Görüş Bildir
Haberler
Tarih Boyunca Kadınlara Hamilelik Teşhisi Koymak İçin Kullanılan Birbirinden Garip 8 Yöntem

Tarih Boyunca Kadınlara Hamilelik Teşhisi Koymak İçin Kullanılan Birbirinden Garip 8 Yöntem

Almila
12.04.2021 - 08:00

Günümüzde hamilelik testi çok kolay ama bakalım tarih boyunca nasılmış...

Kaynak: https://www.mentalfloss.com/article/4...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Buğday ve Arpa Testi

1. Buğday ve Arpa Testi

Antik Mısır'da çıkan bu eski testte kadınlar henüz doğmamış çocuklarının cinsiyetini öğrenmek için arpa ve buğdayların 2-3 günlük bir süreç içerisinde üzerine işermiş. Eğer arpalar filizlenirse çocuk erkek, buğday filizlenirse çocuk kız olacak anlamına gelirmiş. İkisi de filizlenmezse kadının hamile olmadığına inanılırmış. 1963'te bir laboratuvarda yapılan deneylere göre bu deneyin %70 işe yaradığı ortaya çıkmış.

2. Soğan Testi

2. Soğan Testi

Antik Yunan'da hamile olduğuna inanan kadın vajinasının içine soğan ya da başka kötü kokan bir sebze koyup öyle uyurmuş. Sabah uyandığında kadının nefesi soğan kokuyorsa hamile olmadığı anlamına geliyormuş. Eğer kadın hamile olsaydı rahim kapalı olacağı için soğan kokusu ağzına kadar ulaşamayacaktı.

3. Lavabo Testi

3. Lavabo Testi

15. yüzyılda yazılan bir yazıya göre: 'Bir kadının hamile olduğunu anlamak için lavabonun tıpasını kapatın ve içine su doldurun. Daha sonra kadın buraya işesin, lavabo bu şekilde 3-4 saat beklesin. Daha sonra idrarı temizlediğinizde lavabonun giderinin etrafında izler varsa bu kadının hamile olduğuna işarettir. '

4. İdrar Kahinleri

4. İdrar Kahinleri

Tıpkı lavabo testi gibi bu da biraz garip diyebiliriz. 16. yüzyılda Avrupa'da 'uzmanlar' bebeklerin cinsiyetlerini ve karakterlerini kadınların idrarlarından anladıklarını iddia ediyordu. Bazı kahinler idrarla şarap karıştırıp 1 gece bekletip, daha sonrasında ortaya çıkan sonuçlara bakıyormuş...

5. Gözlerdeki değişiklik:

5. Gözlerdeki değişiklik:

16. yüzyılda yaşamış bir tıp insanı olan Jacques Guillemeau, bir insanın hamile olup olmadığını gözlerinden anlayabileceğini iddia etmiş. Kendisi 'Hamile bir kadının gözbebekleri küçülür, göz kapakları sarkar ve gözün köşesinde şişmiş küçük damarlar oluşur.' demiş. Jacques tam olarak doğru bir şey söylememiş ancak hamile kadınların gebelikleri süresince gözlerinin ve görüşlerinin değiştiği doğru.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Chadwick İşareti

6. Chadwick İşareti

Hamileliğin erken dönemlerinde, serviks, labia ve vajina, bölgeye artan kan akışı nedeniyle koyu mavimsi veya mor-kırmızı bir renk alabilir. Hamileliğin bu dikkat çekici belirtisi ilk olarak 1836'da bir Fransız doktor tarafından fark edildi. Daha sonra, 1886'da Amerikan Jinekoloji Derneği'nin bir toplantısında keşfi gündeme getiren kadın doğum doktoru James Read Chadwick'in ardından Chadwick işareti adını aldı.

7. Tavşan Testi

7. Tavşan Testi

1920'lerde iki Alman bilim insanı, yumurtalık büyümesiyle bağlantılı görünen hamile insanların idrarında belirli bir hormon bulunduğunu belirlediler. İkili bunu, hamile insanların idrarını cinsel açıdan olgunlaşmamış tavşanlara, sıçanlara ve farelere enjekte ederek deney yaptılar. Çoğu zaman, hamile kişinin işemesi hayvanların yumurtalıklarında şişkin kitleler oluşturur ve bu da hCG varlığının kesin bir göstergesidir.

8. Kurbağa Testi

8. Kurbağa Testi

1940'ların sonlarında bilim insanları, tavşan testi ile aynı mantıkla çalışan bu testte, hamile bir kişinin idrarının canlı bir kurbağaya enjekte edildiğinde, hayvanın 24 saat içinde yumurta üreteceğini belirlediler...

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
44
14
5
4
3
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Bir de kirpikleri çok karışır. Bazı durumlarda da yumurtanın düştüğü tarafta ip çekilmesi gibi hisler olur işerken. İlk bir hafta belirtileridir genelde.