifalandırabilirsiniz, birbirinizin dostlarıyla tanışabilir ve çok güzel vakitler geçirebilirsiniz. Aşkınız adeta balayı tadına bürünebilir. Eğer sevgilin yoksa da; belki biraz çöpçatanlıkla, belki de bir süredir flörtleştiğin arkadaş grubundan biriyle artık aşk yaşamaya başlayabilirsiniz. Kendini yükselen ve yoğunlaşan duyguların akışına bırakma vakti, Başak. Zaten kendini çok iyi ifade edebildiğin bir dönemdesin ve arkadaşlarının da desteğini görüyorsun. Bu ayın ilk haftası kesinlikle çok eğleneceksin! Aşk konusunda güzellikler sadece ayın ilk haftası ile de sınırlı kalmayacak. Ay sonuna doğru daha sürprizler var; ama önce hayatın daha maddi taraflarından bahsederek tatsız konuları aradan çıkaracağım.

Tatsız dediğime bakma aslında, gayet güzel bir süreç. Ayın 13'ünden itibaren iş yerinde güzel gelişmelere şahit olabilirsin. Terfi alabilirsin, yeni bir projeye başlayabilirsin, hatta kendi kişisel hayatına dair yaptığın (mesela bir yardım kampanyası ya da yazdığın bir öykü diyelim) bir işle dahi alkış toplayabilirsin. Bu ayın ikinci haftasından itibaren parlama şansın var yani. Ama bu bir taraftan, bir başka gezegen hareketi ile sana haset eden insanları, düşmanları işaret ediyor. Üzerine bir nazar boncuğu taksan fena etmezsin. Zira ilerleyen dönemlerde gerilemeye başlayacak olan Mars, 15, 22, 25 Haziran tarihlerinde beraber çalıştığın insanlarla arana daha da tatsızlıklar eklemeye devam edebilir. Bir yeni ay seni böylesine parlatırken; bir taraftan da burç değiştiren ve gerilemeye başlayan Venüs ve Mars'ın sana kıskanç bakışlar yöneltmesi kaderin bir cilvesi değil de nedir?! Bize oyunu kuralına göre oynamaktan başka şey düşmüyor; dolayısıyla o klasik tembihlememi yine yapıyorum, sakin ol, diplomatik ol, boş ver!

İş yeri arkadaşlarına karşı seni belki biraz doldurdum, ama asıl, şu uzun vadeli arkadaş grubun ay boyunca senin arkanda. Son derece destekleyici bir şekilde, sana yeni girişimlerin konusunda yardımcı olabilirler. Bu ay onlarla bol bol iletişime geçmen, senin yararına olur.

Bu ayın 15'inden itibaren dikkat edilmesi gereken bir diğer konu ise sağlık. Sadece hastalıklara değil, ufak tefek kazalara karşı da tetikte olmak lazım. Ayrıca kedi köpek gibi ufak evcil hayvanların varsa; hazır havalar ısınmışken camdan pencereden kaçıp seni birazcık üzebilirler. Buna karşı da uyarmak isterim. Keşke uyarılarım bundan ibaret kalsa; ama bir de, eğer ayın 15'inden sonra ve iş arkadaşlarınla alakalı bir flört söz konusu olursa, başlamadan önce iki kere düşün derim. Hayatına alacağın insanı arkadaşlarına, ailene rahatça tanıştırabilmek isteyip istemeyeceğini kendine sormak, seni üzücü hatalardan kurtarabilir. 

Para konusu şu aralar kimse için çok da iyi sayılmaz. Sen sadece ekonominin gidişatına dahil bir vatandaş olarak değil; bir Başak burcu mensubu olarak da harcamalarına dikkat et bence. Yukarıda bahsettiğim kariyer yükselişi, para kazancı anlamına gelmiyor. 

Bu ay, bayram ziyareti de varken hazır, pek çok uzaktan akraba ve kuzenlerle görüşebilir, onlardan gayet kısmetli haberler alabilirsin. Sana şans getirecek fikirleri, teklifleri onlar aracılığıyla verebilir evren sana. O yüzden bu ay bolca sosyal ol. Tek kelimeyle şahane bir ay. Tutulmalara adım adım yaklaşırken, tadını çıkarıp enerji toplamalık mis gibi bir yaz!

Bu ayın kazananı olabilirsin, Terazi!

Sevgili Terazi,

Geçtiğimiz aylarda sana oldukça yüklendim; bu ay ise bolca iyi haber vereceğim. Venüs sana son derece güzel açılar verecek olan Aslan'a geçiyor, İkizler yeni ayı ise gayet güzel etkiler getiriyor. Üstelik bir de güzel su üçgeni ile aya başlıyoruz. Bakalım neymiş tüm bunların meali?

Maddi anlamda yolların açılması, engellerin kalkması gibi bir etki ayın 1'inden, 3'üne kadar üzerinde olacak. Üstelik bu parasal mevzulardaki güzel gelişmeler, başkalarının dahil olduğu kredi, burs, harçlık, tazminat ya da miras gibi gelirlere dair değil; bizzat kendi emeğinle elde ettiğin, düzenli kazançlara dair. Bu yüzden, eğer iş başvuruları yapmak, görüşmelere gitmek, projeler sunmak gibi niyetlerin varsa hiç durma ve ayın 6'sına kadar yardır derim. Terfi alabilir, yeni pozisyonlara gelebilirsin. Böyle niyetlerin yoksa dahi, bu dönemde elini attığın her işte fazlaca bereketli olacağını bilmelisin. Artık evde ahşap mı boyarsın, resim mi yaparsın, cupcake mi süslersin bilemiyorum fakat bence bu etkiyi değerlendir. Zira sadece maddi kazançla da sınırlı kalmadan; seni kişisel tatmine götürebilecek kadar güzel. Adeta bir domino etkisi yaratacak ve ufak bir adımla kendini çok daha büyük bir maceranın içinde bulabileceksin. İşsizsen, yeni hobiler edinmek için de uygun zaman anlayacağın...

Ayın ilk haftası işte böyle güzel, rehavete kapılmazsan kazanırsın. Ayın ikinci haftasından itibaren ise sular biraz kudurmaya, hava elektriklenmeye başlıyor. Yeni ayın getirdiği iki ihtimal var: Eğitim konularında yeni kararlar alabilirsin, seyahat planları yapabilirsin ve geleceğe dair planlarında yeni fırsatlar karşına çıkabilir. Bu elbette ki iyi. Diğer ihtimal ise bazı 'sonlanmalara' işaret ediyor. Bu kulağa tatsız gelse de, daha iyi ve yeni şeyler inşa etmek için eskiyi yıkmak gerekir, biliyorsun. Yani her iki ihtimalde de önün açık, sevgili Terazi. Temiz bir sayfa açmak, diğer sayfayı kapatmakla mümkün oluyor ancak. Bu sonlanma meselesinin aşk ile alakalı olup olmadığını merak ediyorsun, biliyorum. Zira hepimiz gibi senin de söz konusu ilişkiler olunca kaybetme korkun var; fakat ben bu sonlanmayı, ilişkilere dair olduğu takdirde dahi, olumlu görüyorum. Yani, yeni bir okula başlama, yeni bir şehre taşınma vesaire gibi heveslerin söz konusu olunca taviz veren - vermek zorunda kalan taraftaysan; bu ay biraz yeni şeyler yaşama hevesin ağır basabilir. Belki de ilişkini bitirmek değil de; ilişkinde yeni bir sayfa açma vaktiniz gelmiştir. Ayrıca sevgilini ailenle ve arkadaşlarınla tanıştırmak, artık görünür bir ilişki yaşama kararı almak da yüksek ihtimaller dahilinde. 

Şimdi gelelim tehlikeli tarihlere: 15, 16, 21, 22 Haziran tarihlerinde en sakin şekilde başlayan konuşmalar dahi hiç anlamadan şiddetlenebilir, kalpler kırılabilir. Bu yüzden bu tarihlerde pek de ciddi meseleleri masaya yatırmasan iyi olur. Özellikle 21 Haziran tarihinde arkadaşlarınla hiç istemeden gerilebilirsin. Hiç gerek yok. 19-20 Haziran ise her türlü sohbet muhabbet, iş görüşmesi ve evrak işleri için uygun zaman. Bunları değerlendir! Zaten bu ay kaba taslak çıkardığın hedeflerini inceden gerçekleştiremeye başla ki; önümüzdeki ay tetiklenen tutulmalar zincirinin getireceği kadersel olaylar silsilesinde yönünü belirlemiş ol. 

Ay sonundaki Oğlak dolunayı aile içerisinde bir duruma işaret ediyor. Para kaynaklı bir gerginlik yaşanabileceği gibi, geçmişten kalan mevzular da açılabilir. Elbette arabuluculuk senin hamurunda var fakat unutma, bu ay senin için emeklerinin karşılığını alabileceğin fırsatlarla dolu, insanlar yeniden barışır ve ilişkiler, yıpranan bağlar kendisini bir şekilde yeniler fakat bazı fırsatlar insanın eline her zaman gelmez. Bu yüzden odağını ve enerjini tasarruflu kullanmanı, asıl hedeflerinden, gerçek arzularından uzaklaşmamanı öneririm. 

Peki bekar Terazilere hiç aşk yok mu? Var! Ayın 13'ünden sonra bir süredir dostluk ettiğin birine romantik hisler beslediğini fark edebilirsin ya da İnternet üzerinden  - uzak mesafeli bir romansa düşebilirsin. Ay zaten genel anlamda sosyal, hareketli ve eğlenceli. Evdeki gerginliklerden çok; işlerine ve dostlarına odaklan derim.

Nihayet akışına bırakacaksın, Akrep!

Sevgili Akrep, 

Bu ay maddi konulardaki sıkıntını bile iplemeyeceğin kadar huzurlu bir etki ile başlıyor. Haziran'ın 1'inden, 3'üne kadar yayılan muazzam bir su üçgeni, adeta içini ferahlatmaya, kadersel döngüleri bir domino etkisiyle başlatmaya geliyor. Derin bir nefes al ve kendini akışa bırak derim. Akrep sezgilerinin en güçlü olacağı dönem de bu! Gerçekten çok güzel... En azından ilk iki haftası!

Bu ayın senin için en gergin etkileri 13'ünde başlıyor; 15'i ve 22'sinde de biraz şiddetli hissedebilirsin bu negatif enerjiyi. Neyle mi alakalı? Parayla... Para konusunda biraz haddinden fazla evham yapıyor olman da yüksek ihtimaller dahilinde. Her ne kadar gerek ekonominin gidişatı, gerek kişisel arzuların para konusunu bir kriz gibi görse de, elbet düze çıkacaksın. Fakat zamanı var ve bu ay, o ay değil. Bu ayın, özellikle 22'sine kadar banka kredilerinden, kredi kartlarından ve borçlardan uzak durmanı tavsiye ederim. Zaten ayın ikinci yarısından sonra yeni bir gelir kaynağı bulmaya yönelik fırsatlar inceden kendilerini göstermeye başlayacaklar. Fakat belirsizlik 28 Haziran'a kadar sürebilir, o yüzden ani kararlar alma derim.

Ay içerisinde güzel seyahat planları yapabilirsin, bir yolculuk sana iyi gelebilir ama yine altını çiziyorum, parasal meselelere ve seyahat belgelerine vesaire çok dikkat etmek lazım. Vize, pasaport gibi evraklarda beklenmedik aksilikler çıkabilir. Ama zaten bu ay bir yolculuğa para ayırsan da ayıramasan da içsel bir yolculuk yaşayacağın, dışarıda olmasa da içinde bir şeyler keşfedeceğin kesin :) Bir kursa başlamayı düşünebilirsin. Öğrenciysen yüksek eğitim, akademiye dair konularda araştırmalar yapabilir ve yeni hedefler belirleyebilirsin (bunları elbette para konusunda duyabileceğin endişelerin ışında yapmak can sıkıcı olsa da, 'gün doğmadan neler doğar' diye düşünmek ve zihnini sınırlandırmamak iyi olur), ya da kişisel gelişime dair kitaplara - yeni bir dil öğrenmeye niyetlenebilirsin. Fazlaca faydasını göreceğini bil! Belki o kapılar şimdilik kapalı gözüküyor ve sen hiç açılmayacağını sanıyorsun ama her ihtimale karşın o kapı açıldığında içinden güvenle geçebilecek teçhizatı hazırda bulundurmakta bir zarar yok. Akrep, evrimini Yay'a dönüşmek üzere tamamlayacak bir burç - tıpkı bir Yay gibi (hazır onun gezegeni Jüpiter'i de yanına almışken), birazcık iyimser, hayalci olmak senin vermen gereken sınavlardan biri. 

Aşk konusuna gelelim: Bu ay en iyilerden biri bu! İnternet üzerinden uzak mesafe ilişkilerine kadar pek çok ihtimal söz konusu olabilir. Eğer yalnızsan, birilerini bulmak için uygun zaman. Tinder'lar açılsın lütfen! Hayatında biri varsa da; yine ilişkide güzel gelişmeler yaşayabilirsiniz, düğün dernek ve bebek olayları kısmetli gözüküyor. Eğer bu taraklarda bezin yoksa ve buna rağmen hayatında biri varsa, gelecek aylarda bir takım sıkıntılar söz konusu olabileceği için (zira tutulmalar dönemi başlıyor ve kadersel yollarda 'olması gereken'ler er ya da geç vuku buluyor) biraz dramalara maruz kalabilirsin. Karşındaki insana gelecek planların konusunda açık ol derim. Bunları konuşmak için en uygun zaman 22 Haziran. İlişkideki soru işaretlerini gidermek, orta yolu bulmak, sıkıntıları aşmak için biçilmiş bir kaftan adeta bu gün. 

Ayın geri kalanına yayılan en güçlü etkilerden birine değinmeden bitirmek olmaz: Aslan burcuna giren Venüs... Bu öyle güzel bir etki ki sevgili Akrep; iş yerinde görünür olabilirsin, kariyer anlamında takdir toplayabilirsin, öğrenciysen başarılar, kendi halinde bir sanatçı-ev emekçisi-henüz iş bulamamış bir bireysen de kişisel anlamda sunduklarınla övgü görebilirsin. Nasıl mı? Mesela sunduğun proje beğenilebilir, İnternet'ten yaptığın bir sosyal medya paylaşımı fazlaca dikkat çekebilir, destek verdiğin bir dostun seni grup içerisinde yüceltebilir, mahallede kedileri beslemen alkışlanabilir.... vesaire vesaire... Genel anlamda demek istediğimi anladın bence. Bunu kendi hayatına uyarlamalı ve bu potansiyeli ortaya çıkarmak adına cesur olmalısın. Mesela, o yazdığın ve kimselere göstermediğin öyküyü, o öykü yarışmasına gönder! Bu konuda seni biraz cesaretlendirmek istiyorum zira ay sonuna doğru yönetici gezegenin Mars'ın retro hareketine başlaması, biraz enerjini ve cesaretini genel anlamda düşürebilir. Göklerin sana böylesine bir parlama fırsatı vermişken, bir taraftan da enerjini çat diye kesmeleri biraz sinir bozucu, biliyorum. Ama oyunu kurallarına göre oynayacağız işte.

Ay sonunda bir Oğlak dolunayı var demiştim; ona tekrar değinelim. Oğlak dolunayı, sana uzun süredir beklediğin bir haberi getirebilir. Bunun daha çok mesleki konularda olacağını düşünüyorum. Daha önceden başvurduğun bir işe dair sonuçlanma alabilirsin. Aynı zamanda devam etmekte olan bir dava, mahkeme söz konusuysa, onun da sonucu gelmek üzere. Bu ay elini biraz sıkı tuttuğun sürece altından kalkamayacağın iş yok. Ayın ilk iki haftası zaten dediğim gibi, mu-az-zam. Tadını çıkar çünkü Temmuz için çok ilginç haberlerim var!

Yollar açılıyor, Yay...

Sevgili Yay,

Şu an gökyüzünde, etkisi ayın 3 Haziran'a kadar sürecek olan, bir su üçgeni var. Gerek bu güzel üçgeni oluşturan gezegenler, gerek de su elementi genel anlamda seni birebir maddi anlamda etkilemeyecek ya da dünyevi meseleleri tetiklemeyecek olsa da; ruhani anlamda muazzam bir potansiyel barındırıyor. O yüzden müsaadenle ayın asıl meselelerine geçmeden önce klasik tavsiyelerimde bulunayım ve bu konuda biraz ahkam keseyim :)

