Görüş Bildir
Haberler
Taylandda 220 Türk Gözaltına Alındı

Taylandda 220 Türk Gözaltına Alındı

Fatih UZUN
13.03.2014 - 16:24
İçeriğin Devamı Aşağıda

Taylandda 220 Türk Gözaltına Alındı

Tayland'da polis, Türk olduklarını açıklayan 220 kaçak mülteciyi tutukladı.

Mültecilerin dün gece Songkhla kentinde dağlık arazideki bir kauçuk tarlasına kurulan gizli bir kampa gercekleşen baskının peşinden gözaltına alındığını ifade eden Tayland polisi, bundan evvel böyle bir olayla karşılaşmadıklarını ifade etti.

Gözaltına alınan gruptakilerin 78'sinin erkek, 60'ının kadın, 82'sinin ise çocuk olduğu acıkladı.

AFP'ye açıklama yapan Thatchai Pitaneelaboot isimli polis yetkilisi, 'İlk defa böyle bir vaka yaşanmakda. Çok fazla sayıda Türk tutuklanmış durumda' diye belirtti. Thatchai, 'Anlaşılan, aileleriyle beraber gelen bu vatandaşlar buradan başka bir yere gitmek istiyordu. Zira eşyalarını her an ayrılacakmış gibi hazır tutuyorlardı' ifadesini kullandı.

AFP, mültecilerin Tayland'a nasıl ulaştığının bilinmediğini ve polisin gözaltındakileri sorgulayabilmek için tercüman beklediğini bildirdi.

Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği, konuya ait Taylandlı yetkililere yardımcı olduklarını ancak gözaltına alınan kişilerin kimliklerini teyit edemediklerini açıkladı.

Sözcü Vivian Tan, 'Acil insani ihtiyaçlarını karşılamak için bir ekibimiz orada' diye belirtti.

Deutsche Welle Türkçe Servisi'nin yaptığı habere göre, İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün Tayland temsilcisi Sunai Phasuk ise gruptakilerin Çin'den gelen Uygur Türkleri olup bulunmadığı saptamaya çalıştıklarını ifade etti.

Tayland polisi önceki Ocak ayında tekrar aynı kentteki bir kauçuk tarlası üzerindeki barınaklara baskın düzenleyerek, Myanmar'dan kaçan yaklaşık olarak 400 Rohingya Müslümanı'nı gözaltına almıştı.

  • arcaajans.com
Kaynak: http://www.arcaajans.com/haber/dunya/...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0