Görüş Bildir
Haberler
Teknik Direktör Yılmaz Vural: "Halilhodziç'i Döverler..."

Teknik Direktör Yılmaz Vural: "Halilhodziç'i Döverler..."

Batuhan
04.11.2014 - 13:55

Teknik Direktör Yılmaz Vural, TRT'de katıldığı programda yabancı çalıştırıcılar Vahit Halilhodziç ile Prandelli'yi eleştiri yağmuruna tutu

Türk futbolunun antrenöre dayalı bir disiplinle oynayan takımlara sahip olmadığını kaydeden Vural, 'Burada elbette antrenörün büyük ölçüde kabahati var. Şu hep söylenir, 'yabancılar daha iyi'. İşte alın iki tane yabancı. Prandelli bana göre Türkiye'ye gelmiş geçmiş en kötü antrenör. 8 maçlık deneyimiyle gösterdiği ortada. Vahid Halilodzic'in yaptıklarını bir Türk antrenör yapsa bırak kovmayı, bir de kovarken döverler' ifadelerini kullandı.

İki teknik adamı eleştirirken Bilic'i kısmen öven Yılmaz Vural, 'Çok beyefendi, çok sevecen, oyuncusuyla diyalog kurabilen futbolcunun tam seveceği bir antrenör tipi ama bakıyorsunuz bunlar yeterli olmuyor maalesef. Çok iyi insan olmak, çok iyi antrenör olmak anlamına gelmiyor. Bu dönemeçleri, bu baskı altında oynamayı, oyuncuya psikolojik direnci verecek olan bir başkası değil. Bunu yapacak kişi başındaki teknik direktördür. İşin zor tarafı bu, insan boyutunu çözmek. Futbolun uzmanlık boyutu tamam ama bir de yönetme boyutu var. İşin empati boyutu da tamam ama oyuncuya bu disiplini vermek lazım, atılmayacaksın, takımı 10 kişi bırakmayacaksın. Bu direncini kaybetmeyeceksin.' diye konuştu.

Eurosport 

Kaynak: http://tr.eurosport.com/futbol/super-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0