Görüş Bildir
Haberler
Tarayıcı Virüslerini Temizleme

Tarayıcı Virüslerini Temizleme

Sezai Acıma
20.12.2016 - 01:49

Tarayıcı Virüslerini Temizleme

Tarayıcı Virüslerini Temizleme

Bugün son zamanlarda çok can sıkıcı olan tarayıcı virüslerini temizleme adlı konuya değineceğim. Bir çok arkadaşımın tarayıcısında bulunan virüslerden dolayı tarayıcıyı yönetmediklerini gördüm. Bu durum benim canımı sıktı. Bilgisayarınıza hükmedemiyorsanız bu durum can sıkar tabi…

  • Bu durumdan muzdarip olan benim gibi kullanıcılar için tarayıcı virüslerini temizleme adlı yazımızı dikkatle incelemenizi öneriyorum sevgili dostlar.

Şimdi gel gelelim, asıl konuya. Öncelikle bu virüsler neden girer, amaçları nedir?

  • Bu virüslerin amacı, tarayıcınızın ana sayfasını kendi istedikleri web sayfası yaparak kendi sitelerindeki hit oranın yükseltmek. Ya da; kendi web sitelerine giriş sağlayarak kullanıcıyı o web sitesini kullanmaya zorunlu hale getirmek.

Bu tür virüsler en çok hangi tarayıcıda bulunur?

Bu tür virüsler benim gözlemlediğim kadarıyla Google Chrome tarayıcısında bulunmakta. Bunun sebebi de sanırsam uzantılar kısmının olması. Nedendir bilmiyorum gerek facebook virüsü, gerekse diğer virüsler Google Chrome tarayıcısı üzerinden yayılmakta.Bu tür virüslere yakalanmamam için neler yapmam gerek?

Bu virüslere yakalanmamak için öncelikle yapmanız gereken, özellikle program kurulumlarında seçenek kısmını aktif edip ana sayfa kısmı işaretliyse onu kaldırmanız gerekmekte.

İkinci olarak; eğer bir web sitesinde download, buraya tıkla, program gibi yerlere tıkladıktan sonra link geliyorsa o web sitesinde bulunan linki kapatıp asıl dosyayı indirmeye çalışmamızdır. Unutmayın, .zip, .rar, .mp3 gibi bilindik uzantılar sizin aradığınız program veya dosyadır. Aksi takdirde örnek verecek olursak  özellikle .exe uzantılı dosyalardan elinizden geldiğnce uzak durmaya çalışın. Yoksa sonradan başınız ağrıyabilir.

Üçüncü olarak tabi ki antivirüs. Sizlere antivirüs olarak eğer windows kullanıcısı iseniz Microsoft Security Esantials Antivirüs öneriyorum. Yazının üstüne tıklamanız sizi web sitesine yönlendirecektir.

Gel gelelim en önemli yere. Tarayıcı virüslerini temizleme işlemi nasıl gerçekleşir?

Arkadaşlar bu aslında hiç ama hiç zor değil. ADWCLEANER adlı programı indirin, I Accept kısmına tıklayıp onaylayın ve tamamen taradıktan sonra sizden bilgisayarı yenilemenizi isteyecek. Sonrasında işlem tamam. Bu işlemin bu kadar basit olduğunu inanın ben de bilmiyordum. Ta ki bunu google’da aratıp buluncaya dek.

  • İlk olarak programı indirdikten sonra kurulumun tamamlanmasını bekliyoruz.

AdwCleaner

Sonrasında tara seçeneğine tıklıyoruz.

adwcleaner-2

Kısa bir süre bekledikten sonra kaldır seçeneğine tıklıyoruz. Bende herhangi bir virüs olmadığından sonuç gösterilmiyor.

Adw Cleaner

Dilerseniz, facebook virüsleri temizleme adlı yazımıza da girerek bu konu hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.  Takıldığınız herhangi bir soru olursa lütfen bize sormaktan çekinmeyin böylelikle hem siz hem de diğer kullanıcılar faydalanmış olurlar.

Bir önceki yazımız olan Whatsapp Web Özelliği başlıklı makalemizde bilgisayar whatsapp, web whatsapp ve whatsapp bilgisayarda hakkında bilgiler verilmektedir.

Kaynak: http://bit.ly/tarayici-viruslerini-te...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın