Görüş Bildir
Haberler
Tarihe Damgasını Vurmuş Hangi Ünlü Kadınsın?

etiket Tarihe Damgasını Vurmuş Hangi Ünlü Kadınsın?

Taner Bayram
16.01.2017 - 18:19

Tüm baskı ve eşitsizliklere rağmen tarihin yönünü değiştirmiş, insanlığın hafızasında derin izler bırakmış kadınlar var.

Peki sen bu kadınlardan hangisisin?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Evet, başlayalım. Seçme şansın var: Hangisi senin rüya mesleğin olurdu?

2. Deli gibi acıktın. Kendine bir yemek sipariş et lütfen!

3. Yemek işini hallettiğine göre, ayaklarını uzatıp filmini izleyebilirsin. O zaman filmini seç!

4. Teknoloji çok gelişti, seni istediğin yere ışınlayabiliyoruz. Nereye ışınlayalım öyleyse seni?

5. Kokuların hayatımızdaki yeri malum... Peki sen hangi kokunun müptelasının?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Peki ilişkinde karşındaki insanın nasıl olmasını beklersin?

7. Çayın, kahven hazır; kitap keyfi yapacaksın. Hangi kitabı elinden düşürmezsin?

8. Ya senin için bu hayattaki en önemli değer hangisi?

9. Geldik son soruya... İnsanlarda bıraktığın ilk izlenime göre sen nasıl bir insansın?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Sen Marie Curie'sin!

Sen Marie Curie'sin!

Çalışmalarıyla çığır açan bir kadındır Marie Curie...Nobel Ödülü'nü alan ilk kadın, bu ödülü iki kere alan ilk bilim insanıydı. Radyoloji biliminin kurucusuydu. Hayatı boyunca radyoaktiviteye maruz kaldı, bu yüzden rahatsızlandı. 'Bilim için ölen kadın' diye anıldı.

İşte sen de Marie Curie gibi sonsuz bir merak ve keşfetme arzusu duyan, bilimi hayatta en önemli yol gösterici olarak gören bir insansın ve eğer tüm ruhunu verirsen tıpkı onun gibi silinmez izler bırakacaksın.

Sen Frida Kahlo'sun!

Sen Frida Kahlo'sun!

Aşkın, tutkunun, sanatın ve acının kadınısın sen. Her türlü zorluk, her türlü kaza bela seni bulsa, bütün dünya senin karşında olsa dahi, dimdik ve onurlu duruyorsun bütün dünyaya karşı. Hayata aşk ve sanat katıyorsun bütün ruhunla. Bu yüzden seni çekip çıkarsak dünyadan, hayatın renkleri solardı...

Sen İskenderiyeli Hypatia'sın!

Sen İskenderiyeli Hypatia'sın!

Filozof, matematikçi, astronom ve eğitmen Hypatia İskenderiye Kütüphanesi'nde felsefe, matematik ve astronomi üzerine dersler vermiştir. Hypatia, halk tarafından 'dinsiz' ve 'şeytan' olarak nitelendirilmiştir. Kısa bir süre içerisinde de Kıptî bir Hristiyan çetesi tarafından taşlanarak öldürülmüştür.

Zamanının ötesinde bir kadınsın sen de tıpkı onun gibi. Zekâ, ışık fışkırıyor gözlerinden. Fakat tam da bundan dolayı anlaşılmıyorsun çoğunlukla. Yine de bildiğin yolda yürümekten çekinmiyorsun asla. Çünkü sen cesaretin kadınısın aynı zamanda!...

Sen Virginia Woolf'sun!

Sen Virginia Woolf'sun!

Sen inceliklerin, duyarlıkların, hayallerin, sözcüklerin kadınısın. Tek başına ayakta duran, dünyaya meydan okuyan kadın. Hikâyelerle büyütüyorsun kendini ve dünyayı. Kendine ait bir odan olması yeterli. O odanın penceresinden bütün dünyayı görüyorsun.

Sen Kleopatra'sın!

Sen Kleopatra'sın!

Zeki, başarılı, hırslı, ihtiraslı bir kadınsın. Fark etmemenin mümkün olmadığı başka, çok başka bir auran var. Tam bu sebeple haksız eleştiri oklarını da üstüne çekiyorsun kimi zaman ve kimileri kibirli bulsa seni, böylesi sıra dışı niteliklerin getirdiği ayakları yere sağlam basan bir öz güven o. Ee sende öz güven olmayacak da kimde olacak?

Sen Simone de Beauvoir'sın!

Sen Simone de Beauvoir'sın!

Kadın haklarının yılmaz savunucusu. Özgürlüğün ve eşitliğin yazarı Simone de Beauvoir... Sen de tıpkı onun gibi adaletin, eşitliğin, özgürlüğün cesur bir öznesisin. Ruhun mücadele ve kararlılık ile yoğrulmuş. Fakat bununla beraber, aşkın en güzel çiçekleri de senin gönlünde uç veriyor. Çünkü senin zihnin kadar gönlün de derin...

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
946
452
178
66
43
41
31
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Selcuk Alkoc

32 yaşında sadece karşı cinsten hoşlanan bir erkeğim lakin Yıldız Tilbe çıktım... Moraller bozuk..

Cool Mordecai

Marie Curie ☺ ☺

Çikolatalı pasta

Zeki,başarılı,hırslı,ihtiraslı bir kadınsın. Fark etmemenin mümkün olmadığı,çok başka bir auran var. Tam bu sebeple haksız eleştiri oklarını da üstüne çekiyo... Devamını Gör