Görüş Bildir
Haberler
Tarım Bakanı 'Korona Nedeniyle Stok Başladı' Dedi ve Ekledi, ' Gıda Enflasyonunda Mayıs Gibi Rahatlarız'

Tarım Bakanı 'Korona Nedeniyle Stok Başladı' Dedi ve Ekledi, ' Gıda Enflasyonunda Mayıs Gibi Rahatlarız'

Tarım Orman ve Bakanı Bekir Pakdemirli, gıda enflasyonundaki artışın geçici olduğunu, mayıs ayı gibi rahatlama yaşanabileceğini öne sürdü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hürriyet yazarı Fatih Çekirge’ye konuşan bakan, gıda fiyatlarındaki artışı “Pandemi nedeniyle global stok başladı” sözleriyle yorumladı.

'Fiyat artışlarıyla suni engellemeler başladı'

'Fiyat artışlarıyla suni engellemeler başladı'

Pakdemirli, sözlerini şöyle devam ettirdi: 

Çin, Rusya, Hindistan gibi ülkeler çok ciddi şekilde gıda siparişi verip stoklamaya başladı. İhracat ve ithalatta tarife dışı engellemeler başladı. Yani söz verilen ihracat yapılmasın diye fon koyuldu. Fiyat artışlarıyla suni engellemeler yaşanmaya başladı. Başta Güney Amerika olmak üzere çok ciddi bir kuraklık durumu var. Bu nedenle de ayrıca stoklamalar var.”

'Dünya çapında bir durum'

'Dünya çapında bir durum'

Tarım bakanı, salgın ve kuraklık nedeniyle yapılan ‘küresel stoklama’nın dünya çapında bir durum olduğunu belirterek Çin gibi ülkelerin daha önce hiç almadığı kadar ayçiçek yağı sipariş ettiğini dile getirdi.

“Tabii bu durum geçicidir. Bakıyorsunuz, çoğu ülke gelecekteki korku nedeniyle bu stoklara gidiyor. (Ne zaman rahatlama olur) Tabii şu anda yalnızca tahmini konuşuyoruz. Mayıs ayı gibi bir rahatlama olacağını söyleyebilirim. Elbette pandemi koşullarında da bir paralel rahatlamayla birlikte.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
61
30
25
2
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ilker Ilerler

Vay be hiçbirşeyin sorumluluğu sorumlu kişide değil. Süper ya.

george

Yillardir ayni terane, simdide coronaya bagli stokculardan dolayiymis mis mis :D:D la yeter be bikez olsun bizim hatamiz, denetleyemiyoruz, zamlarin onune ge... Devamını Gör

Sedat Yılmaz

Ülkemizde kendi vatandaşına yetecek kadar yağ üretilemiyor mu?

Pasif Kullanıcı

Kendi vatanına yetiyor da, daha karlı olduğu için üretici dışarı satıyor, serbest ekonomi de dışarı satma diyemezsin. Dersen zararını karşılamak zorunda kalı... Devamını Gör