Görüş Bildir
Haberler
Tası Tarağı Toplayıp Yurt Dışına Yerleşmenin Size Göre Olmadığını Gösteren 15 Neden

Tası Tarağı Toplayıp Yurt Dışına Yerleşmenin Size Göre Olmadığını Gösteren 15 Neden

cihan taştan
21.05.2020 - 08:45

Yurt dışına taşınmak ve sıfırdan yeni bir hayat kurmak kulağa eğlenceli geliyor olabilir. Elbette bunu yapan ve mutlu bir hayat süren milyonlarca insan var. Peki, siz onlardan biri misiniz?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Damak tadındaki farklılıklara uyum sağlayamamak

Başka bir ülkeye yerleşmeyi planlıyorsanız, o ülkenin yerel lezzetlerinin sizin damak tadınıza uyup uymadığını test etmeniz gerekebilir. Eğer o ülkenin mutfağıyla sizin damak tadınız arasında ciddi farklılıklar varsa ve yemek seçen bir insansanız, sandığınızdan büyük bir probleminiz olabilir. Lezzetler kadar kullanılan ürünler ya da yemek yeme şekli de önemli elbette.

2. Sevdiklerini geride bırakamamak

Hayat paylaştıkça güzel. Yurt dışına taşınırken sevdiklerinizden kilometrelerce uzakta olmayı göze alıyorsunuz. Artık en güzel anlarınızı, komik hikayelerinizi onlarla paylaşmanız eskisi kadar kolay olmayacak. Birçok şeyi kaçıracak, birçok şeyi anlatacak fırsat dahi bulamayacaksınız.

3. Sıfırdan yeni bir sosyal çevre kurmakta zorlanmak

Yeni bir ülkeye taşındığınızda sıfırdan sosyal çevre inşa etmek durumunda kalacaksınız. Bu durum her ülkede sandığınız kadar kolay olmayabilir. Özellikle ilk etapta zorluk çekmeniz ve Türkiye'deki arkadaşlıklarınızı özlemeniz olası.

4. Dil bariyerini aşamamak

Eğer gittiğiniz ülkenin dilini iyi seviyede konuşabiliyorsanız bu sorunu atlatmanız daha kolay olabilir. Eğer o ülkenin dilini konuşamıyorsanız, ciddi bir problemle karşı karşıyasınız demektir. Konuya sadece işinizi halletmek olarak bakmayın. Arkadaş ortamında aklınıza süper bir espri geldi ama çevirince anlamını yitireceği için daha söylemeden cümlenizi yuttunuz.

5. Kültür farklılıklarının arasında boğulmak

Yeni kültürlere adapte olmak kimileri için büyük bir sorun olabiliyor. Sarılmak, tokalaşmak gibi basit eylemler bile ülkeden ülkeye farklılık gösteriyor. Gittiğiniz bölgedeki yerel halkın alışkanlıklarına, adetlerine, mizah anlayışına hatta kimi zaman trafik kurallarına bile uymakta zorlanabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Ortak geçmişe sahip olmamanın getirdiği devasa fark

6. Ortak geçmişe sahip olmamanın getirdiği devasa fark

Fotoğrafa yalnızca birkaç saniye bakınca müziği duymaya başlıyorsunuz... Aynı çizgi filmlerle büyümüş olmak, aynı yerel figürlere gülmüş, aynı şeylere hüzünlenmiş olmak bizleri birbirimize bağlıyor. Farklı coğrafyalar için de, aynı bu fotoğraf gibi, bakınca geçmişe götürecek onlarca kare vardır mutlaka. Ancak siz bir yabancı olarak bu öğelere de yabancı kalacaksınız.

7. Önemli anlarda orada olamamak

Siz buradan çok uzaklardayken de hayat devam edecek. Dostlarınız, akrabalarınız evlenecek, çocukları olacak ve siz birçok özel anı kaçıracaksınız. Eğer sevdiklerinizle sağlam bağlara sahipseniz, bu anların hüznünü yaşayabilirsiniz.

8. Acil durumlarda hızlı reaksiyon gösterememek

8. Acil durumlarda hızlı reaksiyon gösterememek

Yurt dışında yaşamanın getirdiği en büyük sorunlardan biri, kötü haberler alındığında anında olmak istediğiniz yere ışınlanamamak. Sevdiklerinizin size en çok ihtiyaç duyduğu anlarda bile yanlarına gitmeniz zaman alacak.

9. Bitmek bilmeyen kur hesabı: 3'le çarp, 5'e böl

Yaşadığınız ülkenin para birimine alışsanız bile ürünün kendi para biriminizdeki karşılığını hesaplamak bırakılması zor bir alışkanlık. Kendinizi hiç gereği yokken rakamları toplayı çarpıp TL karşılığını hesaplamaya çalışırken bulabilirsiniz.

10. Saat farkı nedeniyle sevdiklerinizle görüşme sorunsalı.

10. Saat farkı nedeniyle sevdiklerinizle görüşme sorunsalı.

Eğer Amerika, Çin gibi uzak ülkelerde yaşıyorsanız, saat farkı önemli bir problem olabilir. Ertesi sabah erkenden işe gidecekken gecenin bir yarısı kamerada sevdiklerinizle konuşmak zorlayıcı olabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Sık sık yardım istemek durumunda kalmak.

Her ülkenin kendine özgü prosedürleri var. Bunları bir anda öğrenmenizi kimse bekleyemez ancak bazen en basit işlem bile bilmeyen birine karmaşık gelebiliyor. İkamet adresini değiştirmek ya da otobüs saatini öğrenmek gibi basit konularda bile sık sık soru sormak durumunda kalabilirsiniz.

12. Özlem, anılar, hatıralar...

Taşındığınız ülkeye alıştığınızı düşündüğünüz anlarda bile bir anda evinizi, ailenizi, memleketinizi özleyebilirsiniz. Bazen bir yemek, bir koku ya da güldüğünüz bir espri bile buna sebep olabilir. Özlemek de sevdaya dahil.

13. İklim değişikliğine uyum sağlayamamak.

13. İklim değişikliğine uyum sağlayamamak.

Her ülkenin iklimi Türkiye gibi 4 mevsimi bir arada sunmuyor. Birçok ülkede güneşli gün sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor. İster sıcak ister soğuk bir ülkeye göç etmiş olun, farklı iklim koşullarına alışmanız biraz zaman alacak.

14. Absürt fiyat farklarından dolayı yaşanan hüzün.

Farklı ülkelerde ürün bazında absürt fiyat farklılıkları olabiliyor. Türkiye'de sudan ucuz olan bir sebzeyi başka bir ülkede suyun 15 katına satın almak durumunda kalabilirsiniz. Aynı şekilde Türkiye'de çok pahalı olan bir ürün orada sudan ucuz olabilir. Bu fiyat farklılıkları alışveriş alışkanlıklarınızı derinden etkileyecek.

15. Aidiyet hissi yakalayamamak

Yurt dışına taşınmayı planlıyorsanız bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
113
47
18
12
11
7
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Bu ülkede hep hissettiğim şeyler bunlar. Yurt dışından da gelmedim halbuki. Doğuştan yabancısıyım buraların demek. Yurt dışında en çok zorlanılacak şeyin öny... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Hadi ya şans işte bu ülkede de. Bende Türküm diye az ırkçılığa uğramadım. Sıra arkadaşımla bir gün iyi gecinirken diğer gün karnıma yumruk yemem en basiti mi... Devamını Gör

MMarmara Hukuk

Siz yurt dışı tozpembe mi sanıyordunuz? Herkesin entelektüel, her açıdan gelişmiş olduğunu mu? Hadi farz edelim bir mucize oldu ve öyle oldu, asla ama asla s... Devamını Gör

Kestane çeri

Şu an yaşadığım dördüncü farklı ülkedeyim. Türkiyenin aksine gittiğim ülkelerde insanlıktan başka bir şey görmedim, heralde türkiyeye de kafama sıkılması dur... Devamını Gör

Ördekkaç

Mürsel'den sonra herkes bi ümitlendi kdfsşfd