Görüş Bildir
Haberler
Teknoloji Devleri Teröre Karşı Birleşti

Teknoloji Devleri Teröre Karşı Birleşti

Batuhan
06.12.2016 - 13:45 Son Güncelleme: 06.12.2016 - 16:58

İnternetin devleri FacebookMicrosoftTwitter ve YouTube terör propagandasına karşı ortak hareket etme kararı aldı. Sosyal medya organları arasında bu konudaki bir işbirliğinin söz konusu içeriklerin internetten uzaklaştırılması konusunda yardımcı olacağına dikkat çekiliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sosyal medyanın önde gelen platformları Facebook, Twitter ve YouTube Microsoft ile birlikte terör propagandası nedeniyle silinen fotoğraf ve videolara dijital bir 'parmak izi' ekleyerek bu içerikleri ortak veri bankasına yükleme kararı aldı. Böylelikle, silinen içeriklere her üç sosyal medya organının da erişim hakkı olması ve mükerrer işlemin engellenmesi hedefleniyor.

Terör propagandası internetten uzaklaştırılacak

Terör propagandası internetten uzaklaştırılacak

FacebookMicrosoftTwitter ve YouTube terör propagandasına karşı yeterince mücadele etmedikleri, radikallerin kendilerine yeni üye kazandırma girişimlerine engel olmadıkları gerekçesiyle sık sık eleştirilerin hedefi oluyor. Sosyal medya organları arasında bu konudaki bir işbirliğinin söz konusu içeriklerin internetten uzaklaştırılması konusunda yardımcı olacağına dikkat çekiliyor.

İçerikler silinmeden önce, yönetmelikler doğrultusunda incelenecek

İçerikler silinmeden önce, yönetmelikler doğrultusunda incelenecek
İçeriğin Devamı Aşağıda

Facebook'un blogu 'Newsroom'da yer alan açıklamaya göre, şimdilik üç sosyal medya organını kapsayan işbirliğinin diğer sosyal medya platformlarına da açık olduğu belirtildi. Ancak söz konusu veri bankasına yüklenen içeriklerin otomatikman silinmeyeceği, öncelikle yönetmelikler doğrultusunda inceleneceği ifade edildi.

Mesajlaşma programları propaganda amacıyla kullanılıyor

Mesajlaşma programları propaganda amacıyla kullanılıyor

Son dönemde, gençleri kendilerine çekmek isteyen radikal örgütlerin Facebook ve Twitter'ın yanı sıra Telegram gibi mesajlaşma programlarını kullanıldığına da dikkat çekiliyor. Uzmanlar, Facebook ve Twitter gibi sosyal medya platformları üzerinde propaganda içeriklerinin kaldırılması konusunda büyük bir baskı olduğunu belirtirken, mesajlaşma programlarında ise böyle bir baskı olmadığını uyarısında bulunuyor.

Deutsche Welle Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
116
14
9
7
7
5
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
layd hamdiye

dilerim pkk ya ve ülkem düşmanı hainlere de uygulanır.

alper arslan

teröre bakış açımız aynıysa sorun değil tabi ki de

Ali Çelik

büyük ve mutlu amerikaya göre Türklere zarar veren terör ve destekçilerini kapsamayacak olay...