Görüş Bildir
Haberler
Tarihi Maç Yine Bitmedi

Tarihi Maç Yine Bitmedi

Fatih
10.05.2014 - 20:44

84 Yıl Sonra! Tarihi Maç...

84 yıl önce iki ülke halklarının kaynaşması için düzenlenen ancak 3'üncü dakikada şiddetli yağış nedeniyle yarıda kalan Karşıyaka-Lailapas maçı bugün yeniden oynandı.

YağŸmur nedeniyle 84 yıl sonra 3. dakikadan itibaren oynanan Lailapas-KarşŸıyaka maçı 65. dakikada 5-5 berabere devam ettiğŸi sırada Türk ve Yunan taraftarların orta sahaya iki ülkenin bayraklarını dikmesiyle tamamlandı.

Fafailon Stadı'nda oynanan müsabakaya Lailapas formasıyla başŸlayan ancak daha sonra KarşŸıyaka ile mücadeleyi sürdüren Yusuf şžimşŸek, 22. dakikada attığŸı golle KarşŸıyaka'yı 1-0 öne geçirdi.

KarşŸılaşŸmanın başŸında KarşŸıyaka'da takım kaptanı olarak yer alan KarşŸıyaka Belediye BaşŸkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Lailapas takımına geçtikten sonra 26. dakikada Yunan ekibinin beraberlik golünü attı.

Yusuf ŞimşŸek ve Hüseyin Mutlu Akpınar'ın devam etmediğŸi müsabakada KarşŸıyaka, 32 ve 35. dakikalarda Bartu Umut'un golleriyle 3-1 üstünlük kurdu.

Lailapas, 38 ve 40. dakikalarda Kovgioulis'in attığŸı gollerle 3-3 beraberliğŸi yakalamasına rağŸmen KarşŸıyaka 43. dakikada Ali Kemal Ç–zden'in bulduğŸu golle ilk yarıyı 4-3 önde bitirdi.

İkinci yarının başŸında 47. dakikada Erdal Alıcı ile 5-3 üstünlük kuran KarşŸıyaka önünde Lailapas, 58 ve 62. dakikalarda Deses'in attığŸı gollerle 5-5 eşŸitliğŸi yakaladı.

KarşŸıyaka'nın yaptığŸı santranın ardından sahaya giren Türk ve Yunan vatandaşŸları orta sahaya bayrak dikti ve iki takım lehinde tezahüratlar yaparak 'Müsabaka dostluğŸumuz gibi hiç bitmesin' sloganıyla karşŸılaşŸmayı tamamladı.

KARŞIYAKALILAR SAKIZ'A ÇIKARMA YAPTI

Karşıyakalı taraftarlar, takımlarının Yunanistan'ın Sakız Adası temsilcisi Lailapas ile oynadıkları dostluk maçı için adaya çıkarma yaptı.

Çeşme Limanı'ndan feribotla Sakız Adası'na akın eden Karşıyakalı taraftarlar renkli görüntüler sergiledi. Taraftarlar feribotta Kulüp Başkanı Fatih Diniz'e organizasyondaki emeğinden ötürü teşekkür ederek plaket verdi. 'Kaf-Sin-Kaf' tezahüratları yapan taraftarlar adada Lailapas taraftarlarıyla keyifli anlar geçirdi.

Sakız Adası'ndaki restoran ve kafeler yeşil kırmızı bayraklarla donatılırken, teknik direktör Yusuf Şimşek, eşi Nilüfer, kızı Derin Naz ve oğlu Yusuf'la bu coşkuya katıldı. Üzerinde, Türkçe ve Yunanca, 'Dostluk kazansın' yazılı tişörtler giyip atkılar açan taraftarlar, dostluk mesajları verdi.

Ayrıca, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ile Kulüp Başkanı Fatih Diniz'in yanı sıra eski başkanlardan Hüseyin Çalışkan ve eski yöneticiler Tayfun Yelkenbiçer, Selahattin Sakıpağa, Ahmet Diker gibi isimler adada takımı yalnız bırakmadı.

Gazetesport

Kaynak: http://www.gazetesport.com/haber/1420...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın