Görüş Bildir
Haberler
Tatilde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Tatilde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Doğan Turgut
13.08.2015 - 20:42

Yorucu bir çalışma döneminin ardından eğlenceli ve kaliteli bir tatil geçirmek herkesin arzusudur. Tatil yaparken sadece stres atmak, eğlenmek ve dinlenmek değil; değişmek, yinelenmek ve yeni bir yıla daha hazırlıklı başlamak da amaçlanmalıdır. Yurtiçi ya da yurtdışında tatil yapmak isteyenlerin dikkat edilmesi gereken unsurların olduğu gözden kaçırılmamalıdır. Tatil için önceden planlama yapma ve buranın iyice araştırılarak tercih edilmesi çok önemlidir. Ayrıca seçilen yerin, tatil yapılacak tarihler arasındaki hava durumunun ne olacağı da araştırılmalıdır.

Tatil merkezi seçiminden sonra gitmeden önce yapılmak istenilen aktivitelerin önceden planlanması, tatil esnasında kafa karışıklığını ortadan kaldıracaktır. Bütçenizi yapacağınız aktivitelere göre ayarlamak için bu durum şarttır. Kalınacak olan otelin önceden araştırılması, ona göre rezervasyon yapılması ve gerekiyorsa uçak biletlerinin erkenden alınması tavsiye edilir.

Yurtdışı Tatili için Nelere Dikkat Edilmeli? 

Yurtdışına seyahat etmek isteniyorsa, fiyatların düşük olduğu sezonda araştırmalar yapıp gitmek, daha uygun olacaktır. Ayrıca uçak biletinin karşılaştırmalar yapan internet sitelerden alınması, en makul biletin bulunup alınmasını sağlar. Tatil esnasında yemek yenilecek olan mekanlarda, menüde yer alan fiyatları görmeden sipariş verilmemelidir ve fiyatlar uygun görüldüğünde tercih sebebi olmalıdır.

Farklı ülkelere gidilmesi gerekiyorsa; geleneksel yemekleri tatma isteği durumunda, şehrin şık lokantaları yerine arka sokaklarda kalan lokantaları tercih etmek ekonomik açıdan rahatlık sağlayacaktır. Yurtdışında tatil için büyükçe bir sırt çantası işe yarar. Eğer yeterli gelmezse, küçük tekerlekli bir valiz de alınabilir; ancak uzun dönemli seyahat için büyük boy bir valiz ve sırt çantası gerekir.

Valiz hazırlanırken yeni alınacak olan eşyalar için de yer ayrılmalıdır. Yoksa daha sonra bu konuda sıkıntı çekilebilir. Yurtdışı tatili esnasında yeni arkadaşlar edinmek hem yabancı dilin gelişmesine katkı sağlar hem de farklı kültürleri daha yakından tanımaya imkan sunar. Tatile çıkarken tren ya da otobüs yolu ile gitmek, farklı ülkelerin içinden geçerek; ana tanık olmayı sağlar. Ayrıca bu durum, uçaktaki anilik hissini ortadan kaldırır ve ekonomik açıdan da daha uygundur.

Yurtiçinde Tatil Yapmak İsteyenler 

Yurtiçinde tatil yapmak isteyenler için de özellikle yaz aylarında, eğlenme ve dinlenme imkanı sunan kaliteli mekanlar mevcuttur. Bu tatil merkezlerine giderken, eğer yaz ayında tatil yapılacaksa; güneşlenme esnasında cilt kanseri gibi hastalıklara yakalanmayı önlemek ve kaliteli bronzlaşma sağlamak için çantaya mutlaka bir güneş kremi atılmalıdır. Bunun dışında geceleri de eğlenme imkanı sağlayan bu mekanlar, eğlenerek dinlenmeyi seven insanlar için önemlidir. Ancak yıl boyu hareketli bireyler için, aşırı yorucu eğlencelere uzun süreli katılımlar önerilmez. Bunun yerine daha huzur verici bir şekilde denizle ve güneşle içi içe, gündüz vakti dinlenmeleri önerilir.

Tatil çantası ya da bavulu hazırlanırken, boş yer bırakmak yeni alınacak eşyalar için önemlidir ve böylelikle sıkıntı yaşanması engellenir. Valize birçok ayakkabı sıkıştırmaya çalışmaktansa, gerekli birkaç ayakkabı konulması yeterlidir. Böylelikle daha boş yer kalacaktır. Tatil çantası hazırlarken, gerekli tatil malzemelerini aldıktan sonra; herhangi küçük bir kaza durumuna karşı küçük bir ilk yardım çantası almak işi kolaylaştıracaktır.

Turlarla Yapılan Tatillerde Dikkat Edilmesi Gerekenler 

Tura çıkmadan önce iyice araştırılma yapılması ve seyahat acentesinin beklentilere göre seçilmesi önemlidir. Tur programları genellikle bireysel gezilere göre ekonomik açıdan daha pahalı olsa da bazen bazı tur programları geniş kitlelere imkan sunduğu için daha uygun fiyatlara gezme imkanı sunabilir. Tura dahil olan programlar, iyice incelenip ona göre bir bütçe ile hareket edilmeli ve beklentilerinin tam olarak karşılanabilmesi için, tur programı iyice gözden geçirilmelidir. Ayrıca sadece gerekli eşyaların alınması tur esnasındaki fazlalık oluşumunu da engellemiş olur.

Kaynak Blog: http://doganturgutt.blogspot.com.tr/2015/07/tatilde-dikkat-edilmesi-gerekenler.html

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0