Görüş Bildir
Haberler
Tarihin en gizemli metinleri

Tarihin en gizemli metinleri

Tuhaflar.com
27.07.2015 - 18:23 Son Güncelleme: 28.07.2015 - 13:32

Tarihin en gizemli metinleri

Kaynak: Tuhaflar.com | Dünya'nın en tuhaf şeyleri...

Bulundukları zamandan bu yana hangi dille yazıldığı, şifreleri ve neden yazıldığı çözülemeyen bir çok kitap günümüze ulaşmıştır. İşte o kitaplardan en tuhafları;

İçeriğin Devamı Aşağıda

1) Smithfield – Gregory Metinleri

1) Smithfield – Gregory Metinleri

Bu külliyatın gizemleri içeriğinden çok görsellerinde yer alıyor. Papa Gregory isminde bir dini lider tarafından yazılan bu kitapta İsa, Meryem ve Aziz resimlerinin yer alması gerekirken, kurt idam eden kazlar, tek boynuzlu at ve kafa kesen tavşanlar gibi tuhaf figürler yer alıyor. Hristiyan alemi tarafından özenle incelenen kitabın sırrı hala çözülemedi.

2) Ripley Kitabı

2) Ripley Kitabı

Isaac Newton’un dahi bir bilim adamı olmasına rağmen simya ve doğaüstü güçlerle olan ilgisi genel olarak bilinen birşeydir. Newton’un yakından takip ettiği ünlü simyacı George Ripley’e ait olan bu yazmalar şifreli ve belirsiz bir dil kullanılarak yazılmıştır. Ripley ölümsüzlüğün sırrının bu kitapta saklı olduğunu söylüyor. Tuhaf çizimlerle dolu olan kitap gizemini hala koruyor.

3) Codex Seraphinianus

3) Codex Seraphinianus

Günümüze kadar çözülememiş bir dil ile yazılan bu kitap gerçek dışı resimlerle süslenmiş bir anotomi kitabı gibi güzüküyor.Tamamı el yazması olan kitap bilim adamlarınca bir fantezi ürünü olarak anılsada pek çok dil bilimci bunun resimlerle şifrelenmiş bir yazı olduğunu öne sürüyor.

4) Zodyak Katilinin Mektupları

4) Zodyak Katilinin Mektupları

1960 yılında başladığı cinayetlere on sene boyunca devam eden ve 30’dan fazla kişi öldüren Zodyak, her cinayetinden sonra gazeteye şifreli mektuplar gönderiyordu. Yıllar sonra mektuplardan sadece bir tanesi çözülebildi. Mektupta cinayeti işleyişi, öldürdüğü kişi ve kendi hakkında bilgiler veriyordu. Katilin kimliği günümüzde hala gizemini koruyor.

5) Rohonc Kitabı

5) Rohonc Kitabı

Tarihin en tuhaf metinlerinden biri olan Rohonc, el yazması bir kitaptır. Ancak kim tarafından yazıldığı ve ne anlattığı hakkında hiç birşey bilinmiyor. 1900’lü yıllarda bir arkeolog tarafından üniversiteye bağışlanan bu eser, dil bilimciler tarafından incelenmiş ve 190’dan fazla harfden oluşması sebebiyle dünyaya ait olmadığı öne sürülmüştür.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Omer Aslan

madem ölümsüzlüğün sırrını buldu niye öldü o zaman.