Görüş Bildir
Haberler
Root'lu Telefonlarda İşinize Çok Yarayacak 6 Uygulama

Root'lu Telefonlarda İşinize Çok Yarayacak 6 Uygulama

Ali Doymuş
05.10.2014 - 17:14 Son Güncelleme: 06.10.2014 - 20:35

Titanium Backup

Android'in tartışmasız en iyi yedekleme uygulaması. Uygulama Root ile çalışıyor. Uygulama ve uygulama verilerinizi yedekleyebilirsiniz. Hatta sistem uygulamalarını bile yedekleyebilirsiniz. 

Titanium Backup indirmek için;

Titanium Backup ★ root - 

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. SuperSU

1. SuperSU

Sigortanız. Genellikle root edince direk bu uygulama yüklenir sakın nedir diye silmeyin.Bu uygulama ile hangi uygulamaların root yetkinizi kullanacağını siz belirliyorsunuz. Mesela marketten bir örnek vereyim.Dark avenger oyunu root yetkisi olmadan da çalışıyor.Baska bir deyişle root yetkisi vermeseniz de uygulamanın her özelliğini kullanabiliyorsunuz.Uygulamayı açarken superuser size bu uygulamanın root yetkilerinize erişmek istediğini söylüyor siz de reddet deyince uygulama böylece gereksiz yere root yetkiniz kullanamıyor. 

SuperSU indirmek için; 

SuperSU - Android Apps on Google Play

2. Greenify

2. Greenify

Bildiğiniz gibi bazı uygulamalar siz çalıştırmasanız da arka planda çalışmaya devam eder.Ayarlar»uygulamalar sekmesinde uygulamayı bulup durmaya zorla derseniz uygulama ancak çalışmayı durdurur.Tabi bunu cihazı her açtığınızda her uygulama için yapmak eziyetten başka bir şey değildir.Bu uygulama ile tek dokunuşla seçtiğiniz uygulamalarin arka planda çalışmasını önleyebilirsiniz. 

Xposed yükleyici ile xposed i yüklemeniz ve daha sonra modüller kısmından bu uygulamayı aktif edip cihazı yeniden baslatmalısınız. Eğer seçtiğiniz uygulamaları uyutulamadı gibi bir hata alırsanız greenify uygulamasında sağ üst köşede üst üste üç nokta var ona dokunun deneysel özellikler»hızlı modu aktif edin. 

Greenify indirmek için; 

Greenify - Android Apps on Google Play

3. AppMgr III (App 2 SD)

3. AppMgr III (App 2 SD)

Eğer cihazınızın hafızası size yeterli gelmiyorsa uygulamaların bir kısmını sd karta taşımanızda yardımcı olur.Bazı cihazlarda(bazı romlarda) desteklemediğini yazmakta.Ayrıca kullandığınız hafıza kartının rastgele okuma yazma hızının da iyi olmasına dikkat edin.Yoksa uygulamalar ana hafızada çalıştığından daha yavaş çalışacaktır. Harici hafıza kartını galiba ext 4 biçiminde formatlamanız gerekiyor.Uygulama sayfasında yazıyordu ama bulamadım.Uygulamaları sd karta taşımanın haricinde toplu kaldırılmasında,cache belleğin temizlenmesinde yardımcı oluyor. 

AppMgr III (App 2 SD) indirmek için; 

AppMgr III (App 2 SD) - Android Apps on Google Play

4. Busybox

4. Busybox

Yine geliştiriciler için bir program.Eğer ki custom rom kurmuşsanız mutlaka içinde gelir.Terminal emülatörde yazılan komutların çalışmasını sağlar. 

Busybox indirmek için;

BusyBox - Android Apps on Google Play

5. GMD GestureControl

5. GMD GestureControl

Ekran üzerinde elinizle yaptığınız hareketlere atadığınız işlemleri gerçekleştiren çok güzel bir uygulama. Altta uzanan siyah bildirim çubuğunu gizleme veya uygulamalar arasında sağa sola kaydırarak geçiş yapma gibi bir çok işlevi mevcut.Ücretli ve ücretsiz sürümü mevcut. Ücretsiz sürümde bildirim çubuğunu saklama,kullanıcı gesture leri kapalı olarak geliyor. 

GMD GestureControl indirmek için;

GMD GestureControl Lite ★ root - Android Apps on Google Play

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Swapper for Root

6. Swapper for Root

Yüksek bellek ihtiyacı duyan uygulamalar için hafıza kartınız üzerindeki belirli bir alanı swap (takas alanı) olarak ayırarak bu bölümü ram gibi kullanmaktadır, böylece cihazınızın çalıştırmak için ihtiyaç duyduğu ram hafıza kartınızdan karşılanmaktadır. Uygulamanın etkin bir şekilde kullanılabilmesi için yüksek performanslı class 10 hafıza kartı ile kullanmanız tavsiye edilmektedir. 

Swapper for Root indirmek için;

Swapper for Root - Android Apps on Google Play

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
160
67
50
43
36
34
27
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Talha Aslan

ben 12 yasındayım 5 yıldır androıd kulanıyom gecen yıldan berı rom yapıyorum Unutmankı her yıgıdın bılegını bukecek bırı vardır

Ali Doymuş

Rom yapmak birşey değil zaten. Bu senin işin değilse, bununla böbürlenmek saçmalık.