Görüş Bildir
Haberler
Tarihi Atmosferi İliklerinize Kadar Hissettiren Netflix'in Birbirinden İddialı Tarihi Dizileri

Tarihi Atmosferi İliklerinize Kadar Hissettiren Netflix'in Birbirinden İddialı Tarihi Dizileri

R.G.
19.04.2021 - 11:21

Tarihin tozlu sayfalarını karıştırarak muhteşem hikayelere tanık olmak ister misiniz? Eğer sırlar, maceralar ve sıra dışı hikayelerle dolu diziler arıyorsanız Netflix'in dönem dizilerine göz atmanızda fayda var. Netflix'in tarihi dizileri benzersiz hikayeleriyle hepimizi mest ediyor. Geçmiş dönemlerin büyülü havası ile karşılaşmak, olay akışının içinde kendinizi kaptırmak ve her dakikasını heyecanla izlemek de büyük bir keyif doğrusu. Haydi gelin, Netflix'in tarihi olaylara ışık tutan büyülü dizilerini sıralayalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. The Crown

1. The Crown

Netflix dizileri arasında adından çok söz ettiren The Crown, Kraliçe Elizabeth'in tahta geçtikten sonraki süreci anlatıyor. Kraliçe'nin hayatı ile birlikte kişisel dramına, aşk hayatına ve politik tartışmalarına da tanık oluyoruz. Dönem dizisi adını almayı sonuna kadar hak eden The Crown, buram buram tarih kokan dizilerden biri. Her sezonunda kendine bağlayan The Crown'u izlemelisiniz.

2. Kingdom

2. Kingdom

'Gerilim seviyorum ama içinde tarihsel olaylar da olsun.' diyorsanız Kingdom tam size göre! Adından da anlaşıldığı gibi Kingdom bir Güney Kore krallığını konu alıyor. Kralın hastalanması ile gizemli bir salgın ortaya çıkıyor ve ölüler sonsuzluk uykularından uyanıyor. Şahit olduğumuz bu olaylar hem heyecanlandırırken hem de bir hayli meraklandırıyor. Sürükleyici bir dizi anlayacağınız!

3. Outlander

3. Outlander

Uyarlama dizileri seviyorsanız Outlander'ı da çok beğeneceksiniz. Diana Gaboldon'un bestseller kitaplarından uyarlanan Outlander, sıra dışı bir konuya sahip. Konu şöyle: İkinci Dünya Savaşı sırasında görevli olan bir hemşire, eşi ile gezintiye çıktığı sırada kendini birden bire 1743 yılında buluyor. Hayatının sürekli tehlikede olduğunu fark eden hemşire bir savaşçı ile evlenmek zorunda kalıyor. Olaylar silsilesi bu şekilde devam ederken izleyenler de heyecan içinde kalıyor. Tarih ve bilim kurguyu başarılı bir şekilde sentezleyen Outlander, Netflix'in en iyi dizileri arasında.

4. The Last Kingdom

4. The Last Kingdom

Game of Thrones dizisi tadında olan The Last Kingdom, 9. yüzyıl İngiltere'sinde geçen olayları anlatıyor. Dizi İngiltere'nin yedi krallığa bölünmesi ile ortaya çıkan savaşları başarılı bir şekilde işliyor. Diziyi izlerken o dönemlerdeki tarihi yaşama adım adım şahit oluyorsunuz. Dram dolu sahneleriyle duyguyu hissettiren, dövüş sahneleriyle de aksiyon vadeden The Last Kingdom, bir dizide aradığınız her şeyi beğeninize sunuyor.

5. Peaky Blinders

5. Peaky Blinders

Dönem dizileri denildiğinde savaş konularını gözümüzde canlandırmasak olmaz. Öyle ki Birinci Dünya Savaşı, İkinci Dünya Savaşı gibi tarihin önemli savaşları pek çok diziye konu olur. Peaky Blinders da Birinci Dünya Savaşı sonrasını, o dönemde yaşanan umutsuzluk ve hayatta kalma mücadelesini başarılı bir şekilde anlatıyor. Aksiyon ve heyecan da diziyi hareketlendiren etkenler oluyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Vikings

6. Vikings

Mit ve efsaneleri okumayı veya izlemeyi seviyorsanız Vikings'i de beğeneceksiniz. Vikings dizisi, Ragnar'ın kahramanlıkları ve bir çiftliğe kral olma serüveninden bahsediyor. Severek izleyeceğiniz diziler arasına Vikings'i de ekleyin derim.

7. Cable Girls

7. Cable Girls

Cable Girls, tarihin yine önemli olaylarından biri olan 1929 ekonomik buhranının hemen öncesini ekranlara getiriyor. Adından da anlayacağınız gibi tarihsel olayları anlatırken feminizmi de konu alıyor. Bir telefon operatörlüğü işinde bir araya gelen dört kadının farklı yaşamlarına ve bu yaşamların birbiri ile birleşmesine tanık oluyoruz. Oldukça duygusal sahnelerin yer aldığı Cable Girls dizisinde hissettirilen bu dört kadının arasındaki kardeşlik duygusu hepimizi mest ediyor. Hem duygusal hem de kadının gücünü vurgulayan bir dönem dizisi...

8. Versailles

8. Versailles

Versailles isimli dizimiz 16. yüzyılın ikinci yarısında geçiyor. Bu dönemde Fransa bir iç savaştan çıkıyor. Ancak sarsıntıların hala devam ettiğini dizinin her köşesinde görüyoruz. Asillerin krallıkla olan çekişmesi, kralın eski gücünü kazanmaya çalışması ve bu süreçte yaşanan olaylar Versailles dizisinin hikayesini destekleyen ayaklar arasında. Netflix'in tarihi dizileri arasında sevilen Versailles, Fransa'nın bu dönemini başarıyla bize yansıtıyor.

9. Hell on Wheels

9. Hell on Wheels

Hell on Wheels dizisi ile de Amerika'nın iç savaşlarına doğru yolculuk yapıyoruz. Dizide iç savaşlarla birlikte kıtalar arası demiryolunun ilk kez yapılması da anlatılıyor. Tahmin edersiniz ki bu demiryolu yapılırken birbirinden farklı çatışmalar yaşanıyor. Entrika, aksiyon ve çatışma sevenlerin bayılarak izleyeceği Hell on Wheels, dönemin tarihi havasını bize şahane bir şekilde yansıtıyor.

10. Norsemen

10. Norsemen

Az önce Vikinglerin ve onların efsanelerinin tarihsel anlamda ne kadar önemli olduğundan bahsetmiştik. Vikingleri konu alan başka bir dizi de Norsemen. Bu dizide Vikinglerin korkutucu yönü yerine diğer yönlerinin de ekranlara yansıtılmış olduğunu görüyoruz. Böyle konulara meraklıysanız Norseman dizisini izlemekten de keyif alacaksınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Rise of Empires: Ottoman

11. Rise of Empires: Ottoman

Dönem dizilerinden bahsederken Osmanlı'yı konu alan dizileri anlatmamak olmaz. Özellikle Osmanlı İmparatorluğu'nun yükselme devrinden bahsetmezsek hiç olmaz. Rise of Empires: Ottoman, Fatih Sultan Mehmet dönemindeki İstanbul'un fethi sürecini ve Fatih Sultan Mehmet'i daha önce görmediğiniz bir bakış açısıyla anlatıyor. Türk yapımı olan dizinin yönetmeni ise Emre Şahin. Belgesel tadında olan Rise of Empires: Ottoman, sizi daha önce izlediğiniz Osmanlı dizilerinin dışına çıkarıyor.

12. Godless

12. Godless

'Tarih dizilerini seviyorum ama uzun soluklu olmasını da istemiyorum.' diyorsanız mini dizi türündeki Godless aradığınız dizi olabilir. Acımasız bir kanun kaçağının dehşet saçması ile başlayan dizi, eski bir çete üyesinin arayışı ile devam ediyor. Aranan çete üyesi ise sadece kadınların yaşadığı bir grupta yeni hayatına başlıyor. Olayların hız kesmeden devam ettiği Godless, tek seferde bitirebileceğiniz Netflix'in sevilen mini dizilerinden biri.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
salvatore

versailles çok iyiydi.

cinnet is coming

Barbaren bu alman dizisi de bu listede olmayı hakediyor