Görüş Bildir

Bu haber taslak halindedir!

Haberler
Tecavüz Suçlusu Robinho'yu Transfer Eden Santos'un Kadın Ürünleri Üreten Sponsoru, Sponsorluk Anlaşmasını Feshetti

Tecavüz Suçlusu Robinho'yu Transfer Eden Santos'un Kadın Ürünleri Üreten Sponsoru, Sponsorluk Anlaşmasını Feshetti

Onedio Spor
16.10.2020 - 13:30

Son olarak Türkiye’de Medipol Başakşehir forması giyen dünyaca ünlü futbolcu Robinho, ülkesi Brezilya takımlarından Santos’a transfer oldu. Ancak kulübün önemli sponsorlarından biri olan ve kadınlara yönelik ürünler sunan bir marka, oyuncunun tecavüz suçlusu olduğu gerekçesiyle kulüple olan anlaşmasını feshetti.

Başakşehir’den ayrıldıktan sonra eski takımı Santos’a transfer olan Robinho, yeni kulübünde bir krizin yaşanmasına sebep oldu.

Santos Kulübünden yapılan açıklamada, Robinho ile 5 aylık sözleşme imzalandığı ve kendisine aylık bin 500 Brezilya Reali (2 bin 131 Türk Lirası) ödeneceği ifade edilmişti.

Ancak Robinho’nun bu imzası, Santos’un sponsorları arasında bir kriz çıkmasına da sebep oldu. Globo’nun verdiği habere göre Santos’un önemli sponsorlarından biri, Robinho’nun 2017 yılında adının geçtiği ve ceza aldığı tecavüz davasını gerekçe göstererek Brezilya ekibi ile olan anlaşmasını bozdu. Habere göre Santos, bu hamlenin ardından ekonomik olarak çıkmaza düştü.

Haberde, sözleşmeyi bozan şirketin ağırlıklı olarak kadınların kullandığı ürünler ile pazarda olduğu ve bu sebeple böyle bir karar aldığı dile getirildi.

Robinho, Milan’da oynadığı dönemde 22 yaşındaki Arnavut uyruklu bir kadına tecavüz eden 6 kişiden biri olduğu gerekçesiyle İtalya’da 9 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Yıldız futbolcu ise iddiaları yalanlamış ve bu süre zarfından Tanrı’ya sığındığını söyledi.

Altyapısından yetiştiği Santos’ta 3 farklı dönemde forma giyen 36 yaşındaki oyuncu, Türkiye’de Medipol Başakşehir ile Demir Grup Sivasspor’da, Avrupa’da ise Real Madrid, Manchester City ve Milan gibi üst düzey kulüplerde oynamıştı.

Kaynak: http://alansavunmasi.org/tecavuz-sucl...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın