Görüş Bildir
Haberler
Tarihteki Hangi Büyük Komutansın?

etiket Tarihteki Hangi Büyük Komutansın?

Taner Bayram
03.12.2015 - 16:20

Bilim insanları, sanatçılar, filozoflar, yazarlar tarihe büyük izler bıraksalar da, ülkelerin ve halkların kaderinin belirlenmesinde büyük askerlerin, yani orduları komuta eden büyük komutanların rolü büyüktür.

İşte bu testimizde sen tarih sahnesinde olsaydın hangi büyük komutan olurdun bunu tespit ediyoruz!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Öncelikle silahını seç!

2. Tarihe geçecek bir söz söyleyecek olsaydın bu hangisi olurdu?

2. Tarihe geçecek bir söz söyleyecek olsaydın bu hangisi olurdu?

3. Kendi halkının gözünde nasıl bir komutan olmayı tercih edersin?

4. Bir komutan olarak hangi nitelik senin için çok önemli?

5. Savaştan çıkmışçasına açıkmışsın aşağıdaki yemeklerden hangisini seçerdin ?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Peki düşmanlarının gözünde hangi sıfatla anılmak istersin?

7. Bu söz hakkında ne düşünüyorsun?

7. Bu söz hakkında ne düşünüyorsun?

8. Adını tarihe yazdıracak bir fetih gerçekleştirmek istiyorsun. Nereyi fethetmek isterdin?

9. Peki tüm bu savaşları niçin yürütüyorsun? Savaşmak için en çok önemsediğin değer ne?

10. Ve son olarak hafta sonunu film izleyerek geçirmek istiyorsun. Hangi filmi tercih edersin?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Sun Tzu!

Sun Tzu!

Sen Çin'in bilge komutanı Sun Tzu olurdun! Sen her şeyden önce savaşların akıl ve zeka ile kazanıldığını bilen bilge bir insansın. Er meydanında zaferlerin yolunun boş sözlerle, kuru gürültüyle, tehditle değil stratejiden geçtiğini adın gibi biliyorsun. Hatta bunun kitabını bile yazarsın. Düşmanların senin kurnazlığın ve akıl dolu planların karşısında çaresiz. Sen gerçek bir kumandansın!

Büyük İskender!

Büyük İskender!

Sen Makedonya İmparatoru Büyük İskender olurdun! Sen büyük hayalleri ve büyük hedeflerin peşinden koşan cesur bir askersin. Dünyayı tamamen ele geçirmeyi isteyecek denli büyük ihtiraslara sahipsin. Senin başında olduğun ordular bütün dünyayı titretir! Ancak bunu yaparken, kaba güç ile hareket etmiyorsun. Bilgi ve akıl her daim yolunu aydınlatıyor. Ne de olsa Aristo'nun öğrencisisin.

Hannibal!

Hannibal!

Sen Kartaca'nın büyük komutanı Hannibal olurdun! Sen cesur, kararlı ve zeki bir komutansın. Düşmanlarının senin adını duyması bile onların kabusu olmaya yetiyor. Ancak senin zekan ve stratejik kafan karşısında sana büyük saygı da duyuyorlar. Orduların ve halkın ise senin gibi bir kumandana sahip oldukları için gurur dolu. Tarih sahnesine çıksan gelmiş geçmiş en büyük komutanlardan biri olurdun!

Jül Sezar!

Jül Sezar!

Sen Roma İmparatorluğu'nun büyük komutanı Jül Sezar olurdun! Hem kendi halkının hem de rakip ve düşmanlarının gözünde çok güçlü ve karizmatik bir komutansın. Senin için hedefler bitmez. Bütün topraklar ve bütün makamlar dur durak bilmeden fethediledilmedilir! Buna başarabilmek için bir komutanda olması gereken ne varsa senin damarlarında dolaşan kanda var!

Atilla!

Atilla!

