Görüş Bildir
Haberler
TBMM'de Netflix'e Erişim Kısıtlaması Getirildi

etiket TBMM'de Netflix'e Erişim Kısıtlaması Getirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Niçin YouTube, Twitter, Netflix gibi sosyal medyalara karşı olduğumuzu anlıyor musunuz” açıklamasının ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) çalışanları kampüs içinde Netflix engellemesiyle karşılaştı. 

TBMM Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığı konuya ilişkin açıklamasında kısıtlamanın, sosyal medyayla ilgili gündemdeki düzenleme tartışmalarıyla bağlantısının bulunmadığını duyurdu. Kısıtlamaya gerekçe olarak dizi-film platformlarının TBMM'deki internet kapasitesini etkilemesi gösterildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

TBMM’nin internet sağlayıcılarından Netflix’e ulaşmaya çalışanlar, “Bu siteye ulaşılamıyor” yazısı ile siteye giremedi.

ANKA’nın aktardığına göre Bilgi İletişim Başkanlığı’ndan yetkililer, çalışma siteleri hariç tüm sitelere engel konulduğunu aktarırken YouTube, Twitter, Instagram gibi sosyal medyalara ise ulaşılabiliyor.

Erdoğan ne demişti?

Erdoğan ne demişti?

Erdoğan, dün yaptığı konuşmada 'Niçin Twitter, niçin Netflix, niçin Youtube gibi sosyal medyalara karşı olduğumuzun ne demek olduğunu anlıyor musunuz?' demiş ve şu ifadeleri kullanmıştı:

İşte bu ahlaksızlıkları ortadan kaldırabilmek için. Bunlar, ahlak sahibi değil. Bu millete laik olmayan bu gelişmeleri yaşamak, görmek istemiyoruz. Burada üzerinde durmamız gereken asıl konu medya ve özellikle sosyal medya mecralarının nasıl olup da böyle bir kokuşmuşluğun aracı haline dönüştükleridir.

Erdoğan, bu tür mecraların 'tamamen kaldırılması ve kontrol edilmesi için' parlamentoya gideceklerini söylemişti.

Söz konusu yasa tasarısının 15 Temmuz’dan önce Meclis’e gelmesi bekleniyor. 👇

Bugün TikTok hakkında veri güvenliği gerekçesiyle inceleme başlatılmıştı.👇

"Sosyal medya düzenlemesi ile ilgisi yok"

"Sosyal medya düzenlemesi ile ilgisi yok"

Konunun basında yer bulmasının ardından TBMM Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığı bir açıklama yaptı. 

Açıklamada Netflix benzeri platformların mesai saatleri içinde yoğun kullanıldığının tespit edildiği, bu nedenle Mart 2020'de idari personel için bu tür sitelere erişim kısıtlamasının getirildiği ifade edildi.

Meclis'in internet kapasitesinin güçlendirilmesi için yapılan çalışmalar sırasında, bu tür platformların yoğun kullanımının devam ettiği ve internet kapasitesini büyük oranda etkilediğinin anlaşılması üzerine de kısıtlamanın, 26 Haziran Cuma gününden itibaren kurum geneline uygulandığı belirtildi.

Açıklamada, TBMM genelinde 2019'dan bu yana film ve dizi sitelerine çeşitli erişim kısıtlamasının zaten uygulandığı, söz konusu kısıtlamanın, sosyal medyayla ilgili düzenleme tartışmalarıyla herhangi bir bağlantısının bulunmadığı kaydedildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
888
398
104
88
43
36
33
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Matbaanın 200 yıl geç geldiği topraklarda normal bir gün.

Caw Bella

arkadaşlar biliyorsunuz ki bilgi veren vikipediye başına 0 koyarak girdik :) bununda bir çözümünü buluruz..Sonuçta netflixe üye olanlar ne izleyip ne izlemey... Devamını Gör

Balkan Türkleri

Dün şahsı kanun çıkarıcaz diyordu artık kanun çıkarmaya da gerek yok herhalde.Ol deyince oluyor :)

Dead nettle.

Ya ama espirimi benden önce yaptın banane ya banane off..