Görüş Bildir
Haberler
Tamamen Rehavet Havası! Haziran Ayında Burcunun Başına Gelecekleri Söylüyoruz!

etiket Tamamen Rehavet Havası! Haziran Ayında Burcunun Başına Gelecekleri Söylüyoruz!

Gökçe Ayabakan
02.06.2020 - 14:41 Son Güncelleme: 03.06.2020 - 12:18

Venüs, Jüpiter, Satürn, Plüton derken... Bu ay Merkür de retroya giriyor. Dolayısıyla yavaş, çok yavaş ve karmaşık bir ay bizi bekliyor. Sizler için yorumladım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yükselenini de seçmeyi sakın unutma!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Uzaklarda bir yerlerde, bir şeyler kök salıyor; Koç!

Sevgili Koç…

Öyle bir ay ki… Nereden başlasam, nasıl anlatsam bilemiyorum gerçekten. Hem insan ilişkilerine dair gelişmeler, kişisel iç dünyana dair değişimler getirecek; hem de dış dünyadaki olayları sürekli sürüncemede bırakacak, işlere engeller çıkaracak gibi duruyor. Geçtiğimiz ay hatırlarsın, önemli gezegenlerin çoğunun retro hareketine başlayacağını ve bunun da akışı yavaşlatacağını söylemiştim. İşte bu ay, retro kuşağına bir gezegen daha katılıyor: Merkür… Merkür retrosu da eklenince tam oluyor ve gerçek bir kaosun içine doğru gidiyoruz bakalım :)

Bu ay seni gazlayacak, enerjini ve motivasyonunu en üst seviyeye çıkaracak olan pozisyon, yönetici gezegenin Mars’ın senin burcuna geçişi. Yani yuvaya dönüşü! Peki bu geçiş ne zaman gerçekleşecek? Ayın 30’unda… Dolayısıyla Haziran’ın sonuna kadar biraz sakin ve ılıman ruh halinde hissedebilirsin. Elbette buna “yorgun ve bıkkın” da diyebiliriz, sen seç :)

Ayın ilk göze çarpan tarihi 3 Haziran; kulağına müthiş dedikodular çalınabilir. Bu dedikoduların ya da ortaya dökülen bilgilerin sana ait olmadığından emin olmak için kurduğumuz dostluklara ve sosyal medya paylaşımlarımıza dikkat edelim lütfen. Ardından gelen 5 Haziran Yay burcunda ay tutulması ise uzun süredir kafamızda dönen tilkileri, geleceğe dair planları, ideallerimizi ve isteklerimizi netleştirmeye geliyor, sevgili Koç. Bu dolunay haftasında eski okul arkadaşlarından, hocalarından ya da uzak akrabalarından bazı haberler alabilirsin. Bu haberlerin umut verici olacağını söyleyebiliriz ama sakın hemen hayata geçmelerini bekleme; hayal kırıklığı olur. Bu ay işleri ağırdan alıyor demiştik. Örneğin uzak bir akrabanızdan yurtdışında bir şirkette harika bir pozisyon teklifi alabilirsin ama başvuru yağmak-başvurunun cevaplanması-mevzunun netleşmesi zaman alabilir. Haziran’da, kısacası, çıkacağın yolları belirliyorsun ama yola henüz çıkamıyorsun.

Yay tutulmasının aşka dair bir işareti de var; uzak mesafe ilişkilerde güzel gelişmeler yaşanabilir. Uzun süredir devam edenler de ciddi adımlar atmak isteyebilirler. Ama bence atmasınlar çünkü ilerlemek zor olacak bu ayda :)

Ayın 11’i son derece bereketli. Asıl kaos ise ayın 18’inden itibaren başlıyor. Sevgili Koç, ailene dair geçmişte yaşanan sorunlar, iç dünyanda yer etmiş kırgınlıklar, travmalar, ailenin ortak sıkıntıları gündeme gelebilir. Olumlu yönden bakmak lazım: Bu retrolar dönemi geçmişin hatalarını telafi etmek, yanlışları düzeltmek, insanları affetmek ve barışmak için harika vakitler. Dolayısıyla ailenle biraz uğraşman gerekebilir bu retroda. Ayın özellikle 21’inden sonra ise adeta iç dünyanda temizlik var. Bu temizlik sırasında duygusal yükleri de dökmek lazım. O yüzden ailene açıl derim.

Ayrıca ayın 17’sinden itibaren;

  • Özellikle paralarla alakalı yazılı iletişim, iş yerinde mailleşmeler, bankalarda/noterde attığımız imzalar, miras-tazminat gibi meseleler ve bunlara dair evraklar... Hepsine dikkat etmek lazım. En az iki kere kontrol etmek lazım.

  • Gizli ilişkilere sahipsek (umarım değilsindir fakat yargılamak bize düşmez), özellikle yazışmalarla ifşa olmamaya, gönderdiğimiz mesajlara ya da görsellere gerçekten çok dikkat etmek şart.

  • Sağlığa dikkat etmek, kendimizi hemen koyvermemek, titizlenmeye devam etmek önemli!

Maalesef ki Haziran ayı sadece haber getiren, olayları sonuçlandırmaktan ziyade sündüren, yavaş ve aheste bir enerjiye sahip. Bunlar yetmezmiş gibi bir de yanılgılara, yanlış anlaşılmalara ve insan ilişkilerinde kopukluklara sebep olacak gibi duruyor. Neyse ki 25'inden sonra Venüs retrosunun bitişiyle bir nebze de olsa rahatlama yaşıyoruz. Özellikle sosyal medya aşklarının akacağı bu dönemde bekar Koçlar fazlaca eğlenebilirler. Ama unutmayın, ciddi adımlar atmak için acele etmemek lazım.

Temmuz'da görüşmek üzere!

Para, para, para... Boğa!

Sevgili Boğa,

Bu ayın öncelikli konusu para… Geçtiğimiz aydan itibaren devam etmekte olan etki ile maddi anlamda endişeli, geleceğe dair kaygılı hissedebilirsin. Bu yüzden müjdeli haberi şimdiden vermek isterim ki, maddi sıkıntılar özellikle ayın 25’inden sonra çözülmeye başlayacak. O tarihe gelene kadar da ayın 11’i gayet bereketli. Meslek konularının da önünün açılacağı bu süreç gayet olumlu görünüyor. Yine de büyük alışverişlerden kaçınmak lazım.

