Görüş Bildir
Haberler
TEOG Yerine 'Sınavsız Mahalli Yerleştirme': Öğrenciler Evlerine En Yakın Beş Okuldan Birine Gidecek

etiket TEOG Yerine 'Sınavsız Mahalli Yerleştirme': Öğrenciler Evlerine En Yakın Beş Okuldan Birine Gidecek

Batuhan
05.11.2017 - 12:54 Son Güncelleme: 06.11.2017 - 10:54

TEOG'un yerine getirilecek yeni sistemi bekleyen yüzbinlerce öğrenci ve veli için beklenen gün geldi. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz yeni sistemi açıkladı. Yılmaz, 'Mahalli yerleştirme sistemi getirdik. Öğrencilerin yüzde 90'ı adresine yakın okullara gidecek. Geri kalan yüzde 10'luk kısım için ise bir sınav yapılacak. İsteyen bu sınava girecek. Bu sınav haziran ayında yapılacak'dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk olan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın sözlerinin satır başları şöyle:

TEOG'un yerine 'Eğitim Bölgesi ve Sınavsız Mahalli Yerleştirme Sistemi'

'Gayemiz liselere sınavsız geçiş'

'Gayemiz liselere sınavsız geçiş'

Bakan Yılmaz açıklamalarına, 'Esas gayemiz liselere sınavsız geçişi sağlayabilmektir. Bunun için bizim bütün liselerimizi fen lisesi, sosyal bilimler lisesi ve proje okullar ayarına çıkarmamız lazım. Diğer okulların kalitesini artırdığımız zaman sınavsız geçişi sağlayacağız.' diye devam etti.

'Sınava girmek isteğe bağlı'

'Sınava girmek isteğe bağlı'

Yılmaz ayrıca, 'Yeni sistemin temel felsefesi sınava girmek isteğe bağlı. Velilerimiz çocuklarını bu sınava ister yönlendirir isterse de yönlendirmez. Bir liseye yerleşmek için bu sınava girmek zorunlu değildir. Mevcut TEOG'da mutlaka sınava girmek zorundaydınız. Sınav mecburiyeti ortadan kalktı.' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'İsteyen öğrencilerin girebileceği bir sınav hazırladık'

'İsteyen öğrencilerin girebileceği bir sınav hazırladık'

Yılmaz yeni sistemdeki sınavla ilgili, '11 bin 57 lisemiz var. 1 milyon 200 bine yakın, 8. sınıfta öğrencimiz var. Ülke genelinde belirlediğimiz farklı illerdeki sınırlı sayıdaki okulumuza, isteyen 8. sınıf öğrencilerin girebileceği bir sınav hazırladık. Bu liselerin ismini ve sayısı mayıs ayı gibi açıklayacağız. Bu sistem kaldırıldığında Hakkari'deki bir çocuk istediği liseye girebilecek mi? Bu sistemle onu getirmiş olduk.' açıklamasını yaptı.

'Sınav haziran ayının ilk hafta sonu yapılacak'

'Sınav haziran ayının ilk hafta sonu yapılacak'

Sınavın detaylarını aktaran Bakan Yılmaz, 'Soruları biz hazırlıyoruz, sınava kendi okulunun bulunduğu ilde girecek. Bu sınavı haziran ayının ilk hafta sonu yapacağız. Haziran ayının sonunda da isteyen öğrencilerin gireceği bir sınav yapılacak. Sınav süresi 90 dakika olacak, 60 soru yer alacak. 6, 7 ve 8. sınıf müfredatından sorular hazırlanacak. Sınava giren öğrenciler için 5 tercih veriyoruz. Adrese yakın olarak kaydedilecek öğrencilerin de merkezi sistem sınavına girecek öğrencilerin de duyurusunu aynı anda yapacağız. ' dedi.

Yeni sisteme sosyal medyadan tepkiler gecikmedi: 'En iyi okulun yanına taşınmak lazım'

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1769
1320
306
103
102
65
43
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Selinay

Öncesinde geçen konuşma; ''Her yere İmam Hatip koyduk mu? Ha iyi ben de yeni sistemi duyuruyorum o zaman.''

Sadece Gerçekler

Türkiye'de imam hatiplerin harita üzerinde yerleri: https://i.hizliresim.com/kXM18r.jpg

I said nothing

Yemin ediyorum tek dileğim ileride şu soysuz köpeklerin mezarlarının bile olmaması...Ülkede en önemli olan şey ile,eğitim, yap-poz yapar gibi oynuyorlar a*k.

prime

artık emlakçılar ev satarken bunuda bir kalem olarak eklerler. galatasaray lisesi manzarılı 3+1 doğalgazlı kiralık daire.

prime

buna yorum yazdığın iyi oldu. ozman sınav sisteminin kaldırıldığını mı iddia ediolar? kim evladını o tarz okullar dışında bir okula göndermek ister? orasıda ... Devamını Gör