Görüş Bildir
Haberler
Televizyon En Kötü Dönemini mi Yaşıyor: Türkiye Temmuz Ayında En Çok Hangi Dizileri İzledi?

Televizyon En Kötü Dönemini mi Yaşıyor: Türkiye Temmuz Ayında En Çok Hangi Dizileri İzledi?

Türkiye bu yaz televizyon izlemiyor desek yeridir. Bir anda dizi patlaması oldu ama izleyeni yok! Herkes pandemi yasakları kaldırıldıktan sonra sokaklara döküldü, evde oturmak istemiyor. Bu sebeple de oranlar giderek düşüyor. Geçtiğimiz yazlarda yaz dizileri 5-6 reyting aldığında bile burun kıvırırdık, şimdi 1-2 reytingleri görüyor. Belki Eylül'de yeni sezona hiçbiri kalmayacak...

Peki aralarında hangileri diğerine göre daha iyi performans gösterdi? Türkiye Temmuz ayında en çok hangi dizileri izledi?

NOT: TOTAL reyting grubunda, yayınlanan bölümler üzerinden ortalama alınarak hesaplanmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Menajerimi Ara

15. Menajerimi Ara

Menajerimi Ara, büyük bir hayran kitlesi olan ve kalitesiyle genel yaz dizisi klişelerinden çok farklı bir diziydi. Maalesef sezonda beklenen reytingleri yakalayamadı. Temmuz ayında da oldukça düşük, 1 küsurlarda reyting aldı ve final yapmak durumunda kaldı.

14. Kahraman Babam

14. Kahraman Babam

Kahraman Babam, ilk olarak Kırmızı Kamyon ismi ile yayına girdi. Beklenen ilgiyi görmeyince yazın yayınlanmasına karar verildi ve isim, konsept değiştirerek tekrar hazırlandı. Ama olmayınca olmuyor maalesef. Dizi, pazartesi günü 1 küsur reytinglerde dolaşınca final yapıldı.

13. Cam Tavanlar

13. Cam Tavanlar

Bir diğer hayalkırıklığı da bu diziden. Bensu Soral ve Kubilay Aka'nın kimyası mı tutmadı yoksa cinsiyet eşitsizliği konusu bir yaz romantik komedi dizisi için fazla mı, bilemeyiz. Ama çarşamba günleri 2 reyting bile alamadı ve final yaptı.

12. Dünya Hali

12. Dünya Hali

Henüz yeni başlayan dizi, TRT 1'de ve çarşamba günü ekrana geliyor. Şimdilik o da 2 reytingin altında ama belki biraz yükseltebilir. TRT 1'de olduğu için bir süre şansı var diyebiliriz.

11. Seksenler

11. Seksenler

Yıllardır devam eden dizi, Rasim Öztekin'in vefatı sonrasında bize duygusal anlar yaşatıyor. Tekrarları dahi kemik kitlesi tarafından takip ediliyor. Galiba sonsuza kadar devam edecek. Zira 500. bölüme yaklaşıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Aşkın Tarifi

10. Aşkın Tarifi

Uğruna başrollerinin linç yediği dizi, pazartesi günleri Kalp Yarası'nın epey altında kalıyor. Sadece 2 reyting civarı izlenen dizi, sezona kalamayacak. 13. bölümünde final yapacak.

9. Kazara Aşk

9. Kazara Aşk

Perşembe gününde pek rakip olmadan ilerlese de, maalesef reyting alamıyor. Yine 2 civarlarında gezen bir dizi görüyor. Kısa süreliğine devam edecek ve sezona kalamayacaklardan.

8. Kefaret

8. Kefaret

Sezondan yaza doğru kayan dizilerden biri de Kefaret idi. O da Fox TV'nin başarılı bir dizisi olarak başlayıp giderek eridi. Bir sonraki sezona kalamayacağı için hikayeyi toparlamak üzere yaz aylarına yayıldı. Temmuz ayı içerisinde de 2 küsur reytingle final yaptı.

7. Baş Belası

7. Baş Belası

Seçkin Özdemir'in diziden yana pek şansı yoktur. Bu durum değişmiş gibi gözükmüyor. Pazar günü ortalamanın altında bir reytingle seyrine devam ediyor. Reyting rekortmeni bir kanal olan atv, sezona devam ettirmeyecek. Hatta yakın zamanda final yaptıracak.

6. Maraşlı

6. Maraşlı

Maraşlı da Kefaret gibi reytingi giderek azalan ama iyi bir finali de hak eden dizilerdendi. Bu yüzden kanal seyirciye saygı duydu ve birkaç bölüm daha imkan tanıyarak hikayeyi toparladı. Temmuz içinde de maalesef 3 reyting bile alamadan final yaptı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Ada Masalı

5. Ada Masalı

Ada Masalı bu yazın en iddialı işlerindendi. Aslında çok daha iyisi de olabilirdi ama maalesef bu yaz seyircinin tv'ye bakası yok gibi. 3 reytinge göz kırpıyor ama bir türlü olmuyor.

4. Sen Çal Kapımı

4. Sen Çal Kapımı

Geçen yaz şahane reytingler alan dizi, sezon içinde başarılı olamamıştı. Bir süre ara verip yaza bomba gibi dönmesini bekliyorduk. Maalesef çarşamba günleri yayına gelen dizi, o günde dizi birincisi olsa da, 3-4 reyting arasında geziyor. Artık yeni sezona kalamayacak ve yakında final yapacak.

3. Baht Oyunu

3. Baht Oyunu

Baht Oyunu bu yaz Kanal D'nin yüzünü güldürüyor. Bir yaz ekranına göre bunların hepsi düşük reytingler ama 3-4 reyting civarı alarak günü kurtarıyor.

2. Kalp Yarası

2. Kalp Yarası

atv yine hamlesini komediden değil, dramdan yana kullandı. Kış ayları yetmezmiş gibi yaz aylarında da kaos, entrika, gözyaşı gündeminde. Ama işe de yarıyor, kurak yaz aylarında 5'i görebilen iki diziden biri oluyor.

1. Aşk Mantık İntikam

1. Aşk Mantık İntikam

Ve işte bu yazın ipi göğüsleyen dizisi! Burcu Özberk'in şansı yaz dizisinden yana iyi gidiyor. Cuma günleri yayınlanan Kore uyarlaması dizi, 5 reytinlerde süzülüyor. Umarız böyle devam eder ve sezona da sarkar.

Bu içerikler de dikkatini çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
83
19
13
7
6
5
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
tahsin tepek

Televizyon son 15 senedir en kötü dönemini yaşıyor. Kalitesiz iş yapma kapasitelerini ayakta alkışlıyorum!

CD

Seyirciye bok atmayin onların önüne ne koysanız izlerler sorgulamazlar zaten ama bu diziler o kadar kalitesiz ki oyuncularina oyuncu demek oyunculara hakaret... Devamını Gör

Turgut Güler

Kesinlikle

Halil Değerli

İnsanlar bir dizinin bir bölümünü belli bir günde belli bir saatte izlemek istemiyor... .... Açıyor interneti istediği diziyi, istediği saatte izliyor... ...... Devamını Gör