Ayın ilk haftası banka kredileri, borç harç, burs, nafaka, tazminat gibi büyük paraları ilgilendiren haberler getiriyor. Yay burcunda gerçekleşecek olan tutulma, uzun vadede gelirini etkileyebilir. Bu değişimin, para kazancının ya da kaybının haberi bu ay içerisinde gelse de; paranın kendisi ancak önümüzdeki ay etkilenecek. Bu tutulmada ince bir “ilahi adalet” teması olduğunu da hatırlatmak lazım; yani şöyle bir vicdanımızı yoklamak ve borçlar varsa ödemeye çalışmak iyi olur. Ailemiz ya da ortaklarımızla para konusundan ters düşmek ise berbat bir ihtimal olsa da fazlaca yüksek…

İlk hafta duygusal anlamda da birazcık gerginlikler getiriyor açıkçası. Özellikle yakın ilişkilere dair paranoyak bir ruh haline bürünebiliriz, güvensiz tavırlarla sevdiklerimizi kırabiliriz. Buna dikkat etmek lazım. Güvensizlik-şüphe gibi krizlerin başlatacağı ilişki sorunları bu dönemde 2020 sonuna kadar aralıklı olarak kendini gösterebilir. Bu sebepten açık ve net bir iletişim şart; bu iletişimi de 18 Haziran’dan önce yani Merkür retroya girmeden kurmak akıllıca olur.

Ayın üçüncü haftası ile beraber Merkür retrosu başlıyor. Senin için son derece gürültülü olacak olan bu retro süresince;

  • Özellikle paralarla alakalı yazılı iletişim, iş yerinde mailleşmeler, bankalarda/noterde attığımız imzalar, miras-tazminat gibi meseleler ve bunlara dair evraklar... Hepsine dikkat etmek lazım. En az iki kere kontrol etmek lazım.

  • Gizli ilişkilere sahipsek (umarım değilsindir fakat yargılamak bize düşmez), özellikle yazışmalarla ifşa olmamaya, gönderdiğimiz mesajlara ya da görsellere gerçekten çok dikkat etmek şart.

  • Sağlığa dikkat etmek, kendimizi hemen koyvermemek, titizlenmeye devam etmek önemli!

  • Eğer herhangi bir yola çıkacaksak da dikkatli olunmalı.

  • Kardeşler - kuzenler ya da eve girip çıkan derecesinde yakın kankalar ile ipler her an gerilebilir, alttan almak lazım.

Ayın 21’indeki yeni ay ise sana son derece şaşırtıcı haberler getireceğe benziyor. Bu haberlerin geleceğe dair planlarını değiştirebilecek kadar güçlü olacağını düşünüyorum. Özellikle eğitim hayatından arkadaşlar-öğretmenler ile iletişime geçebilir ve onlardan tavsiyeler alabilirsin. 30 Haziran bu açıdan çok şanslı…

Maalesef ki Haziran ayı sadece haber getiren, olayları sonuçlandırmaktan ziyade sündüren, yavaş ve aheste bir enerjiye sahip. Bunlar yetmezmiş gibi bir de yanılgılara, yanlış anlaşılmalara ve insan ilişkilerinde kopukluklara sebep olacak gibi duruyor. Dişimizi sıkıp atlatacağız; ilişkilere değil kendimize, şu an akmayan işlere değil geleceğe odaklanacağız. Gelecek çok daha güzel olacak! Temmuz’da görüşürüz.

Trafikte sıkışmışsın gibi, İkizler!

Sevgili İkizler,

Bu aya dair yorumlara nereden başlasam inan bilemiyorum. Bir ay nasıl hem bu kadar yavaş ve durgun, hem de kaotik ve yorucu olabilir diye kendimize soracağız adeta. Zira gökyüzünde zaten birçok gezegenin retroda olduğu yetmezmiş gibi, buna bir de senin burcunun yöneticisi Merkür de katılıyor. Evet, bir Merkür retrosu eksikti! Ve yine evet, senin yönetici gezegenin olduğu kadar Yengeç burcunda gerçekleşeceği için de fazlaca etkileneceksin! Ama yine de enseyi karartmak yok. Çünkü bunun da iyi tarafından bakacağız ve kendi faydamıza çevireceğiz. Sonuçta kartlar nasıl dağıtılırsa dağıtılsın, onlarla nasıl oynayacağımız bize kalmıştır, değil mi?!

Öncelikle ilk haftadan başlayalım. Gerginlik 3 Haziran tarihi ile başlıyor. Bu tarihi takiben 2-3 gün boyunca iş hayatında gerginlikler yaşamak söz konusu olabilir. Özellikle patron-müdür gibi senden üst ve söz sahibi insanlara karşı dikkatli olmak lazım. Zira malum, gökyüzünde her gezegen retroda olduğu için bazı meselelerin çözümü zaman alacak. Adaletsizliklere maruz kaldığını düşünebilirsin; asla kendini ezdirmeni ya da sessiz kalmanı tavsiye edecek değilim fakat haklı mücadelene tek başına girişmeni de önermem. Biraz beklemek ve aracılık edecek, destek olacak bir arkadaş-avukat gibi birini bulman en akıllıcası olacaktır. Zaten bu gergin etkiyi atlattıktan sonra ilgimiz tamamen aşk meşk konularına kayıyor…

5 Haziran tarihindeki Yay burcundaki ay tutulması, sadece haftasonunun değil; önümüzdeki 6 ayın gündemini belirliyor adeta, sevgili İkizler. Bu tarihte başlayacak olan olaylar zinciri, ancak sene sonunda senin burcunda gerçekleşecek olan bir diğer tutulma ile nihayete erecek. Konunun ne olduğuna dair benim öncelikli tahminim romantik ilişkiler yönünde. Hem de öyle yüzeysel bir ilişkiden değil; karakterine ve tüm hayatına nüfuz edecek güçte bir yakınlıktan bahsediyorum. Dolayısıyla: Ayın 5’inden itibaren yeni biri ile tanışabilirsin -karmik bir etki ile gelen bu insanın geçmişinden biri olma ihtimali de yüksek. Ama hemen uyarımı yapayım, bu insanla tanışsan dahi ilişkiye başlaman yahu ilerlemen önümüzdeki aylara yayılarak ancak gerçekleşebilir. Dolayısıyla işleri aceleye getirmenin hiç gereği yok. Hoş, zorlasan da olmaz zaten :) Her şeyin bir yeri ve zamanı var.

Peki eşini çoktan bulmuş, başı bağlı İkizler? Onlar için de ilişkide dönülmez yollara girme ve “olması gerekeni yaşama” zamanı başlıyor. Sorunlar ya çözülecek, ya da çözülecek… Tamam ya da devam diyebilirsin bu süreçte. Pek çok çift için olumlu olabilecekken, bazıları için ise sonlanmalar yaşanabilir. Kadere güvenmek ve akışına bırakmak lazım bence.

Romantik meseleleri bir kenara bırakacak olursak, bu ay boyunca uğraştıracak diğer konulardan biri para… Ödemelerde aksaklıklar, özellikle 18’inden itibaren yaşanabilir. Bu yüzden harcamalara dikkat etmek ve elimize henüz geçmemiş olan paralara güvenmemek lazım. İş yerine dair daha önce kaçırılmış fırsatlar yeniden gündeme gelebilir, olumlu olacağını düşünüyorum. Özellikle ayın 25’inden sonra adeta “çile bitiyor” ve Venüs’ün üzerine bereket ve neşe yağdırdığını görebiliyorsun, sevgili İkizler.

Bitirmeden önce son uyarıları da yapalım:

- Özellikle ayın 18’inden itibaren paralarla alakalı yazılı iletişim, iş yerinde mailleşmeler, bankalarda/noterde attığımız imzalar, miras-tazminat gibi meseleler ve bunlara dair evraklar... Hepsine dikkat etmek lazım. En az iki kere kontrol etmek lazım.

- Nişan-düğün gibi etkinlikler ertelenebilir, aksaklıklar çıkabilir, şaşırmamak ve büyük tepkiler vermemek lazım.

- Aileler karışmaya çok müsait, özellikle kadın figürlerle yanlış anlaşılmalara çok müsait gerginlikler yaşanabilir… Bundan kaçınmak lazım.

Maalesef ki retrolarla dolu ve bu sebeple de adeta trafikte sıkışmış gibi geçecek bir ay bu. Ama kendimize dönüp, kendi hayatımızla ilgilenmek için ise birebir! Hele hele ayın 25’inden sonra Venüs’ün ışıltısını her türlü kullanabilir, görüntünde değişikliklere gidebilir, çok verimli işler yapabilirsin. Temmuz’da görüşürüz!

Taptaze başlangıç vakti, Yengeç!

Sevgili Yengeç,

Bu ayı yorumlamaya neresinden başlasam inan bilemiyorum. Hem öyle yavaş, hem de öyle kaotik ki! Neyse, ilk haftayı masaya yatıralım önce:

Haziran ayını, tutulma haftası ile açıyoruz. Ayın 3’ü özellikle gergin etkiler barındırıyor. İnsan ilişkilerinde sürtüşmelere ve birazcık da dedikodulara, gizli saklı işlere sebep olabilir. Buna sadece gönül ilişkileri değil - uzak akrabalar da dahil olabilir. Dolayısıyla bu tarihte pek etkiye sütlüye karışmadan takılmak lazım. Aslında tüm hafta öyle takılsak hiç fena olmaz ya, neyse! Haftanın devamında ise Yay burcunda ay tutulması bizi bekliyor. İşe bu kısım biraz kafa karıştırıcı…

Şöyle ki; gökyüzünde bu kadar retro varken, yeni şeylerin sıkıntısız bir şekilde başlayacağını söyleyemem. Bu tutulma, sana özellikle kariyer anlamında bir yol açıyor fakat bu yolun başını bu Haziran ayında görsen bile, yola çıkman-yol alman yaklaşık altı ayı bulabilir. Buna hazırlıklı olmak ve uzun vadeli düşünmek, hevesimizi hemen kaybetmemek bu yüzden önemli. Bu süreci hazırlık dönemi olarak değerlendirebilirsin. Çok da verimli olur.

Zira ikinci haftayı bitirdikten sonra gökyüzündeki akış daha da yavaşlıyor. Evet, “zaten bir sürü gezegen retroda değil miydi? Daha ne kadar yavaşlayabilir ki?” diye sorabilirsin. Sevgili Yengeç, ayın 18’inden itibaren senin burcunda Merkür retrosu başlıyor.

Yani bir fren hissiyatını kişisel hayatında hissedebilirsin. Özellikle de ayın 16’sından itibaren. Çünkü retronun başlangıcı ve bitişi -sürecin kendisinden daha tantanalı olur genelde. Öncelikli tahmin olarak, Venüs’ün de etkisiyle, elbette ki bu etkinin romantik ilişkiler konusunda eskileri hatırlatacağını ve dolayısıyla da bazı defterleri açtıracağını düşünüyorum. Fakat bu illa gidip eski sevgili ile iletişime geçmek, yeniden başlamak şekilde olmayabilir -bir yerde tesadüfen karşılaşmak, evde ondan kalan bir eşyayı bulmak, arkadaş çevresinden haberini almak ve benzeri şekillerde geçmişe gömülmüş o insanı yeniden zihninde hortlatabilirsin. Daha önce de burada sık sık konuştuğumuz gibi: Usulüne göre gömülmemiş her şey eninde sonunda hortlar! O yüzden bu retro dönemi ve hortlakları, geçmişte usulünce bitiremediğimiz şeyleri, şimdiki aklımızla sonlandırmak, hataları düzeltmek için muazzam fırsat. Geçmişte yaşananların üzerinden şöyle bir geçmek, olayları ve tepkileri analiz etmek, kendine bir de şimdiki aklınla ve farklı bir gözden bakıp özeleştiri vermek, anlamak ve özellikle de kendini affetmek... Önemli bir süreç bu! Yaşanan ilişkilerin derinliğine göre de değişir. Öyle ya da böyle içinde bir şekilde yer etmiş eski sevgiliyi görünce 'aaa ben bu salağın nesini sevmişim ya?!' farkındalığı da olabilir; uzuuun bir içsel yolculuk da... Dolayısıyla ayın ikinci yarısı biraz dalgın, içe dönük ve kafası karışık hissedebilirsin. Sakın korkma, bırak kafan karışsın, bırak saçma sapan düşünceler seni kafanın içinde hiç girmek istemediğin yerlere çeksin; sonunda büyük bir huzur bulacağına ve geçmişin hayaletlerinden kurtulacağına inanıyorum.

Çünkü ayın 21’inde bu karanlığın üzerine yine senin burcunda çok güzel bir hilal açılmaya başlıyor: Yengeç yeni ayı… Geçmişe dönüşten, dönüp baktığın ilişkilerden ve o ilişkilerdeki yansımandan gördüğün kadarıyla kendinden çıkardığın dersler ile hayatında tertemiz bir başlangıç yapma vakti bu, sevgili Yengeç. Doğum günün bu haftanın civarına düşüyorsa etkisi daha da yüksek. Evini, odanı temizlemeye, gereksiz çöpleri atmaya, ferahlamaya hazırlan!

Ayın 25’inde biten Venüs retrosu ile artık yaz mevsimini başlatıyorsun. Enerjin beklenmedik şekilde yükselecek, sevgili Yengeç. Ama Haziran’ın ilk üç haftası için maalesef daha çok içsel gelişim haberleri veremiyorum; aksiyondan uzak, sakince geçirilmesi gereken bir tuhaf dönem bu!

Kara görünüyor, Aslan!

Sevgili Aslan,

Geçtiğimiz ay pek çok gezegenin retroya gireceğinden ve bunun da akışı yavaşlatıp, işleri ağırdan alacağından bahsetmiştim, eğer hatırlarsan. İşte bu Haziran ayında, bu retro gezegenlere bir de Merkür katılıyor; evet, bir Merkür retrosu eksikti! Ayın üçüncü haftasında başlayacak olan bu Merkür retrosu, senin günlük hayatını somut şekilde ve birebir etkileyecek gibi durmuyor FAKAT psikolojik ve spiritüel açıdan, derin kişisel ilişkileri de etkileyerek seni biraz uğraştıracak gibi… Şimdi bu süreci masaya yatırmadan önce ufak uyarıların üstünden geçelim:

Ayın 17’sinden itibaren;

  • Özellikle büyük paralarla alakalı yazılı iletişim, iş yerinde mailleşmeler, bankalarda/noterde attığımız imzalar (bu kısmın altını çiziyorum çünkü retro Yengeç burcunda gerçekleştiği için para konusu senin için iki kat vurgulu), miras-tazminat gibi meseleler ve bunlara dair evraklar... Hepsine dikkat etmek lazım. En az iki kere kontrol etmek lazım.

  • Gizli ilişkilere sahipsek (umarım değilsindir fakat yargılamak bize düşmez), özellikle yazışmalarla ifşa olmamaya, gönderdiğimiz mesajlara ya da görsellere gerçekten çok dikkat etmek şart.

  • Sağlığa dikkat etmek, kendimizi hemen koyvermemek, titizlenmeye devam etmek önemli!

  • Geçmişten gelen insanların, haberlerin ve rüyaların “ilahi adalet” teması taşıyacağını bilmek ve dolayısıyla da vicdanımıza göre hareket etmek gerekli… Durup bir düşünmek, gururumuzu ve acılarımızı bir kenara bırakıp, kendimize dürüst olarak gerçekten adaletli davranıp davranmadığımızı bir sorgulamak lazım. Retro dönemleri, geçmişteki yanlışları düzeltmek için ideal zamanlardır. Kısacası bunları aklımızda bulunduralım.

Şimdi ayın başına dönelim. İkizler Güneşi ile hareketli geçmesi gereken bu dönem, maalesef ki retrolar sayesinde biraz kaotik, ‘iki ileri bir geri’ tadında ilerliyor. Özellikle insan ilişkilerinde önünü göremediğini, en yakınlarını bile tanıyamadığını hissedebilir; yalnızlaştığını düşünebilirsin. Sana sadece bu hislere zaman vermeni öneririm, kısa sürede kuruntu olduğunu fark edeceksin bence. Özellikle ayın 3’ünde insan ilişkilerinde keskin bıçak olmaktan sakınmak lazım.

Bu Haziran ayının 5’inde, Yay burcunda bir ay tutulması gerçekleşiyor ve bu senenin geri kalanının gündemini senin için aşağı yukarı belirliyor, sevgili Aslan. Bu gündem ise, retrolardan da anlaşılacağı gibi, daha önce uğraştığın bir konu: Aşk ve özsevgi. Bekarlar için, tüketen-azaltan-sarartıp solduran değil; büyüten, besleyen, ışık saçtıran gerçek aşkı bulma macerası başlıyor. Farkındaysam “bulma macerası başlıyor” dedim zira bu hikayenin sonunu görmek en az altı ay sürecek, haberin olsun. Bu ay başlayan, ufukta görünen şey henüz yolun başı… O yolun başında bir insan da olabilir, sadece bir tabela da… Kısacası, aşk konusuna kendini hazırla derim. Şunu da unutma; bahçene arıların gelmesini istiyorsan, bahçeni çiçeklerle doldurmalısın. Yani yine özsevgiden bahsediyoruz. Sen kendini sev, kendine çok iyi bak ki; gelen insan da sevsin. Neyse… Baş zaten bağlı olan, şu hayattaki eşlerini bulmuş olan Aslanlar da bu dönemde nişan-düğün-bebek gibi kararlar alabilirler ya da ilişkilerini daha da güçlendirebilirler. Elbette ki onlar için de sadece daha uzun bir sürecin başlangıcı bu. Acele yok, gökyüzünde her şey çok yavaş bu ara.

Mesleki anlamda da iyi adımlar var. Özellikle sanatçıysan yahut kişisel üretimlere dayalı bir meslekteysen; büyük ve bereketli para fırsatları gelebilir. İlham konusuna ise değinmiyorum bile. Bu ay eski dostlardan da, iç dünyandan da büyük güç ve ilham bulacaksın, yaşam enerjisi bulacaksın, Aslan. Aylarca sürecek uzun vadeki projeler ufukta görünebilir.

İkinci haftadan itibaren maddi endişeler görünüyor. Bu süreçte yalnız değilsin elbette, durumlar malum… Ama sen bu ayın ikinci haftasından itibaren para konularına dayalı gelecek endişesini birazcık daha fazla hissedebilirsin. Bu yüzden ayın 21’ini beklemeni öneririm. Maddi endişelerini ailene ya da yakın akrabalarına açman, yardım ya da tavsiyeler alman söz konusu olabilir. Feminen figürlerin özellikle desteğini göreceğini düşünüyorum.

21 Haziran’ın bir de diğer tarafı var… Yengeç yeni ayı ile beraber adeta bilinçaltı temizliği yapabilir, geçmiş konusu bu kadar vurguluyken geçmişteki yanlışları, hataları ve insanları affedebilirsin. Kalbini hafifletebilirsin, sevgili Aslan. Bu süreçte -yani 21-22-23- rüyalarına da dikkat etmeni öneririm. İç dünyana dair, çözmek istediğin sorunlara dair ipuçları barındırabilirler.

Onun dışında ayın 25’inden itibaren Venüs retrosu sona ererek inceden gönülleri eritiyor. O zamana kadar açıkçası bu ay çok da aksiyona girmemek, kendi ruhumuz üzerinde çalışmak lazım. Temmuz’da görüşürüz!

Sakin ama güçlü bir ay, Başak!

Sevgili Başak,

Bu aya dair yorumlara nereden başlasam inan bilemiyorum. Bir ay nasıl hem bu kadar yavaş ve durgun, hem de kaotik ve yorucu olabilir diye kendimize soracağız adeta. Zira gökyüzünde zaten bir çok gezegenin retroda olduğu yetmezmiş gibi, buna bir de senin burcunun yöneticisi Merkür de katılıyor. Evet, bir Merkür retrosu eksikti! Ve yine evet, senin yönetici gezegenin olduğu kadar Yengeç burcunda gerçekleşeceği için de fazlaca etkileneceksin! Ama yine de enseyi karartmak yok. Çünkü bunun da iyi tarafından bakacağız ve kendi faydamıza çevireceğiz. Sonuçta kartlar nasıl dağıtılırsa dağıtılsın, onlarla nasıl oynayacağımız bize kalmıştır, değil mi?!

Merkür retrosuna zaten şimdiye kadar sağdan soldan duyarak bir miktar aşina olmuşsundur diye düşünüyorum. Merkür gezegeninin hızının düşmesi ve yavaşlaması (dünyadan gözlemlendiğinde de geri gidiyormuş gibi görünmesi) durumuna verdiğimiz isim bu; Merkür retrosu. Bu ay felaket çığırtkanlarına pek kulak kabartmamanı öneririm çünkü bu Retro durumunu; geçmişteki hataları düzeltmek, insanları affetmek, ayrı düştüğümüz dostlarla yeniden bağ kurmak, eskiden sahip olduğumuz hayallere ve ideallere dönüp bakmak için kullanabiliriz. Bazen kaybolduğumuzu ya da nereye gittiğimizi bilmediğimiz zamanlarda durup geldiğimiz yola, arkamıza bakarız ya… Onun gibi işte.

Şimdi ayın başına dönecek olursak: Bizi kocaman bir tutulma haftası karşılıyor. Ayın 3’ünde öncelikli olarak romantik ilişkilerde gerginlikler yaşanabilir. Devam ettiğimizde ise bir diğer gergin etki, 5 Haziran ile beraber tüm haftasonuna yayılıyor. Bu etki ile aile içerisinde halı altına süpürdüğünüz, konuşmaktan kaçındığınız, yokmuş gibi davranıp kendi kendisine yok olmasını beklediğiniz problemler artık inkar edilmeyecek görünürlükte nüksedebilir. Elbette ki tek çaresi oturup sakiiiin sakin, tane tane konuşmak… Birbirimizi anlamak, affetmek ve sevmek… Ama tüm bunlar retro gezegenlerin altında ancak dile kolay! İletişim için, uzlaşabilmek için ekstra çaba sarfetmek lazım ki bu da ay tutulmasının sınavlarından biri…

Sevgili Başak, bu ay tutulması aynı zamanda para ile ilgili gelişmeler de getiriyor. Bir aile büyüğünün de desteği ile yeni bir gelir kapısı edinmeye niyetlenebilirsin, sponsorluk-borç-kredi gibi paralar söz konusu olabilir. Ama bu ay içerisinde ciddi imzalardan, uzun vadeli ve dönüşü olmayan vaatlerden olabildiğince kaçınmanı öneririm. Bu ay sana açılacak olan kapılardan geçmen önümüzdeki aylara yayılan bir süreç olacak. Örneklendirmek gerekirse; anneannenin altınlarını bozdurup sana bir miktar para verme teklifi, her ne kadar geçerli olsa da, paranın senin eline geçmesi önümüzdeki ayları bulabilir. Bu Haziran ayında başlayacak olan maddi rahatlama arayışın, bu sene sonunda nihayete erecek gibi duruyor, sevgili Başak. Sabırlı ve sakin, net adımlarla ilerlemek lazım.

Paradan bahsetmişken, kariyer kısmına değinmemek olmaz… Açıkçası bu ay içerisinde sana yeni başlangıçlar haberi maalesef ki veremiyorum sevgili Başak, FAKAT özellikle ayın 21’inden itibaren, bazı eski dostlar aracılığı ile iş fırsatlarından haberdar olabilir, aracılıkları sayesinde de yeni projelere başlamayı düşünebilirsin. Kafandakilerin pratiğe dökülmesi zaman alacak olsa da, ölçüp biçmek, hazırlanmak için oldukça iyi zaman.

Ayın 25’inden sonra Venüs retrosunun bitişiyle beraber enerjiler yumuşuyor ve özellikle insan ilişkilerindeki engeller, sıkıntılar teker teker çözülüyor. Sevgili Başak, ayın son beş günü, dostlarınla çok iyi vakit geçirebilirsin.

Onun dışında böyle adeta yaz mevsiminin fragmanını gösteren ama filmi izletmeyen, bekleten bir ay… Maalesef ki çok da somut gelişmelerin müjdesini veremiyorum. Sosyal hayat ‘normalleşmeye’ başlarken, havada adeta buna inat bir durgunluk var. En iyisi kendimize, kişisel gelişimimize odaklanarak değerlendirmek… Temmuz’da görüşürüz!

Sendelemek, düşmeyi önler, Terazi...

Sevgili Terazi,

“Sendelemek, düşmeyi önler” demişler. Bu ay için söyleyebileceğimiz en iyimser cümle kesinlikle bu. Zira retrolarla dolu olan Haziran’da, bir de Merkür retrosu deneyimleyeceğiz ve tabir-i caizse adeta trafikte sıkışıp kalmış gibi hissedeceğiz. Dolayısıyla iyi tarafından bakmak lazım; trafikte sıkışmak, kaza yapmaktan daha iyidir! Bazı şeylerin retrolar yüzünden gecikmesi de, mahvolmasından daha iyidir!

Şimdi ayın ilk haftasına bakalım. Ayın 3’ü ilk göze çarpan günlerden: İş yahut sınıf arkadaşlarınla aranı bozabilecek güçte enerjiler barındırıyor. Bu etki yüzünden hafta içi günlerde iş ya da okul arkadaşlarımla siyaset-din gibi konularda sohbet etmekten kaçınırdım. Aynı zamanda ortak yapılan işlerde görev dağılımına, adaletli olup olmadığına çok dikkat etmek lazım. Haberin olsun. Retrolar süresince başlayan kavgalar yapıcı bir şekilde bitmez genelde, uzar da uzar. Biraz da kin yapar :)

Ayın 5’inde ise Yay burcunda bir ay tutulması deneyimliyoruz. Bu tutulmada geçmişte kalmış ama hala kafanda soru işaretleri olan olaylara dair haberler alabilirsin. Pek çok şeye bakışını değiştirebilir bu haberler… Örneklendirelim mesela: Diyelim ki yıllar önce severek yaptığın bir işten atılmıştın ve bu yüzden o mesleğe uygun olmadığını, gereken yeteneğe/dayanıklılığa sahip olmadığını düşünüyordun - işte bu ayın ilk haftasında alacağın haber ile o işten atılmanın sebebinin aslında seninle alakalı olmadığını, patronun torpil ile x kişisine pozisyon açmaya çalıştığını öğrenebilirsin. Dolayısıyla özgüvenini yeniden kazanabilir, yeniden aynı sektörde çalışmak için cesaret bulabilirsin. Bu elbette sadece bir örnek… Alacağın haberin küçük olsa dahi iç dünyana etkisinin büyük olacağını bu şekilde anlatmak istedim. Bence sen beni anladın. Bu etkiye sadece iş hayatı değil, ilişkiler de dahil. Kendini hazırla derim. Bu haber, sana uzun bir yol açacak - meyvesini taa sene sonunda alacağın bir yol.

Yine bu süreçte - özellikle Haziran’ın ikinci haftası, her türlü sosyal medya paylaşımına dikkat etmeni öneririm. Gizli bilgiler, şifreler, belgeler güvende olmalı. Ve lütfen lütfen lütfen İnternet üzerinden tanıştığın insanlara dikkat et. İnsan ilişkileri açısından kendimizi korumamız gereken bir dönem…

Ayın 18’inden itibaren ise Merkür retrosu başlıyor ve seni birazcık uğraştıracak gibi duruyor, sevgili Terazi. Adaletsizliklere maruz kaldığını düşünebilirsin, patron-baba gibi otorite sahibi insanlarla tersleşebilirsin ve daha da önemlisi yanlış anlaşılabilirsin. Bak bu “yanlış anlaşılma” meselesi öyle hafif bir etki değil; toplum önünde kötü durumlara düşmene sebep olabilecek kadar güçlü işte o yüzden sosyal medya paylaşımları konusunda yeniden uyarıyorum. Eğer içine sinmeyen, istemeyerek de olsa yaptığın adaletsizlikler varsa bu süreçten önce düzeltmeye bak derim. Önemsiz olduğunu düşünüp ödev yaparken kopya mı çektin mesela? Başını sandığından çok daha fazla ağrıtabilir. Bu örneği iş yerine de uyarlayabilirsin.

Aşk konusu bu ay ancak 25’inden sonra açılmaya başlıyor. Öncesinde ise özellikle uzun süreli ilişkisi olanlar gelecek planlarına dair bazı aksiliklerle karşılaşabilirler. Bu sebeple onlara da en az 25 Haziran’ı beklemelerini öneririm.

İş arayanlar ya da iş hayatında yenilik isteyenler için 21 Haziran bazı kapılar aralıyor. Çok yüksek ihtimalle bu kapıları daha önceden tıklatmış olabilirsin…

Ama Haziran’ın ilk üç haftası için maalesef daha çok içsel gelişim haberleri verebiliyorum; aksiyondan uzak, sakince geçirilmesi gereken bir tuhaf dönem bu!

Para durumları karışık, Akrep...

Sevgili Akrep,

Baştan söylemeliyim: Bu ay son derece yavaş ve durgun geçeceğe benziyor. Geçtiğimiz ay da söylediğim gibi, gökyüzündeki pek çok önemli gezegen retroda ve bu ay onlara bir de Merkür katılıyor. Yani akışın daha da yavaşlayacağını söyleyebiliriz. Adeta trafikte sıkışmış gibi bir his… Fakat bunu kazanılmış bir zaman olarak görmemiz ve kendi faydamıza olacak şekilde değerlendirmemiz mümkün.

Ayın başından itibaren para konusu ön planda olacak gibi duruyor. 3 Haziran tarihinde ilk kendini hissettirecek olan para sıkıntıları, gelecek kaygısıyla beraber sana biraz evham yaratabilir. Ama paniklemiyoruz. Çünkü 5 Haziran tarihinde deneyimleyeceğimiz Yay tutulması para konusunda bize netleşme sağlıyor. En azından önümüzü görür hale geliyor ve kendimizi hazırlama imkanı yakalıyoruz. Ayrıca bu tutulma sene sonuna kadar uğraşacağımız konularla alakalı bize ipucu veriyor. Sevgili Akrep, 5 Haziran’dan sonra mesleğin ve kazancın ile ilgili fırsatlar bulabilirsin. Bu fırsatları değerlendirmeye ancak Temmuz’da başlayabileceğini düşünüyorum, bu Haziran süreci ise gitmek istediğin yolu, yapmak istediğin işi ölçüp tartmak için uygun zaman. Kesinlikle olumlu bence. Enseyi karartmak yok!

18 Haziran sonrası başlayacak olan Merkür retrosu ile beraber geçmişinden -özellikle de eğitim hayatından insanlarla yeniden iletişime geçebilir, onların tavsiye ve deneyimlerinden faydalanabilirsin. Daha önceden niyetlenip yarıda bıraktığın dil kursları, mesleki eğitim programları, yüksek lisans başvuruları, yurtdışı işleri… Hepsini yeniden gözden geçirme zamanı. Vaktin bol, rahat rahat değerlendir derim. Zira ayın 25’inden sonra maddi açıdan burs-kredi gibi paraların gelişi de rahatlayacak - böylece geleceğe dair planların konusunda kendini daha rahat hissedeceksin. Dediğim gibi; bu işin sene sonuna kadar yolu var!

Olumlu gözüken bu gelişmelerin yanında duygusal anlamda maalesef ki biraz kasvetli bir süreç diyebiliriz. Yakın ilişkilerine karşı kendini paranoyak, kontrolcü ve panik halde hissedebilirsin. Bu etki ayın 21’inden sonra bitecek; 21’indeki yeni ay ile beraber kalbine ferahlık geliyor sevgili Akrep. İlişkilerin minicik detaylarına bakıp kuruntu yapmayı bırakıyor; yüzünü geleceğe çevirip kendini akışa bırakıyorsun. Gayet güzel! O yüzden lütfen ayın 21’i gelene kadar sevdiğin insanı ya da insanları boşu boşuna kırma. Hata veren bilgisayara sürekli komut göndermek gibi; kendi hayatın, ilişkilerin ve kimliğin ile uğraşmayı bir kenara bırakınca da düğümlerin nasıl kendiliğinden gevşediğini, enerjilerin rahatlayıp tıkanıklığın doğal bir şekilde giderildiğini göreceksin.

İş hayatında başta olmak üzere özellikle ayın 28’inden sonra ateşleneceksin. Motivasyonun ve enerjin bu tarihten itibaren giderek yükselmeye başlayacak. Fakat maalesef ayın 25’i ve ardından da 28’ine kadar Haziran ayının bize sunduğu etkiler aheste, yorucu ve biraz da sinir bozucu… Kendimize yatırım yapmamız ve en çok kişisel gelişimimize odaklanmamız gereken bu ayı atlattıktan sonra bizi daha hareketli bir Temmuz bekliyor.

Zincirleri söküp atma vakti, Yay!

Sevgili Yay,

Geçtiğimiz ay pek çok gezegenin retroya gireceğinden ve bunun da akışı yavaşlatıp, işleri ağırdan alacağından bahsetmiştim, eğer hatırlarsan. İşte bu Haziran ayında, bu retro gezegenlere bir de Merkür katılıyor; evet, bir Merkür retrosu eksikti! Ortalık fena karışacak…

Önce geçen aydan kalan, Haziran ayının da geneline yayılan zorlu etki başlayalım. İkizler vurgulu retro gezegenler senin için öncelikli olarak insan ilişkilerini karıştırıp duruyorlar, sevgili Yay. Evet, tıpkı geçen ayın yorumunda da bahsettiğim gibi, önce klasik yorum olarak: Eski sevgililer geri geliyor! Ayın başından itibaren geçmişten insanlarla yolun kesişebilir, haberler gelebilir… Bunlara karşı nasıl bir tavır takınacağın, ne yapacağın elbette ki sana kalmış. Sadece niyetin ne olursa olsun, romantik ilişkiler konusunda ayın 25’inden önce ciddi adımlar atmamanı öneririm. Eğer sevgilisi olan, eşini çoktan bulmuş bir Yaysan, yine de retrodan nasibini alıyorsun. Geçmiş, senin de peşini bırakmıyor! İlişkiler konusunda geçmişte kaldığını düşündüğün, tekrar eden sıkıntılar yeniden gündeme gelebilir. Ne demiştik geçen ay? “Retrolar kadersel etkiler getirir ve geçip biten ilişkilerden, yaşanmışlıklardan gerekli dersi alıp sınavı geçemediysen aynı konuları tekrar tekrar önüne getirirler.” Sevgiliyle aşamayıp sürekli halı altına süpürdüğünüz güven probleminiz mi var mesela? Bu ayın ilk üç haftasında mutlaka yeniden mevzusu olur. Çünkü bir şey, usulüne uygun gömülmediyse, hortlamaya devam edecektir. Doğru düzgün şifalandırılmamış yara, nüksedip duracaktır. Dolayısıyla bu retro dönemlerinde geri dönen sorunlara, aslında “çözmek için ikinci şans” gözüyle bakmak lazım! 25’inden önce de pek ciddi adımlar atmaktan kaçmak, sözler vermemek lazım…

Şimdi ayın ilk haftasına dönelim çünkü biz Yaylar için çok önemli, hatta “hayat değiştirici” diyebileceğimiz güçte bir etki var: Yay burcunda ay tutulması. Sevgili Yay, özellikle Yay burcunun ortalarında doğduysan bu etkiyi yoğun olarak deneyimleyebilirsin. Önümüzdeki altı aya yayılacak olan bu tutulma enerjisi, insan ilişkileri başta olmak üzere hayatındaki pek çok şeyi değiştirip geleceğine yeniden şekil vermek istemene sebep olabilir. Bazı yolların başını, belki de sadece tabelasını göreceksin bu ay, sevgili Yay. Yola çıkman önümüzdeki ayları, yolu tamamlaman ise bu senenin sonunu bulacak. Emin ol, 2020 yılından bambaşka biri olarak ayrılacaksın ve bunun tohumları işte bu ayın 5’inde gerçekleşecek olan Yay tutulması ile atılacak. İşte bu kadar da önemli…

Dolayısıyla, bu Haziran ayının ilk haftasında yaşanan gelişmelere, rüyalarına, çevrendeki insanlara dikkat et derim. Sene sonuna kadar gündemin bu süreçte şekillenecek çünkü.

18’inde başlayacak olan Merkür retrosunun etkisi ise daha çok finansal… Para konusunda seni endişeye düşürebilecek bir süreç geliyor. Gelecek kaygısına kapılabilir ve açıkçası biraz umutsuz hissedebilirsin ama senin yerinde olsam en azından 25’ine kadar beklerim! Her şey gibi maddi sıkıntılar da elbette atlatılacak. Özellikle 30 Haziran’a doğru maddi açıdan şansının artacağını düşünüyorum. İş arayanlar ya da maddi sıkıntı çekenler için ideal günler…

21 Haziran ise… Sevgili Yay, bu tarihi kötü alışkanlıkları bırakmak için de kullanabilirsin, köklü takıntılardan kurtulmak için de. Son derece güçlü bir Yengeç etkisi ile zaaflarınla yüzleşebilir, bağımlılıklarını kesip atabilirsin. Açık konuşacağım, biraz gergin hissedeceğin bir süreç bu fakat kesinlikle şifalı ve faydalı. O yüzden Haziran’ın son haftasına girerken yeni bir başlangıç yapmak, bedenen ya da ruhen zincirlerinden kurtulmaya niyetlenmek iyi fikir. Böylece kuş gibi hafif bir yaz mevsimi geçirebilirsin.

Retrolarla dolu gökyüzünün tüm rehavetine inat, Mars’ın Koç burcuna geçişi ile ateşleniyorsun, sevgili Yay. Maalesef ki bu ancak ayın 28’inde gerçekleşiyor :) Haziran ayı genel olarak yavaş bir ay, adeta trafikte sıkışıp kalmışız gibi… Ama kişisel gelişim adına kesinlikle değerlendirilmesi gereken bir süreç. Temmuz’da görüşürüz!

Geçmişin hayaletleri peşinde, Oğlak!

Sevgili Oğlak,

Geçtiğimiz ay pek çok gezegenin retroya gireceğinden ve bunun da akışı yavaşlatıp, işleri ağırdan alacağından bahsetmiştim, eğer hatırlarsan. İşte bu Haziran ayında, bu retro gezegenlere bir de Merkür katılıyor; evet, bir Merkür retrosu eksikti! Ayın üçüncü haftasında başlayacak olan bu Merkür retrosu, seni öncelikli olarak romantik ilişkiler konusunda zorlayacak gibi duruyor. Evet, önce klasik yorum olarak: Eski sevgililer geri geliyor! 18 Haziran tarihinden itibaren geçmişten insanlarla yolun kesişebilir, haberler gelebilir… Bunlara karşı nasıl bir tavır takınacağın, ne yapacağın elbette ki sana kalmış. Sadece niyetin ne olursa olsun, romantik ilişkiler konusunda ayın 25’inden önce ciddi adımlar atmamanı öneririm.

Eğer sevgilisi olan, eşini çoktan bulmuş bir Oğlaksan, yine retrodan nasibini alıyorsun. Geçmiş, naşıbağlı Oğlakların da peşini bırakmıyor! İlişkiler konusunda tekrar eden sıkıntılar yeniden gündeme gelebilir. Sevgiliyle aşamayıp sürekli halı altına süpürdüğünüz güven probleminiz mi var mesela? Yeniden gündeme gelir. Çünkü bir şey, usulüne uygun gömülmediyse, hortlamaya devam edecektir. Doğru düzgün şifalandırılmamış yara, nüksedip duracaktır. Dolayısıyla bu retro dönemlerinde geri dönen sorunlara, aslında “çözmek için ikinci şans” gözüyle bakmak lazım!

Kısacası sevgili Oğlak, bu ay adeta flashback’lerle dolu gelirken; geçmişteki hataları düzeltmek, insanları affetmek ve geçmişe gömmek, dersler çıkarmak ve ferahlamak için harika bir fırsat. Açıkçası bu ayın getireceği fazla yenilik de yok, o yüzden yenilenmeyi kendimiz yapacağız!

Şimdi ayın başına dönelim… İlk hafta oldukça güçlü etkilerle geliyor. Ayın 3’ü, para ve iş arkadaşları konusunda sert etkilere sahip. Dolayısıyla sakin kalınması gereken haftaiçi günlere işaret ediyor. Haftasonuna ise Yay burcunda bir ay tutulması ile başlıyoruz. Sevgili Oğlak, bu tutulma sana bazı sırları gösterebilir, bazı insanların maskelerini düşürebilir. Bir süredir devam eden gerginlikler, hayatındaki önemli insanlarla bir süredir sezdiğin ama adını koyamadığın soğukluklar varsa; tüm olayların, gizlenen duyguların ve konuşulanların ortaya çıkmasına şahit olabilirsin. Geçmişte kalmış ama hala kafanda soru işaretleri olan olaylara dair haberler alabilirsin. Pek çok şeye bakışını değiştirebilir bu haberler… Örneklendirelim mesela: Diyelim ki yıllar önce severek yaptığın bir işten atıldın ve bu yüzden o mesleğe uygun olmadığını, gereken yeteneğe/dayanıklılığa sahip olmadığını düşünüyordun - işte bu ayın ilk haftasında alacağın haber ile o işten atılmanın sebebinin aslında seninle alakalı olmadığını, patronun torpil ile x kişisine pozisyon açmaya çalıştığını öğrenebilirsin. Dolayısıyla özgüvenini yeniden kazanabilir, yeniden aynı sektörde çalışmak için cesaret bulabilirsin. Bu elbette sadece bir örnek… Alacağın haberin küçük olsa dahi iç dünyana etkisinin büyük olacağını bu şekilde anlatmak istedim. Bence sen beni anladın. Bu etkiye sadece iş hayatı değil, ilişkiler de dahil.

