Görüş Bildir
Haberler
TBMM Başkanı Kahraman'ın Sözleri Che'nin Oğluna Soruldu: 'Konuşmaya Gerek Yok, Değmez'

etiket TBMM Başkanı Kahraman'ın Sözleri Che'nin Oğluna Soruldu: 'Konuşmaya Gerek Yok, Değmez'

Ulaş
26.10.2016 - 18:25

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, ağustos ayında Küba devriminde önemli rol oynayan Che Guevara hakkındaki sözleriyle gündeme gelmişti. Kahraman 'Che Guevara’nın gömleklerini giymişler. Che 39 yaşında öldürülen, bizzat kendisinin infazlar yaptığı bir katil kişilik' sözleriyle gençlere yönelik eleştiride bulunmuştu.

İstanbul'da gazetecilerin konuyla ilgili sorularını yanıtlayan, Che Guevara'nın fotoğraf sanatçısı oğlu Camilo Guevara 'konu hakkında daha fazla konuşmaya gerek yok. Çünkü değmez' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Camilo Guevara, yurtdışında ilk kez İstanbul'da sergilenecek olan Tabu adlı fotoğraf ve enstalasyon sergisinin açılışı öncesi basın toplantısı düzenledi.

Doğan Haber Ajansı'ndan Enver Alas'ın haberine göre; Beyoğlu Piramid Sanat'ta gerçekleşen basın toplantısına konuk sanatçı Camilo Guevara ile ressam Bedri Baykam da katıldı. Sergi hakkında açıklamalarda bulunan Guevara, serginin konusunun tabuların oluşumuyla ilgili olduğunu belirtti. 

Tabu'nun Küba dışında ilk kez Türkiye'de sergileneceğini kaydeden Guevara, 'Bu projede, 'Tabular nasıl oluşur, bir şey nasıl tabu olur?' gibi sorulara bu fotoğraflarla ve sergi düzeniyle mesajlar vermeye çalıştım. Bir tabu seçerek tüm tabulardan bahsetmek istedim. Bu nedenle çıplaklık ve kadını tercih ettim. Bu sadece bir fotoğraf sergisi değil aynı zamanda bir mekan çalışmasıdır' diye konuştu.

Guevara: 'Tek bir kişinin düşüncesi önemli değildir'

Guevara: 'Tek bir kişinin düşüncesi önemli değildir'

Camilo Guevara, basın toplantısında gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Guevara, TBMM Başkanı'nın babasıyla ilgili olarak, 'Güney Amerika'da faaliyette bulunan bir eşkıya, benim liseli gencimin yakasında, göğsünde olamaz, olmamalı' sözlerine yanıt verdi.

Guevara, 'Bu konu hakkında daha fazla konuşmaya gerek yok. Çünkü değmez. Bence, Türk halkının Che ile ilgili Küba halkı ile ilgili düşünceleri önemlidir. Tek bir kişinin düşüncesi önemli değildir. Bu üzücü bir olay bence. Che Guevara'nın bir tişörtteki resimde olmasından ziyade zihnimizin, kalbimizin içinde olması lazım' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Bu yolu sadece Che değil bütün Küba halkı seçti'

'Bu yolu sadece Che değil bütün Küba halkı seçti'

Bir gazetecinin 'TBMM Başkanına verdiğiniz bir cevapta ise babanızın o dönemde silahlı bir mücadeleden başka şansı olmadığını söylemiştiniz. Bugün yaşasaydı nasıl mücadele ederdi?' şeklindeki sorusuna ise Guevara şu şekilde yanıt verdi:

'Bugün yaşamadığı için kesin bir şey söyleyemem. O hiçbir zaman farklı metotlara kapıları kapatmadı. Silahlı bir mücadele tabi ki son çare... Ancak o dönemde başka bir seçenek yoktu. Ya teslim olacaktık ya da silahlı bir mücadele verecektik. Bu yolu sadece Che değil bütün Küba halkı seçti. Bizim halkımız çok insanidir. Bütün kapılarımızı dünyaya açtık.'

'Babamla gurur duyuyorum'

'Babamla gurur duyuyorum'

Che Guevara'nın oğlu olmanın nasıl bir duygu olduğuyla ilgili bir soruya ise Camilo Guevara, 'Che'nin oğlu olmak pozitif bir duygu Belki birkaç negatif yönü olabilir ancak genel olarak insanlar Che'ye saygı ile bakıyor. Bu beni çok mutlu ediyor. Babamla çok gurur duyuyorum' ifadelerini kullandı.

Fotoğraf Sanatçısı Guevara'nın bu akşam açılışı gerçekleştirilecek olan Tabu adlı sergi 4 Aralık'a kadar sergilenecek.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
325
87
32
16
11
5
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Emir Balkan

bu İsmail Kahraman kadar dalyarak bir insan görmedim

Pasif Kullanıcı

Che'nin oğlu vurdu gol oldu !

Teddy Bear

Adam da ismail gibi birini cok takar ya aq