Sen Avrupa Hun'larının hakanı Atilla olurdun! Sen doğuştan bir asker ve lidersin. Halkını ve ordularını tek vücut haline getirip, hedefe kilitlemekte bir ustasın. Gazabından korkulan, çok haşin bir savaşçısın! Bu yüzden düşmanların seni 'Tanrı'nın Kırbacı' olarak adlandırıyor ve sana korkuyla karışık bir saygı duyuyorlar.

Selahaddin Eyyubi!

Selahaddin Eyyubi!

Sen büyük İslam komutanı Selahaddin Eyyubi olurdun! Sen akıllı, olgun ayrıca hem sevilen hem sayılan hem de çekinilen bir komutansın. Senin için inancın en önemli değer. Mensubu olduğun din ve ümmet uğruna yapamayacağın, başaramayacağın şey yok. Çünkü sen Kudüs'ü fetheden ve Haçlıları yenen büyük bir komutansın!

Cengiz Han!

Cengiz Han!

Sen Cengiz Han olurdun! Sen asla yenilmezsin, asla vageçmezsin, düşmanlarını asla affetmezsin. Dünyayı ele geçirene, dünyanın tek hakimi olana kadar asla durmazsın. Düşmanlarının adını duyduklarında dehşeti yaşıyor. Sen asla durdurulamazsın. Sen kaderi kazanmak olan doğuştan büyük bir savaşçı ve komutansın!

Fatih Sultan Mehmet!

Fatih Sultan Mehmet!

Sen Fatih Sultan Mehmet olurdun! Sen 21 yaşında İstanbul'u fethedecek, çağ açıp çağ kapatacak askeri bir dâhisin! Vatanın, milletin, inancın senin için çok önemli. Bunun için yapamayacağın şey yok. Gerekirse gemileri karadan bile yürütürsün. Zekâ, bilgi,taktik, strateji, özgüven her şeye sahipsin kısacası...Sen komutan olmak için doğmuşsun!

Mustafa Kemâl Atatürk!

Mustafa Kemâl Atatürk!

Sen Mustafa Kemâl Atatürk olurdun! Cebren ve hile ile memleketin bütünkaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Ancak sen en zor, en ümitsiz koşullarda bile asla yılmayan, kararlı, güçlü, cesur ve bunun yanı sıra deha sahibi bir komutansın! Halkını ve ordularını bir araya getirmek ve onlara önderlik etmek senin ruhunda var. Bağımsızlık senin karakterin ve sözkonusu vatan ise gerisi teferruattır senin için!

Napolyon Bonapart!

Napolyon Bonapart!

Sen Fransa'nın büyük komutanı Napolyon Bonapart olurdun! Sen ihtişamlı ordular kuran, büyük zaferler kazanan ve söz konusu olan kazanmak ve büyük payeler elde etmek olduğunda asla doymayan büyük bir komutansın! Askeri alandaki fikirlerin ve ortaya çıkardığın yenilikler bütün dünyayı etkisi altına alacak denli güçlü. Ayrıca sen maddiyatı asla inkar etmeyen, savaşların arkasındaki gerçek nedenleri kavramış gerçekçi bir kumandansın. Belki adına sevgi şarkıları yazılmıyor ama senin bu gerçekçi kavrayışın seni bütün düşmanlarının önüne geçiriyor.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2611
597
210
157
90
83
41
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
YAAA SİNEMM YAAA

KEŞKE OLABİLSEYDİK AMA KİMSE ONUN YERİNİ DOLDURAMAZ :( Mustafa Kemâl Atatürk!

Buket

Sun Tzu! Sen Çin'in bilge komutanı Sun Tzu olurdun! Sen her şeyden önce savaşların akıl ve zeka ile kazanıldığını bilen bilge bir insansın. Er meydanında za... Devamını Gör

momoftheprincess

❤️‍ Sen Mustafa Kemâl Atatürk olurdun! Cebren ve hile ile memleketin bütün kaleleri zapt edilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve mem... Devamını Gör