Her ayı, dolunayla bitirir olduk. Son dolunay da senin burcunda gerçekleşti. Özellikle yükselen Yay yahut yay burcunun ilk günlerinde doğmuş biriysen; etkisi fazlaca yüksek olmalı. Öyle bir etki ki; ikili ilişkilerine de, hayata dair genel duruşuna ve tarzına da, iç dünyana da fazlaca dokunmuş ve en basitinden büyük kararlar aldırmış olabilir. Bu süreçte zihninden geçenlere, hayallere ve aldığın kararlara sıkı sıkıya sarılmanı tavsiye ederim. Zira bu su üçgeni; dolunayın çatlattığı, filizlendirdiği o tohuma adeta can suyunu vermeye geliyor. Bu önümüzdeki üç gün içerisinde seni hayata tüm gücünle atılmaktan alıkoyan her negatif etkiyi şifalandırabilirsin. Üçgenin oluştuğu noktalar: Hayallerin - geçmişin yaraları - dönüşüm konularını birleştiriyor. Yani bu günlerde; 'Ya başarısız olursam / Ya elime yüzüme bulaştırır, rezil olursam / Ya terk edilirsem / Zaten annem-babam-ilkokul öğretmenim de yapamazsın demişti!!' gibi endişeleri aşmak ve ferahlamak için harika bir fırsat. Anahtar kelimeler ise; anlamak ve affetmek. Hem kendini, hem de diğerlerini. Mesela; ailenle, eski dostlarınla, bir şekilde hukuğun olan insanlarla iletişime geçmek, olaylara yargılayıcı bir üslupla değil de, daha esnek ve anlayışlı yaklaşmak bu süreçte adeta düğümleri çözer. Örnekleri detaylandıralım ve arttıralım, özneleri ve senaryoları değiştirerek kendi hayatında ve geçmişinde ne varsa onlara uyarlayabilirsin: Diyelim ki çocukken anne ve babanın bir kavgasına şahit oldun ve bu tarz meseleler seni şimdiki ilişkilerinde biraz fazla güvensiz yaptı... Olayları bir de onların gözünden değerlendirmek, eninde sonunda onların da zaafları ve günahlarıyla insan olduklarını kabullenip affetmek; sonucunda senin ruhunu da özgür kılacak. Eski sevgilin sana çok büyük yanlışlar mı yapmıştı, yatacak yeri yok muydu, Allah belasını versin miydi? İşte bu tarz meseleleri kafanda sonlandırmak için muazzam vakitler bu üç gün. Kimse kimseyi kasıtlı olarak üzmüyor ya da yaralamıyor; herkes insan ve herkesin kendine göre bir mazereti var. Herkes acı çekiyor ve herkes şefkate ihtiyaç duyuyor. Onları, geçmişindekileri affetmek, kendini de affetmeye çıkıyor ve inan bu 'kurtuluş' ve 'özgürlük' anından sonra duygusal anlamda akışın nasıl da rahatladığını hissedeceksin. Sen Yaysın, hangi gezegenlerden ne etkileri almış olursan ol, yükselenin ya da ay burcun ne olursa olsun; müthiş bir vizyonla doğdun ve sınırları aşmak için yaşıyorsun. Geçmişin yüklerini taşırken de o yollar kolay aşılmaz. Bunları söylemek dile kolay tabi; ama bu üç gün, doğru değerlendirdiğin takdirde, değil kapıları aralamak; menteşelerini bile söküp atacak. Hadi bakalım!

Evet, bu duyguların sular seller gibi aktığı üç günün ruhani tarafına baktığımıza göre şimdi gerçek hayata dönelim. Ayın ilk haftası bedenen de tedavi süreçleri için çok olumlu. Büyük paraların dahil olduğu maddi meselelerde sonuçlanmalar yaşayabilirsin. Ev almak, kredi gibi girişimler için uygun zaman, ama ama ama... Ayın 5'i ve 6'sına kadar! 6-7-8 Haziran tarihlerinde özellikle kredi kartıyla yapacağın harcalamalarda çok dikkatli olmanı öneriyorum. Zaten dolar uçmuş gitmişken, alışveriş sitelerinden bir süre uzak durmakta fayda var.

Ayın ikinci yarısı, asıl şenliğin başladığı yer! Venüs Aslan'a geçiyor ve alemler Venüs görüyor! Senin burcuna muazzam bir açı yapması ve buna İkizler yeni ayının eşlik etmesi de cabası! Bu, ayın 13'ünden itibaren her türlü Venüsyen konuda sana muazzam bir destek sağlayacak. Venüsyen konular nedir dersek; güzellik, eğlence, yaratıcılık, saç-baş değişimleri ve insan ilişkilerinde bolca şans! Bu ayın, özellikle ikinci yarısından itibaren, vurgulu konu bu zaten! İnsan ilişkileri! Yeni ayın da etkisiyle, 13'ünden itibaren eğer bir sevgilin varsa ilişkiyi yeni bir boyuta taşıyabilirsiniz ve flörtler nihayet düzgün ilişkilere dönüşebilir. Ama bence daha önemlisi; iş yerinden bir ortak ile yeni projelere başlayabilir, yurt dışı gibi konularda bir partnerden büyük destek görebilirsin. Ayın 20'sine kadar işler tıkırında, gayet güzel! Ama bu süreçte fazla horozlanmamak ve mütevazı davranmak da önemli, ona göre! 

Ayın 26'sından itibaren ise trafikte ve ufak yolculuklarda çok dikkatli olmanı öneriyorum. Aynı zamanda yine ayın 26'sından itibaren yazılı iletişimde bir takım aksaklıklar olabilir. Eğitim, ticaret ve yurt dışı meselelerinde gerekli evraklar, yazışmalar gibi konular baya can sıkabilir. Bu durumda titizlenmekten ve sabırlı olmaktan başka çaremiz yok. 

Bu ayı da bir dolunay ile kapatacağız... Oğlak dolunayı! Aslında bu kısmı daha çok gelecek ay yorumuna bırakma taraftarıyım zira bu dolunay tutulmalar zincirini başlatacak olanlardan... Kısa bir özet geçmem gerekirse; bu dolunay ile (özellikle 1989 başı doğumluysan), 2018'in başından itibaren ve bu ay için bahsettiğim şu 'girişim' işlerinde artık sadece yolu kaba taslak görmekle kalmayacaksın; yoldaki taşların cinsini, rüzgarın yönünü bile fark edeceksin. Yani detaylarıyla ve tüm gerçekleriyle artık yolculuk başladı. Yolda ne kadar para harcayacağına, nerelerde durup dinlenmen gerektiğine, kimin yanında olup olmayacağına ve ne giyeceğine kadar her detayı ihtiyaçlar dahilinde hakim olacaksın. Kesinlikle çok olumlu bir süreç!

İlişki sorunlarına son veriyorsun, Oğlak!

