Görüş Bildir
Haberler
Tarihteki Hangi Büyük Devletin İmparatorusun?

etiket Tarihteki Hangi Büyük Devletin İmparatorusun?

Uygarlık tarihi dünyaya damgasını vurmuş imparatorluklarla dolu. Bakalım sen bu imparatorluklardan hangisinin başında olmalısın?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Bir devletin en önemli şeylerinden biri bayrağıdır. Peki bayrağın hangi renk ağırlıklı olsun?

2. İyi düşünüp cevap ver. Savaşta askerlerine stratejik olarak yardım etmesi için en çok hangi hayvanı kullanırdın?

3. Sence bir devlet adamının en belirgin özelliği hangi alanda olmalı?

4. Oyuncu olsan hangi ünlü dizide bir rolün olsun isterdin?

5. Halkının motivasyonunu yükseltmek için hangisine daha fazla önem verirsin?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Şu resimlerden birini odana asmak için seç bakalım.

7. Aşağıdaki baharatlardan hangisi senin damak tadına daha uygun?

8. Son olarak dünyayı yok olmaktan kurtarmayı başarabilecek bir süper kahraman seç.

Osmanlı Padişahı!

Osmanlı Padişahı!

Verdiğin cevaplardan anladığımız senin tarihte Osmanlı Padişahı olduğun. Bugünlerde '1299 yılında mı yoksa 1302 yılında mı kuruldu?' konusu yeniden tartışılmaya başlansa da herkesin emin olduğu şey 14 ve 15. yüzyıllarda en parlak dönemini geçirdiği. Sınırlarının en geniş halini aldığı bu dönem tartışmasız bütün tarihçiler tarafından Osmanlı'nın dünya üzerindeki ezici üstünlüğü de kabul ediliyor. E senin gibi birine de bu dönemde padişahlık yapmak yakışır zaten. Kolay değil öyle bir imparatorluğu alıp idare etmek ve hatta bir adım daha ileriye taşımak. Hem de en güçlü döneminde.

Moğol Hanı!

Moğol Hanı!

Verdiğin cevaplardan senin Moğol Hanı olduğunu anlıyoruz. 1206 yılında Cengiz Han tarafından kurulan bu imparatorluk bir dönem Dünya'nın %22'sine hakimiyet kurarak dünya tarihinde ne kadar önemli bir yeri olduğunu herkese rahatlıkla ispatlıyor. Böylesine yayılmak kolay değil. Askeri açıdan büyük dehalar gerektiriyor doğal olarak. Senin de askeri açıdan bir deha olduğunu söylemek çok da yanlış olmaz. Dolayısıyla sana yakışan da Moğol Hanlığı.

Göktürk Kağanı!

Göktürk Kağanı!

Verdiğin cevaplar bize Göktürk Kağanı olduğunu işaret ediyor. 552 yılında kurulan bu devlet yaklaşık 200 yıl boyunca hem cesareti hem de kültürel anlamda gösterdikleri etkiyle dünya tarihinde önemli izler bırakmış durumda. Konar göçer bir hayat tarzı benimseyen Türklerin bu denli önemli bir kültür birikimi bırakması oldukça dikkat çekici. bu büyük imparatorlukta da hem askeri başarılara imza atabilmek hem de bir yandan kültürel birikim sağlayabilmek önemli bir meziyet. Ve işte karşımızda sen...

Bizans İmparatoru!

Bizans İmparatoru!

Verdiğin cevaplardan Bizans İmparatoru olduğun anlaşılıyor. Yaklaşık olarak bin yıl gibi inanılmaz büyük bir zaman diliminde varlığını koruyan imparatorluğu ayakta tutabilmek hiç ama hiç kolay değil. Osmanlılar'ın varlığına son verdiği bu imparatorluğun kültürel ve sanatsal açıdan oldukça ileri bir seviyede olduğunu söylemek bile gereksiz aslında. Zaman zaman ikonoklazm dönemler geçirmiş olsa da bıraktıkları mozaik tasvirler ve muhteşem yapılar sadece Anadolu coğrafyasında değil İtalya'dan Balkanlar'a kadar oldukça geniş bir alanda etkisini göstermekte. Diplomasi konusunda da çok çok iyi olduklarını söyleyebileceğimiz bu imparatorluk hem plastik sanatlar anlamındaki birikimi hem de üstün diplomasi yetenekleriyle tam da senin başına geçebileceğin cinsten.

Mısır Kralı!

Mısır Kralı!

Verdiğin cevapların bize söylediği tek bir şey var o da senin Mısır Kralı olduğun. Kökeni milattan önceki dönemlere uzanan Mısır İmparatorluğu'nda kültürel ve sanatsal konuların dışında ilmi, fenni ve hukuksal konular dönemine göre o kadar gelişmiş durumda ki çoğu zaman bu devletin uzaylılarla ilişkili olduğu gibi teoriler bile ortaya atılıyor. O dönemde her konuda bu kadar ileri gelişme sağlayabilmek ve muazzam eserler oluşturup bir yandan da bilimsel olarak çok çok ileri seviyelere ulaşabilmek gerçekten imkansız gibi bir şey. Ama karşımızda da imkansız denen şeyleri başarmak için yola koyulmuş biri var. Tam da imkansız denen şeyleri mümkün hale getirmek için yaratılmış biri.

Çin İmparatoru!

Çin İmparatoru!

1700 yıl gibi akla hayale sığmayacak bir zaman dilimi. İnanılır gibi değil. Üstüne üstlük bir de barut, matbaa, pusula ve kağıt gibi tüm dünya tarihini değiştiren icatlar. Bilim ve teknoloji konusunda Çin İmparatorluğu'nun eline su dökebilecek bir medeniyet kesinlikle yok. İşte belki de bu yüzden bu kadar uzun ayakta kalabilmişler ve her daim zirvede olmuşlar. Bunun yanında mükemmel bir ticaret ağıyla da zenginliklerine zenginlik katmışlar. 1912 yılında hanedanlık devrilene kadar da bu özelliklerini sürdürmüşler. Ki hala bu hanedanlığın üzerine kurulan  Çin Halk Cumhuriyeti dünyanın en güçlü ülkeleri arasında. İşte böylesine sağlam temelli bir medeniyet ancak senin gibi bilim ve teknolojiye önem veren aynı zamanda da müthiş bir ticari deha olan kimseler tarafından yönetilebilir.

İnka İmparatoru!

İnka İmparatoru!

Verdiğin cevaplar bize senin İnka İmparatoru olduğunu söylüyor. Matematik ve astronomi gibi alanlarda oldukça ileri seviyede olan İnkalar bunun yanı sıra tarımda da oldukça başarılılardı. Aynı zamanda tıp konusundaki bilgileri de oldukça şaşırtıcıydı. Bu medeniyet belki de Amerika kıtasında değil de Asya veya Avrupa kıtasında kurulsaydı akıbeti çok daha farklı olabilirdi. İnka İmparatorluğu'nun bir diğer ve aslında en önemli özelliği ise devlet yapılanması. Çünkü İnka İmparatorluğu 700'ü aşkın farklı dilde konuşan etnik topluluğu tek bir çatı altında toplayıp Quechua adı verilen bir resmi dili bu topluluklara benimsetebilmişti. Bu yönetim becerisine sahip olmak için de oldukça güçlü bir merkezi sistem kurmaları gerekmekteydi. Doğal olarak da senin gibi yönetimsel becerileri çok çok kuvvetli olan dehalara ihtiyaçları vardı.

Hun Hakanı!

Hun Hakanı!

Verdiğin cevaplar diyor ki sen Hun Kağanı olmalıymışsın. Farklı coğrafi bölgelerde farklı imparatorluklar kurmuş olsalar dahi köken ve kültürleri aynı olan Hunları eniyi tanımlayan kelime herhalde cesaret olurdu. Sadece Orta Asya'nın değil Avrupa'nın da dizlerini titreten Hunlar'ın askeri anlamdaki başarıları herhalde saymakla bitmez. Cesur, gözüpek ve asla ama asla pes etmeyen yapıları ve savaş sanatındaki ustalıklarıyla Hunlar'ın ihtiyacı olan lider aslında sensin.

Onedio Testlerini Facebook'tan takip etmeyi unutmayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
584
231
105
92
38
30
18
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ali Altay

tabiki GÖKTÜRK. tanrı TÜRK'ü korusun ve yüceltsin ulan İŞTE O KADAR !!!

Dostoyevski

Bir ben Osmanlı padişahı

Pasif Kullanıcı

Göktürk Kağanı! Verdiğin cevaplar bize Göktürk Kağanı olduğunu işaret ediyor. 552 yılında kurulan bu devlet yaklaşık 200 yıl boyunca hem cesareti hem de kül... Devamını Gör