Görüş Bildir
Haberler
Tekin: "Polis Teşkilatı Kapansın Özel Güvenlik Gelsin"

Tekin: "Polis Teşkilatı Kapansın Özel Güvenlik Gelsin"

Batuhan
07.01.2014 - 18:16

Tekin: "Polis Teşkilatı Kapansın Özel Güvenlik Gelsin"

İzmir'de sabah yolsuzluk operasyonu yapan polislerin öğleden sonra görevden alınmasına CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin sert tepki gösterdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin İzmir'de Liman işletmelerine sabah yolsuzluk operasyonu yapan polislerin öğleden sonra görevden alınmasıyla ilgili Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e 'duruma müdahale edin' çağrısı yaptı.

Tekin, polislerin görevden alınmasını da 'İzmir Büyükşehir Beleyesine operasyon yapınca polis destan yazdı, İzmir liman işletmelerine operasyon yapınca, polis görevden alındı' sözleriyle eleştirdi. Tekin 'CHP olarak, görevden alınan bu polislere sonuna kadar sahip çıkacağız' dedi.

Hürriyet gazetesinden Zeynep Gürcanlı’ya konuşan Tekin, hükümete kendi istediği operasyonları yaptırmak için 'polis teşkilatını kapatıp, özel güvenlikle çalışma' önerisini getirdi.

Tekin, şöyle konuştu; 'Bu görevden almalar kabul edilebilir değil. Buradan Sayın Cumhurbaşkanı'na çağrıda bulunmak istiyorum; Eyy Sayın Cumhurbaşkanı, müdahale edin. Sadece operasyon yaptıkları için polislerin görevden alınmaları, bu yolsuzlukların meşrulaştırılması ve kabul ettirilmesi içindir.'

Polislere de seslenen CHP'li Tekin, yasal haklarını sonuna kadar kullanmalarını istedi. Tekin, 'CHP olarak, görevden alınan bu polislere sonuna kadar sahip çıkacağız. Gerekmesi halinde yasal destek vereceğiz' dedi.

Radikal

Kaynak: http://www.radikal.com.tr/politika/te...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0