Sevgili Oğlak,

Bu ay senin burcunda gerçekleşecek olan bir dolunay var, geçtiğimiz ayı da sana yakın olan Yay'da bir dolunay ile kapamıştık; ama sana asıl bahsedeceğim ve bahsetmekten heyecan duyacağım mesele dolunaylar değil. Bu Haziran ayı, ilk gününden 3'üne kadar öyle güzel bir etki ile başlıyor ki; tek kelime ile şahane. Gökyüzünde şu an büyük su üçgeni oluşmakta ve duygularımızı, içgüdülerimizi simgeleyen bu sular, birbirleriyle harika bir ahenk içinde adeta her türlü tortuyu temizleyerek hayatının en önemli noktalarından geçmekte. :) Burayı biraz açmak istiyorum işte:

Haziran'ın ilk gününden itibaren, özellikle yakın ilişkilere yönelik harika haberler alabilirsin. Bir süredir sıkıla çekile bahsettiğim 'ilişki sorunları' bu günler içerisinde güzel bir anlayış, affedici tavır ile tarihe karışabilir. Sevgilinle ya da yakın dostlarınla güzel vakitler geçirmek, yaşanmış sıkıntıları affedip unutmak için şahane bir etki. Anahtar kelimesi ise iletişim. Bu ilk hafta içerisinde, ruhuna bir bak derim - zaten Yay dolunayı bunu sana istesen de istemesen de yaptırmıştı ve vicdanının rahatsızlık duyduğu (gerek senin yaptığın, gerekse de sana yapılan haksızlıklar, adaletsizlik hissi) konularda içsel bir yüzleşmeye zorlamıştı. İşte bu ilk hafta içerisinde, hem kendini hem de diğerlerini affetmek için şahane bir zaman. Senin için zor olsa da, korksan da, kalbini ortaya koy derim. Artık duygusal bağlar konusunda düğümlerin çözülme ve enerjilerin akma vakti. Bu yüzden bu hafta iletişim kanallarını açık tut, özellikle ilk üç gün!

Bu haftayı ve duygusal etkisini bitirmeden önce bir de 6 Haziran tarihine dikkatini çekmek istiyorum. Bu tarihi özellikle kendin için kullanmalısın. Her türlü engellemenin, ruhundaki sıkıntıların, negatif enerjisinin ve hatta geleneksel tabirle 'nazarın, gözlerin' çıkma vakti. Bu 6 Haziran'da güneşle beraber uyanmak, içme suyuna birazcık sirke damlatmak, meditasyon yapmak, dua etmek sana tahmininden çok çok çok daha iyi gelecek. Herkesin Oğlak burcu yerinde olmak isteyebileceği nadir tarihlerden biri bu. 

Şimdiiii gelelim esas meselelere; ayın ilk haftası güzel ve ılımlı geçerken; ikinci haftanın sonuna doğru birazcık finansal sıkıntılar ya da gelirlerin kaynağı konusunda endişeler baş gösterebilir. Burs alıyorsan kesilmesi, borç sıkıntıları, kredi faizi vesaire gibi pek çok farklı kaynaktan gelen paralar ile ilgili artık yeni bir düzen kurman gerektiğini hissedebilirsin. Ben yine de en azından bir 15'ine kadar beklemeni öneririm. Döviz almak, büyük yatırımlar yapmak gibi planların varsa da, 20'sine kadar bekleyebilsen daha iyi olur. Açıkçası para konusu kafanı bir süre meşgul edecek, ama bunu da abartmamakta fayda var; sonuçta hepimiz aynı gemideyiz ve bir şekilde düze çıkacağız. Hele hele senin yanında böyle güzel insanlar varken hem de, ufak tefek endişeleri büyütmek hata olur!

Yanında kim mi var? Kırılgan ama koruyup kollayan bir Yengeç güneşi var. Ayın 21'inden itibaren tam karşında ışıldamaya başlıyor ve ikili ilişkiler konusunda nihayet kafanı netleştiriyor, görünür hale geliyor, hatta içini ısıtıyor. Bu ayın genel anlamda aşk konusunda güzel geçeceği kanaatindeyim sevgili Oğlak. Zaten ay sonunda senin burcunda gerçekleşecek olan dolunay da, bu ay içerisinde yaşanan sevgilileri meseleleri dahilinde kendini yeni bir gözle görmeye, yeni kararlar aldırmaya geliyor. Her türlü ilişkilerde, olumlu gelişmeler var. Sevgilin yoksa, iş arkadaşlarınla aranda çıkabilecek romanslara dikkat et derim. Ayın 15'i ise birazcık kıskançlıklara açık kapı bırakıyor. 

Ayın 13'ü günlük rutininde bir değişim yaratmaya geliyor. Bir kursa yazılmayı düşünebilirsin, iş yerinde yeni bir projeye başlayabilirsin ya da ofisinize yeni iş arkadaşları katılabilir. Her halükarda günlük sorumluluklarında değişimler var. Spor gibi alışkanlıklar kazanmak için uygun bir zaman. Bu süreçte edindiğin alışkanlıklar uzun süre peşini bırakmaz!

19 Haziran'ı hem iş görüşmelerinde, hem de aşk konularında kullanabilirsin. Bu tarihte dostlarından da güzel haberler alabilir, geleceğe dair fırsatlar yakalayabilirsin. Belki bir arkadaşın yurt dışına dair bir projede partner arıyordur mesela? Ne güzel olur değil mi! :) Ama 22 Haziran tarihinde yine ofis arkadaşları ile gerginliklere aman dikkat! Kadın hastalıkları konusunda da biraz temkinli olunması gereken bir tarih bu... 

Genel olarak harika bir ay ve zıt burcunda gerçekleşerek kadersel olayları tetikleyecek olan tutulmalar sürecinin Temmuz'dan önceki son dönemi. Tadını çıkar derim!

Kadersel dönem kapıda, Kova!

Sevgili Kova,

Bu ay senin için yine son derece önemli. Açıkçası burcunda gerçekleşerek hayatında kadersel dönemleri tetikleyecek tutulmalar döneminden önce son bir ay... Aynı zamanda Mars burcunda gerilemeye başlarken, bir taraftan da Venüs zıt burcun Aslan'a geçiyor ve ay sonundaki Oğlak dolunayı... Merak etme, bunların hepsinin bir meali var. :)

Aya çok güzel bir etki ile başlıyoruz; pek çok burç için adeta olayların akışını kolaylaştıracak olan bu etkiyi yakalamak senin için biraz emek gerektirecek, doğruya doğru. Bu yüzden ayın ilk 3 gününün önemini biraz detaylı anlatacağım: Haziran'ın 1'inden itibaren etkili olan büyük su üçgeni, sana maddi konularda muazzam bir orta açıyor. Daha çok üretimlerine, emeklerine ve bunları sunuş şekline dair olan bu etkiden maksimum faydayı alabilmek için korkusuzca ve özgüvenlice kendini öne çıkarman gerekli. Hemen örneklendirelim; bu süreçte henüz patronuna, hatta iş arkadaşlarına dahi sunmadığın bir projen var diyelim, bunu gün yüzüne çıkarman ve paylaşman, tahmininden daha büyük bir etki yaratabilir, ayrıca sana kazanç da sağlayabilir. İş yerinde promosyon alabilirsin, yeni bir iş bulabilirsin ve belki de kendi kişisel projenle kendi işinin - departmanının başkanı olarak yeni bir döneme dahi başlayabilirsin. Son derece güzel. Bu ilk üç gün içerisinde -eğer elinde hali hazırda bir iş varsa- onu cesurca dünyaya sun derim. Bu ufak hareket, adeta domino etkisiyle kariyerinde ve hayat yolunda yepyeni bir patika sağlayabilir. Zaten ayın 21'inden itibaren hedeflerin için başkalarından maddi destek de görebilir, kredi-borç gibi meselelerde 

Ayın geri kalanı ise daha çok romantik ilişkilere odaklı. Bu romantik meseleler ayın 13'ünden itibaren vurgulanmaya başlıyor. Hayatında biri yoksa, aşık olabilirsin. Ama aşık olmanın daima birazcık körlük getirdiğini unutma derim, hele yeni bir ilişkiye başlamaya niyetliysen, ayın 15'ini atlatmak en iyisi. Bu ayın ikinci yarısı senin için fazlasıyla ilişkiler odaklı olacağından; tüm bunların dikkatini dağıtmasına izin vermemek sana kalmış. Zira bu Haziran her ne kadar aşkı ve duyguları karşına getirse de; önümüzdeki aylarda burcunda gerçekleşecek olan tutulmalar seni yine kendi hayatına ve kendi yoluna dair değişimlere maruz bırakacak. Dolayısıyla; bu yollardan geçmek için zaten tanıdığın, güvendiğin, isteklerini bilen ve seninle olmaya hazır bir partnerin varsa ne güzel; yoksa da hayatına alacağın yeni insanın kendi hikayesiyle geleceğini ve orta yolu bulmak adına karşılıklı tavizler verilmesi gerekeceğini yeniden hatırlamalısın. Bu konu, 21 Haziran'da özellikle gündeme gelebilir. Karşı tarafın arzuları ile senin planların çatışabilir. Buna benzer bir konudan geçtiğimiz aylarda da bahsetmiştim; bazen hayat neye ihtiyaç duyduğunu, neyi istemediğini karşına çıkararak gösteriyor. Takdir senin iradene kalmış.

Dediğim gibi; hayatında zaten biri varsa, durum gayet olumlu. Yeni adımlar atabilirsiniz, kısa seyahatlere çıkabilir ve çok eğlenebilirsiniz. Çoluk çocuk konusunda da son derece bereketlisiniz, bu yüzden korunmakta fayda var. Eğer çocuklara dair bir meslekte çalışıyorsan da, 15'i ve 22'si bu konuda yine dikkat gerektiriyor. Sorumluluklar birden fazlaca üzerine binebilir.

Ayın 21'inden ve özellikle 26'sından itibaren her türlü kazalara dikkat etmelisin. Trafikte de, işte ve evde de ufak tefek aksiliklere karşı titiz davranmakta yarar var. Bu ayın son haftasonda enerjin düşebilir ve kendini biraz dalgın hissedebilirsin. Bence bu sakin bir şekilde işe güce odaklanmak, rutinini oturtmak için bir fırsat. 

Ay sonunda bir Oğlak dolunayı yaşayacağız; bu 2018'in başında, Ocak ayında yaşadığına benzer bir etki getirebilir. Hatırlarsan sana Ocak ayında 'büyük projeler'den bahsetmiştim, ilerleyen zamanlarda da bu yolda ilerlerken atacağın somut adımlardan... Şimdiki dolunay, bunlardan farklı olarak bazı gizli düşmanları da gün yüzüne çıkarabilir. Fakat bu sırada Mars'ın retroda olması, sana kazanamayacağın bir oyuna girmemeni işaret ediyor. Yani, ani tepkiler ya da kestirip atmalardansa, bekle, sakin ol ve olacakları gör derim. Özellikle 22 Haziran maalesef çok gergin bir gün. Dedikodulara, ince laf sokmalara maruz kalırsan görmezden gelmek en iyisi. 

Genel anlamda iyi bir ay olacağını düşünüyorum. Ayın ilk yarısında kendine güven ve emeklerini ortaya koymak önemli. İkinci yarısında da ikili ilişkiler ile biraz ciddi meselelerden kopmak belki iyi bile gelebilir... Çok değil tabi ki! Zira hayatını yepyeni bir yola sokacağın o kadersel senenin içerisindesin, bu ay küçük meselelerle son kez uğraşacaksın. Sonrası iyilik, güzellik!

Taraflar seçilsin, Balık!

Sevgili Balık, 

Bu ay senin için adeta bir cennet gibi! Ayın ilk gününden itibaren muazzam bir etki altındasın. Hem de bu etki üç gün boyunca sürecek! Hem aşk, hem de geleceğe dair planlarında harika gelişmeler olabilir, haberler alabilir ve daha da önemlisi duyguların muazzam şekilde yükselebilir. Normalde Balık için daima 'Gerçeklerden kopma, mantıklı düşün' gibi nasihatler verilse de; bu ilk üç gün için altını çize çize söylüyorum ki: Sezgilerine güvenmelisin! Adeta kadersel bir etki olacak üzerinde; kalbini ortaya koyarak domino etkisi gibi hem aşk, hem mutluluk, hem de geleceğe dair planların akışkan bir şekilde karşına çıkabilir. Bu üç gün için senin adına oldukça heyecanlıyım Balık. Aynı zamanda küslerin barışması, kavgaların bitmesi gibi etkiler de mevcut. Bu öyle bir etki ki; pek çok sıkıntı için kullanılabilir. Sen bu dönemde bol bol dilek tut, dua et ve kalbini açık tut. Ayrıca bir de 6 Haziran tarihi var ki; bu tarihin getireceği etkilerin tarifini kelimelere vurmak güç. 6 Haziran ve 17 Haziran'da üzerindeki kötü enerjileri, blokajları, geçmişin sancılarını, korkuları - hatta geleneksel deyimle 'nazarları' üstünden atmak için harika bir potansiyelin var. Evini toplayıp temizlemek, gereksizleri atmak, yeni bir düzen kurup tertemiz bir döneme niyetlenmek için şahane!

Şimdi gelelim ayın getireceği somut meselelere... Sevgili Balık, bu ayın aşk konusunda geçtiğimiz aydan aşağı kalır bir yanı yok. Venüs'ün boşalttığı alanı Güneş dolduruyor ve bu ay sadece fikren değil, gerçek anlamda da aşk konusunda yükselmeler yaşıyorsun. Mutlaka sosyalleşmeni öneririm zira birileriyle tanışmaya çok açıksın. Bu etkinin üretimlerine de yansıyacağını düşünüyorum; o yüzden eğer kendini ortaya koyarak çalıştığın bir mesleğin varsa, dört elle sarıl! İş yerinde özellikle kadın arkadaşlarından fazlaca destek görebilirsin. Freelance işler yapıyorsan arkadaşların aracılığıyla pazarlama fırsatı, yeni bağlantılar söz konusu olabilir. Kısacası, arkanda sadece senin yükselen enerjinin değil, seni seven dostlarının da desteği var. Bu ay kesinlikle rehavete kapılarak harcanmayacak kadar değerli. 

Seni yeterince mutlu ettiysem, şimdi biraz da iğnelemeye başlamalıyım: Tüm bu dediklerim elbette ilk iki, hatta üç hafta boyunca gayet güzel bir şekilde etkili. Hatta ikinci haftadan itibaren aile hayatında yenilikler yaşayabilir, küs aile bireyleriyle barışabilir, eve yeni şeyler alabilir, belki de taşınabilirsin bile. Yeni bir düzen kurmak, içini de ferahlatacak kadar güzel. Ama üçüncü haftadan itibaren biraz gerginlikler başlıyor. Öncelikli konu gizli düşmanlar: Daha önceden takıştığın insanların sesini yeniden duymaya başlayabilirsin. Bunun açıkçası ay sonunda yaşanacak Oğlak dolunayı ile beraber iyice görünür olacağını düşünüyorum. Belki arkadaş grubunda bölünmelere dahi sebep olabilir; yine de bunları 'sıkıntı' olarak görmekten öte, 'temizlik' olarak görmek daha iyimser olacaktır. Fakat şu konuyu da açıklığa kavuşturalım; gizli düşmanlar - hatta genel olarak 'düşman' dediğimiz her kimse, gerçekten de bizi mahvetmek için and içmiş, saf kötü insanlar değiller. Düşmanlar genelde bizim ortaya çıkaramadığımız karanlık yönlerimizi ve hatta gizli arzularımızın sembolleri. Hayatımıza giren her insanın olduğu gibi, onların da bize öğretecekleri var. İşte bunu göz önüne bulundurarak, belki de o kötülerin 'Gidelim de şu Balık'ın biraz kuyusunu kazalım, o üzülsün biz sevinelim!!' motivasyonu ile yola çıkmadıklarını bilmeli ve belki de biraz onların gözünden olaylara bakmalısın. Belki bu şekilde kendinle ilgili bir şeylerin farkına dahi varabilirsin. Mesela; diyelim ki dost sandığın biri senin arkandan konuşuyor. Belki 'arkadan konuşmak' dediğimiz şey, onun kendi dertlerinden yakınmasıdır ve hakikat senin kulaklarına ulaşana kadar biraz deforme olmuştur; belki de o insan, ona yüzüne karşı açık açık konuşacak yakınlığı sağlamadığın için sana kızgındır. Olabilir tüm bunlar. Kurban psikolojisine girmemek önemli. Ay sonunda yaşanacak olan dolunay, belki arkadaş grubunda 'taraf tutma' konulu gerginlikler yaratabilir işte, bu noktada kendine vakt-i zamanında kendinin ne kadar taraf tuttuğunu sor bence. 

15 ve 22 Haziran tarihleri yine biraz gergin. Ama 21 Haziran her türlü buluşma, iş görüşmesi, yazışma için muazzam. Bunları iyi kullan.

Ay genelinde para durumu pek iyi değil; ama zaten bu senin kişisel anlamda alacağın etkiden öte genele yayılan ekonomi meselesi... Geçtiğimiz aylarda da uyardığım gibi, bir süre daha lüks harcamalara yer yok. Bu ay senin için kadersel tetiklenmelerin yaşanacağı Temmuz'dan önce son keyif çatma vakti. Sonrasında meseleler sular seller gibi akacak! Çok da güzel olacak!

Eski defterler açılıyor, Aslan!

Sevgili Aslan,

Haziran ayı senin için tek kelimeyle harika bir şekilde başlıyor, ilginç bir şekilde de kapanıyor. Zira kadersel olayları tetikleyecek tutulmalar zincirinden önceki son ayı yaşıyorsun ve önündeki fırsatlar tek kelimeyle şahane. Önce ayın ilk haftasına göz atalım çünkü varlığını hayatında somut bir şekilde gümbür gümbür hissettirmeyecek de olsa; kalbinin ta en derininde hissedeceğin huzuru sağlayacak bir etki var gökyüzünde; büyük su üçgeni!

Biz ateşlerin, su elementiyle arası hiçbir zaman iyi olmadı; nitekim ateş iradeyi, gücü, gururu simgelerken; su daima teslimiyet, güven ve duyguları ifade etti. İradeyi ve kontrolü elden bırakıp kendimizi hayatın akışına bırakmayı beceremedik; becerebilseydik de zaten biz, biz olmazdık! Dünyaya o parlak renkleri katan, kaosu getirip kötülükleri yok eden, eğlendiren, kahkaha attıran, insanların içini ısıran Ateşler olmazdık. Ama bu hafta, su gibi olmayı deneyimleyeceğiz. Gökyüzündeki büyük su üçgeni; duygusal anlamda seni şifalandırmaya, içini ferahlatmaya, geçmişin acılarını affettirmeye, küsleri barıştırmaya ve seni geride tutan o korkuları ve endişeleri adeta bahçe hortumuyla yıkarmışçasına akıtıp bünyenden temizlemeye geliyor. Dediğim gibi, bu etkiyi hayatında birebir, somut olaylarla hissetmeyebilirsin fakat manevi açıdan yükseleceğin, huzur bulacağın şahane bir hafta bu hafta. Ne yapmak, nasıl değerlendirmek lazım? Doğa yürüyüşü, meditasyon, dua, eski dostlarla ve aileyle görüşerek değerlendirmek lazım. İnsanları affetmek, böylece kendimizi de affetmek lazım. Daha da önemlisi affedilmek, özür dilemek lazım. Bu etkiyi kaçırma derim. Bu ilk hafta iç dünyana odaklanmalısın.

Zaten ikinci haftadan itibaren gene alevler yükselmeye başlıyor! Venüs senin burcuna giriyor ve harika bir etki ile kısmetlerini açıyor. Hem iş, hem de ikili ilişkiler anlamında harika bir sürece giriyorsun. Buna İkizler yeni ayının da eşlik edeceğini düşünürsek; benim yorumum, muhtemelen arkadaş grubunuza yeni girecek biriyle flörtleşeceğine dair! Bol bol sosyalleşmeli, eğlenmeli bir hafta olacak. Yine de hayatına yeni giren, o beğendiğin insanları hemen gelinlikle / damatlıkla hayal etme derim. Zira bilirsin, aşk ya da hoşlantı, biraz körlüğü yanında getirir. Sosyalleş, eğlen ama bunu zamana yayarak yap. Zira ayın ilerleyen günlerine geldiğimizde yine havalar biraz değişiyor. Ama önce zaten sevgilisi olan Aslanlara da yorum yapalım: Aslanlar, sevgilinizi dostlarınızla tanıştırmak için aşırı uygun bir zaman. İlişkiyi bir sonraki aşamaya taşımak, yakınlığı arttırmak ve insanların gözünde de bir 'çift' olmak demek bu. Gayet iyi.

Ama işte... Dikkat edilmesi gereken tarihler var ve bunların başında 15 Haziran geliyor. Bu tarihte insanlarla zıtlaşmamaya bakmak lazım, yanlış anlaşılmalara çok açık, zor bir gün. Ayrıca 22, 25 Haziran tarihleri de zorlayıcı. Yine de biraz 'ya sabır' çekerek altından kalkılmayacak gibi değil.

Ayın 26'sından itibaren -eğer bir ilişkin varsa- bazı sorunlar baş gösterebilir. Karşındaki insana destek olman gerekebilir ve pasif agresif tavırlara maruz kalabilirsin. Karşındakinin ne istediğini sezgilerine güvenerek bulman gerekecek kadar bir iletişim kopukluğu dahi söz konusu olabilir. Daha da önemlisi; geçmişte bitirdiğinizi sandığınız kavga konuları yeniden gündeme gelebilir. Eğer bekarsan, eski sevgililer inceden dürtmeye başlayacaktır, sakın şaşırma! Bu konuyu yine de pek kafana takmamanı öneririm zira Temmuz ayında başlayacak olan tutulmalar; ipleri adeta elimizden alarak olayları kaderin yazdığı noktaya sürükleyecekler. Yani; sevgiline ya da eski sevgiline dair nasıl bir yaklaşımda bulunursun bilemem fakat senin yapmadığını, senin için evren yapabilir. Dolayısıyla, karşındakine bakıp 'seviyorum ben bunu, bitmesin' diyorsan; koca bir 'ya sabır' çekip sıkıntıları iletişimle aşmaya çalışın bence.

Ay sonunda Oğlak dolunayı var ve bu sana hem patron - otorite, hem de iş yerinden arkadaşların konusunda etki edebilir. İş yerinde ufak dedikodulara maruz kalabilirsin, hatta ufak tartışmalara şahit olabilirsin. En içten dileklerimle bu kavganın öznelerinden birinin sen olmayacağını umuyorum. Güç savaşlarında bir patronu ya da senden statü olarak daha üst birini karşına almak da pek akıllıca bir fikir değil. Bu uğurda kaybedersen, kimse arkandan kahramanlık destanları yazmaz, sevgili Aslan. İş yeri bir savaş alanı değil; iş yeri en basit tabiriyle bir tarla. Bir şekilde üretim devam etmeli. Finansal konuların çok da aşırı parlak görülmediği şu dönemde iş yerinin karışması en hafif ihtimalle endişelenmene sebep olur. Gerek yok.

İlk iki hafta muazzam, sonrasında ise iş yeri azıcık karışıyor. Ama altından kalkılmayacak gibi değil. Bu mükemmel ayın tadını çıkar; zira her ne olursa olsun Venüs senin burcunda ve etkisini her geçen gün arttırarak sana çok güzel zamanlar yaşatacak!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1100
479
151
116
104
78
74
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Abdullah Meşeli

yükseleninide seçmeyi unutma diyor yükselen mi seçelim normal burcumuzumu yıllardır ikisinide okuyorum nedir bunun olayı 😂

sema_selime

İkisine bakıp ortalaması alınıyor.

endorphine

İnandığım falan yok ama yine de okuyorum :D

Nigar Hacıyeva

Ben de ama gerçekleşiyo ve gözlerime inanamıyorum 😉😉😉

Şevval Özkurt

yks ye girmeden once akrebe yazdiginiz basari metinleri<3 ay allahim hadi insallah. butun sinav magdurlarina basarilar diliyorum, insallah hepimiz istedig... Devamını Gör

Hoony

İnşallah kazanırsın ^-^