Görüş Bildir
Haberler
Tarihteki Hangi Savaşta Yer Alırsın?

etiket Tarihteki Hangi Savaşta Yer Alırsın?

Trex
07.08.2015 - 12:11

Hep filmlerde izlediğin savaşlarda sanki savaşıyormuşsun hissine kapıldın mı? ''Ah ben de orada olsaydım'' dediğin de olmuştur. Belki cepheye mermi taşıyan bir kadın, belki bir İstanbul'un Fethi'nde bir yeniçeri, belki Malazgirt Savaşı'nda bir alperen, belki Napolyon ordularında zırhlı bir süvari, belki de bir kadın pilot... Haydi şimdi hangi savaşta yer alacağını bulalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Cinsiyetin nedir?

2. Öncelikle savaşta bölüğünün flaması için bir motif seçelim.

3. Kendini hangi kelimelerle tanıtırsın?

4. Şimdi de bir dizi seçelim.

5. Savaşta hangi hayvanı sana yardımcı olarak kullanırsın?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Hangi spor dalında karşında kimse duramaz?

7. Ordunun üniforması için renk seç.

8. Kendini nerede güvende hissedersin?

9. Hmm peki biraz da kriz yönetim becerine bakalım. Sevgilisini aldatan bir kişi ne yapmalı?

10. Son olarak çayını hangi bardakta alırdın?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Kadeş Savaşı'nda bir askersin!

Kadeş Savaşı'nda bir askersin!

Oklar, mızraklar, kılıçlar, baltalar, zırhlar, atlı savaş arabaları…  İlkel savaş silah ve zırhlarıyla  sen tam bir  İlk  Çağ savaşçısısın.  Teknolojinin henüz gelişmediği, insan gücünün ve savaş taktiklerinin en büyük değişken olduğu meydanların cesur savaşçısısın.  Kadeş Savaşı hem Mısırlıların hem Hititlerin galip gelemediği ama kendi yazıtlarına  ‘’Kazandık’’ olarak işledikleri bir savaş olarak tarihe geçti. Senin için de savaşı kazanmak değil o meydanda olup kahramanca savaşmak önemli.  Biraz da aklını kullansan altından kalkamayacağın iş yok.

Kartaca Savaşı'nda bir askersin!

Kartaca Savaşı'nda bir askersin!

Güç güç güç, şan, şöhret hepsi sende. Bu inatla her türlü kuşatmayı aşarsın. Her türlü kuşatmaya da direnirsin. Yensen de tarihe geçersin yenilsen de. Ağır savaş arabaları, gemiler, filler.. Bir İlk Çağ savaşçısının en gözde savaş araçları. İmkânların dâhilinde savaşı kazanmak için her şeyi göze alırsın. Gerekirse yüz binleri ölüme gönderirsin. Yeter ki o savaş kazanılsın.

Truva Savaşı'nda bir askersin!

Truva Savaşı'nda bir askersin!

Savaş ne için yapılır? Ekonomik nedenler, yayılmacı politikalar vs vs Peki ya aşk için? Sevdiğin için başka bir ülkeyle savaşı göze alırsın sen. Bir nevi sevişmek için savaşanlardansın. Savaşı kazanmak için her türlü kurnazlığı yaparsın. O güne kadar görülmemiş yeni taktikler düşmanını yanıltır. Hırsınla düşmanı hilelerle yanıltıp ters köşeye yatırmak senin işin. Bu hırsla kariyer basamaklarını yürüyen merdivene çevirirsin.

Malazgirt Savaşı'nda bir askersin!

Malazgirt Savaşı'nda bir askersin!

Siz yeni arayışlar içinde olduğunuzdan maceracı kişiliğinizle içinde bulacağınız savaş Malazgirt Meydan Savaşı. Karşınızda sizden açık bir şekilde güçlü bir ordu da olsa özgüveniniz tam. Savaşı kazanmak için ince taktiklere başvurmak senin ayırt edici özelliklerinden. Savaşı kazanmak için çok enstrümana ihtiyacınız yok. Ok kılıç ve atla sağ çıkamayacağınız meydan yok. Keşke farklı alanlarda da bu kadar başarılı olsan.

İstanbul'un Fethi'nde bir askersin!

İstanbul'un Fethi'nde bir askersin!

İstanbul öyle bir sevgilidir ki ele geçirmek için nice sultanlar krallar beyler padişahlar kapısında aylarca yatıp geri döndü. Sende o sevgiliyi elde etmek için neler yok ki?  Azim, güç, zeka, hırs, sabır… Bir savaş için eksiğin yok fazlan var. Kafana koyduğun zaman gerçekleştiremeyeceğin hedeflerin sayısı o kadar az ki. Yeter ki iste. Kaleler surlar güçlü savaşçılar hepsi hikâye. Gemileri karadan da yürütürsün devasa toplar da döktürürsün.

Napolyon Savaşları'nda bir askersin!

Napolyon Savaşları'nda bir askersin!

Sendeki  strateji ve taktiklerle ya Barcelona’ya teknik direktör olur ya da bu savaşta yerini alırdın. Savaş anında kritik hamleler, savaş alanında olan biteni iyi okuyup gereken hamleyi yapmak senin işin. Topçu bataryaları piyade taburlarını savaş alanından sildiği,  süvarilerin  barutlu silahlara karşı çaresiz kaldığı bu savaşlarda satranç tahtasındaki her hamle senin için ayrı bir keyif. İlgiyi de üzerine çekiyorsun hoşuna gidiyor.

Çanakkale Savaşı'nda bir askersin!

Çanakkale Savaşı'nda bir askersin!

Ülkenin son kilidini kırmak isteyenlere karşı bir var olma savaşı. Kilit kırıldıktan sonra ne olacağı konusunda kimsenin şüphesi yok. Büyük savaş gemileri, dev toplar, savaş uçakları.. Devrin tüm teknolojik avantajları karşı tarafta. Sabırla terk edilmeyen siperler, öleceğini bile bile yapılan taarruzlar, fedakarlığın, inancın, azmin ve cesaretin sonucu olarak ortaya çıkan yıllarca konuşulacak bir savunma.

Normandiya Çıkarması'nda bir askersin!

Normandiya Çıkarması'nda bir askersin!

20. yüzyılın bu önemli savaşı senin ruh halini yansıtıyor. Savaş gemileri, destroyerlar, kruvazörler, botlar, paraşütlerle bir milyon askerle yapılan tarihin gelmiş geçmiş en büyük çıkarması. Her yerden gelen makineli tüfek sesi, tepende uçuşan kurşunlar, sen .. Yapman gereken sahile çıkmak, çıktıktan

sonra bariyerlere ulaşmak ve direnç noktalarını aşmak. Aceleciliğin engel

olmazsa tabii.

Vietnam Savaşı'nda askersin!

Vietnam Savaşı'nda askersin!

Dünya tarihinin en acımasız savaşlarından biri. İnsanların filmlerdeki canlandırmasına kafasını çevirdiği görüntüleri yaşamak herkesin harcı değil. Böyle bir savaşta kimse yer almak istemez ama sen yer alırsın. Zorluklara karşı dirençlisin. Sinirlerinin sapasağlam olduğunu sanıyorsun. Bu aşırı  özgüven sana zarar.

Çanakkale Savaşı'nda cepheye mermi taşırsın!

Çanakkale Savaşı'nda cepheye mermi taşırsın!

Ülkenin son kilidini kırmak isteyenlere karşı bir var olma savaşı. Kilit kırıldıktan sonra ne olacağı konusunda kimsenin şüphesi yok. Büyük savaş gemileri, dev toplar, savaş uçakları... Devrin tüm teknolojik avantajları karşı tarafta. Sabırla terk edilmeyen siperler, öleceğini bile bile yapılan taarruzlar, fedakarlığın,  inancın, azmin ve cesaretin sonucu olarak ortaya çıkan yıllarca konuşulacak bir savunma. İşte sen bu savaşta orduya lojistik destek sağlardın. Cephe gerisinde her türlü fedakarlıktan kaçınmazdın.

Normandiya Çıkarması'nda bir hemşiresin!

Normandiya Çıkarması'nda bir hemşiresin!

20. yüzyılın bu önemli savaşı senin ruh halini yansıtıyor. Savaş gemileri, destroyerlar, kruvazörler, botlar, paraşütlerle bir milyon askerle yapılan tarihin gelmiş geçmiş en büyük çıkarması. Her yerden gelen makineli tüfek sesi, tepende uçuşan kurşunlar, sen ..  Yapman gereken sahile çıkan ve yaralı askerlerin ilk yardımını yapmak ve onların ana gemilere taşınmasına yardımcı olmak.

Vietnam Savaşı'nda kadın pilotsun!

Vietnam Savaşı'nda kadın pilotsun!

Dünya tarihinin en acımasız savaşlarından biri. İnsanların filmlerdeki canlandırmasına kafasını çevirdiği görüntüleri yaşamak herkesin harcı değil. Böyle bir savaşta kimse yer almak istemez ama sen yer alırsın. Zorluklara karşı dirençlisin. Sinirlerinin sapasağlam olduğunu sanıyorsun. Bu aşırı  özgüven biraz zararlı elbette.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
426
113
95
70
68
39
39
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Oğuz Burak Sarı

Çanakkale Savaşı'nda bir askersin! Ülkenin son kilidini kırmak isteyenlere karşı bir var olma savaşı. Kilit kırıldıktan sonra ne olacağı konusunda kimsenin ... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

her şeyi anlarım ama çay bardağı neden amk

adasd as

yerli yabancı diye ayırıyodur belki =)

missis Simpson

bu şerefe nail olamadık...Çanakkale Savaşı'nda cepheye mermi taşırsın! Ülkenin son kilidini kırmak isteyenlere karşı bir var olma savaşı. Kilit kırıldıktan ... Devamını Gör