Görüş Bildir
Haberler
Tavuk Etli Hünkarbeğendi Nasıl Yapılır?

Tavuk Etli Hünkarbeğendi Nasıl Yapılır?

Benefitdo .com
02.09.2014 - 18:42 Son Güncelleme: 02.09.2014 - 18:55

Tavuk Etli Hünkarbeğendi Nasıl Yapılır?

Tavuk etli hünkarbeğendi yapımı için malzemeler; Keskinoğlu piliç kalça kuşbaşı, kapya ve yeşil biber, soğan, salça, sarımsak, domates, tuz, karabiber, defne yaprağı, közlenmiş patlıcan, tereyağı, kaşar peyniri un, süt ve Ravika zeytinyağıdır.

Yemeğe önce piliç etini doğramakla başlanır. Et kuşbaşı şeklinde doğranır. Etleri tavaya almadan önce, Rivera zeytinyağı tencereye dökülür. Ardından etler tavaya konur. Etler kavrulurken malzemeler doğranabilir.

Soğan ince ince doğranır. Biberlerin çekirdekleri ayıklanır ve küp şeklinde doğranır. Etler kavrulurken doğranmış soğan üzerine eklenir. Ardından bir diş sarımsak ince ince doğranır ve tencereye atılır. Domatesin kabukları soyulur, küp küp doğranır.

Etler ve soğan kavrulduktan sonra üzerine salça eklenir. Ardından tuz ve karabiber serpiştirilir. Doğranmış biberler üzerine dökülür. Bir süre kavrulduktan sonra üzerine domatesler eklenebilir. Tencerenin kapağı kapatılır, ocağın altı kısılır ve pişmeye bırakılır. Yaklaşık 1 saat kadar pişecektir.

Önceden közlenmiş patlıcanlar doğranır. Bir tavaya tereyağı eklenir. Tereyağı eriyince tavaya un eklenir ve kavrulur. Un kavrulduktan sonra közlenmiş patlıcanlar eklenir. Ardından yavaş yavaş süt dökülür. Sütü yedirerek dökmek gerekmektedir. 2 dakika kadar pişirdikten sonra rendelemiş kaşar peyniri eklenir. Kaşar peyniri eridikten sonra beğendi hazır hale gelir.

Et piştikten sonra, servis tabağına önce beğendi yayılır, üzerine et konur. Domates ve biber közleyip doğrayarak tabağı süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kaynak: http://www.benefitdo.com/tavuk-etli-h...
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın