Görüş Bildir
Haberler
Taybet İnan'ın 7 Gündür Sokak Ortasında Duran Cenazesi Bugün Kaldırıldı

Taybet İnan'ın 7 Gündür Sokak Ortasında Duran Cenazesi Bugün Kaldırıldı

Onedio Medya
24.12.2015 - 15:04 Son Güncelleme: 25.12.2015 - 14:20

Şırnak'ın Silopi ilçesinde 19 Aralık Cumartesi günü komşusundan evine dönerken vurularak yaşamını yitiren 11 çocuk annesi 57 yaşındaki Taybet İnan'ın cenazesi 7. gününde sokak ortasından kaldırıldı. Taybet İnan'ın oğlu Mehmet İnan, amcasının yardıma koşarken evin avlusunda vurulduğunu ve 20 saat boyunca ambulans beklediğini ve kan kaybından öldüğünü söylemişti. Babası Halit İnan'ın da annesinin cenazesini sokak ortasında almaya giderken yaralandığını söyleyen Mehmet İnan, babasından günlerdir haber alamadıklarını belirttmişti. HDP'li vekil Aycan İrmez Başbakan Davutoğlu tarafından cevaplanması istemiyle soru önergesi vermişti. HDP Şırnak milletvekili Ferhat Encü sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Taybet ve Yusuf İnan'ın cenazelerinin alındığını açıkladı. DİHA cenazelerin Silopi Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığını bildirdi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sokağa çıkma yasağının 12 gündür sürdüğü Silopi’de yaşamını yitiren 11 çocuk annesi Taybet İnan ve ona yardıma koşan kardeşi Yusuf İnan'ın cenazesi ancak yedi gün sonra alınabildi...

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

Oğlu Mehmet İnan yaşananları şöyle anlatmıştı:

Evrensel'den Beyar Özalp'e konuşan İnan “Annem komşularımızdan dönerken sokak ortasında vuruldu ve hayatını kaybetti. Yusuf amcam annemin yardımına koşarken evimizin avlusunda vuruldu ve 20 saat boyunca ambulansın gelmesini yaralı bir şekilde bekledi daha sonra kan kaybından yaşamını yitirdi” dedi. Babası Halit İnan'ın da annesinin cenazesini sokak ortasında almaya giderken yaralandığını söyleyen İnan, babasından gündür haber alamadıklarını belirtti.

Son kez dışarı çıkmak için aradıklarında ise polisten “Çıkabilirsiniz ambulans tankların arkasında sizi bekliyor” cevabını aldıklarını belirten İnan tekrar çıkmaya çalıştıklarında yine ateş altında kaldıkları için bir daha dışarı çıkmama kararı aldıklarını ve amcasının bu sürede kan kaybından hayatını kaybettiğini belirtti.

 İnan, 'Eğer devlet yetkililerinin dediklerini yapsaydık şu an sokakta birden çok cenazemiz olacaktı' dedi. İnan, yaralı olan babası Halit İnan'ın durumunu ise “Babam cenazeyi almak için dışarı çıkarken vurulup yaralandı daha sonra sokaktaki bir eve sığındı. Kendisinden 2 gündür haber alamıyoruz yaşayıp yaşamadığını bile bilmiyoruz” sözleriyle anlattı.

'İsrail, Filistin'e yapmıyor'

'İsrail, Filistin'e yapmıyor'

Silopi'de öldürülen bütün vatandaşların cenazelerinin sokaktan kaldırılmasına izin verilmediğini vurgulayan İnan, “İsrail askerleri bir Filistinliyi öldürdükten sonra onun cenazesinin defnedilmesine izin veriyor. Ama burada devlet bırakın cenazeyi defnetmemize sokaktan kaldırmamıza bile izin vermiyor” diye konuştu.

“Kendinizi benim yerime koyun, ne yaparsınız?'

İnan “Kendinizi benim yerime koyun. Annenizin cenazesi 4 gün boyunca sokak ortasında beklesin ne yaparsınız? İnsanda akıl diye bir şey kalmaz. Sizde hiç mi vicdan ve merhamet yok. Bunlarda hiç mi din ve Allah korkusu yok? Bir de kendilerine Müslümanız diyorlar. Bu yaptıklarının din ve müslümanlıkla alakası yoktur” sözleriyle tepki gösterdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İtalyan sanatçı Gianluca Costantini cansız bedeni günlerdir sokakta bekletilen Taybet İnan'ı çizdi...

Müzisyen Suavi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile isyan etmişti...

Müzisyen Suavi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile isyan etmişti...

HDP Şırnak Milletvekili Aycan İrmez dün soru önergesi vermişti

HDP Şırnak Milletvekili  Aycan İrmez dün soru önergesi vermişti
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda