Görüş Bildir
Haberler
Tedavi Gördüğü Hastanede Asansör Boşluğuna Düşerek Can Verdi...

Tedavi Gördüğü Hastanede Asansör Boşluğuna Düşerek Can Verdi...

FreiGeist
17.04.2015 - 15:56 Son Güncelleme: 17.04.2015 - 16:50
İçeriğin Devamı Aşağıda

Adana'da, daha önce de asansör kazasının yaşandığı hastanede, 58 yaşındaki akciğer hastası Mehmet Avan, asansör boşluğuna düşüp hayatını kaybetti. Hastane yöneticisi Dr. Halil Nacar, tedavi gören bir hastanın bu şekilde ölümünün kendilerini üzdüğünü, olayla ilgili idari soruşturma başlattıklarını söyledi.

Gaziantep'te yaşayan akciğer hastası Mehmet Avan, tedavi için Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi'nde bir süredir tedavi görüyordu. Göğüs Hastalıkları Servisi'nde tedavi gören Avan, iddialara göre, bir süre bahçede hava aldıktan sonra saat 01.00'de zemin kattaki asansöre binmek istedi. Asansör kabininin geldiğini sanıp kapıyı açan Avan, adımını attığı an bodrum kata düştü. Ses duyulması üzerine asansöre koşan görevliler, Avan'ı asansör boşluğunda ağır yaralı olarak buldu. Yoğun bakım servisinde kaldırılan Avan, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen sabah saatlerinde hayatını kaybetti.

Avan'ın cesedi ölüm nedeninin belirlenmesi için otopsi için Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Bu arada, Makine Mühendisleri Odası da asansörde teknik inceleme yaptı.

Hastane yöneticisi Dr.Halil Nacar, tedavi için gelen bir hastanın ölümünün bu şekilde olmasının kendilerini üzdüğünü söyledi. Cumhuriyet Savcılığı'nın adli, hastane yönetimi olarak da idari soruşturma başlatıklarını anlatan Nacar, asansörün rutin olarak kullanılmadığını söyledi. Mehmet Avan'ın asansör boşluğuna nasıl düştüğünü kendilerin de bilmediğini anlatan Nacar, 'Asansörün düşmesi söz konusu değil. Burada güvenlik kamerası olmadığı için de hastanın nasıl asansör boşluğuna düştüğünü bilmiyoruz. Asansör kapısı otomatik olarak açılıyor. Nasıl açıldı bilmiyoruz. Hasta zemin kattan bodrum kata düşmüş. Emniyet müdürlüğü olayı araştırıyor. İhmali, kusuru olanlarla ilgili gerekli soruşturma yapılacaktır. Hastanede 13 asansör var ve bunların periyodik kontrolleri düzenli olarak yaptırılıyor.'

CHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0