Ayın ilk yarısının bir diğer odağı da para… Sevgili Oğlak, özellikle ayın 7’sinde, ailenin ortak paylaşımında olan paralar tartışma konusu olabilir - ya da maddi konularda ailenden destek, büyük ve tecrübeli insanlardan da tavsiye alabilirsin. Para konusunun bu şekilde masaya yatacağı bu süreçte ciddi adımlar atmaktan en azından ayın 25’ine kadar kaçınmanı öneririm. Borçların ödenebileceği 6 aylık bir sürece giriyorsun, aklında bulunsun.

Ayın üçüncü haftasına, 21 Haziran’a yeniden dönecek olursak… Sevgili Oğlak, ilişkiler konusunda adeta bir temizlik vurgusu var. “Tamam” ya da “devam” demek, yol ayrımına gelmek söz konusu olabilir. Buna olumlu taraftan bakarak, açılacak “yeni bir sayfa”nın ilişki problemlerini geride bırakmak anlamına geleceğini söylemek istiyorum. Eğer ilişkini kurtaramayacağını düşünüyorsan da, her türlü konuşmaları ayın 25’inden sonra yapmanı tavsiye ederim.

Bu ay işte böyle çoğunlukla aheste aheste geçecek, geçmişi kurcalatacak, sonunda da ilişkiler konusunda uğraştıracak bir ay maalesef. Ama inan ki son haftadan sonra yaz mevsimi gelecek… Bu Haziran’ı temizlik süreci olarak görmek ve normalleşirken işleri tıpkı gökyüzü gibi ağırdan almak lazım!

Yaprak bile kımıldamıyor, Kova...

Sevgili Kova,

Bu aya dair yorumlara nereden başlasam inan bilemiyorum. Bir ay nasıl hem bu kadar yavaş ve durgun, hem de kaotik ve yorucu olabilir diye kendimize soracağız adeta. Senin için özellikle son derece karmaşık gözüküyor…

Bu ayın ilk haftasına dair ilk göze çarpan tarih 3 Haziran. Bu tarihte harcamalarına dikkat etmeni öneririm sevgili Kova. Ardından gelen 5 Haziran tarihi ise, hafta sonu boyunca davranışlarına ve sinirlerine hakim olman gerektiğini işaret ediyor. Bu tarihte gerçekleşecek olan Yay burcundaki ay tutulması, sana yakın bir dostunla uzun süre devam edecek bir tartışma yaratabilir. Bu sebeple, ilk iki hafta içerisinde sosyal hayattan ziyade kendine odaklanmanı öneririm. Zira Yay tutulmasının sana olan etkileri arasında son derece olumlu gözüken ihtimaller de var. Bunlardan öncelikli olan kariyerine dair gelişmeler, yeniden yakalanan fırsatlar olarak gözüküyor. Bir aracının da yardımı ile, daha önceden niyetlenip bir türlü hayata geçiremediğin projelere, işlere bu defa yeniden bir şans verebilirsin. Aynı şekilde mevcut işinde de -geçmişte yaptıklarınla bağlantılı olarak- güzel gelişmeler olabilir. Örneğin daha önceden istediğin ama sana verilmeyen bir pozisyon yeniden gündeme gelebilir. Fakat altını çiziyorum yeniden: Bu gelişmelerin bu ay içerisinde sonuçlanmasını beklersen üzülürsün, işler çok ağır ilerleyecek demiştik.

İş güç durumları böyleyken; bir taraftan da ağır flört etkisi var. Yarıda kalıp sonuçlanamamış tüm flörtlerle yeniden iletişime geçmen olası gözüküyor, sevgili Kova. Bu flörtlerin de herhangi bir sonuç vermesini bekliyorsan, biraz hayal kırıklığına uğrayabilirsin. Aşk konusu Haziran ayı boyunca sakince akışına bırakılmalı. Tadını çıkarıp karşımızdaki insanı tanımalı; ciddi adımlar atmak, sözler vermek için hiç hiç uygun bir zaman değil!

Ayrıca… aşk konusunda iletişim aksaklıkları, yanlış anlaşılmalar, ertelenen görüşmeler gibi ufak engeller yaşanabilir ve bunlar sana çok iyi bildiğin şu “kovalamaca” oyununu hatırlatabilir ve o çocuksu hırsını uyandırarak yine aynı oyuna sürükleyebilir. Oysa bu oyunun şimdiye kadar ne hayrını gördük ki? Aşk dediğimiz şey belki bir dans olur, belki yarış olur ama kovalamaca olmaz, olmamalı. Çünkü doğasına aykırı! İşte bu yüzden, Merkür retrosu ile beraber flört mevzularında yaşanabilecek tıkanmaların, sana bazı insanları “kafaya taktırmasına” izin verme derim. Mesajına geç cevap verince kıymete binmesin yani :)

Ayrıca ayın 17’sinden itibaren;

  • Özellikle paralarla alakalı yazılı iletişim, iş yerinde mailleşmeler, bankalarda/noterde attığımız imzalar, miras-tazminat gibi meseleler ve bunlara dair evraklar... Hepsine dikkat etmek lazım. En az iki kere kontrol etmek lazım.

  • Gizli ilişkilere sahipsek (umarım değilsindir fakat yargılamak bize düşmez), özellikle yazışmalarla ifşa olmamaya, gönderdiğimiz mesajlara ya da görsellere gerçekten çok dikkat etmek şart.

  • Sağlığa dikkat etmek, kendimizi hemen koyvermemek, titizlenmeye devam etmek önemli!

  • Ayrıca evcil hayvanların varsa biraz coşabilirler. Bunu havalar ısındığı için demiyorum :) Onların bakımlarını ihmal etmemek ve pencerelerdeki telleri yeniden bir gözden geçirmek fena olmaz.

Neyse ki 25 Nisan ile beraber Venüs retrosu bitiyor ve flört durumları da dahil tüm insan ilişkileri rahatlıyor. 28’inde ise asıl sosyallik başlıyor… Maalesef Haziran ayının son 3-5 gününe yetişen bu güzel etkiler, ayın geri kalanını kurtarmıyor :) Biraz durgun geçecek olan Haziran’dan sonra Temmuz çok daha hareketli olacak!

Herkes durgun, sen akıyorsun, Balık!

Sevgili Balık,

Hatırlarsan geçtiğimiz ay gökyüzünde pek çok gezegenin retro hareketine girdiğini ve bunun da işleri yavaşlatıp, akışı aksatacağından bahsetmiştim. İşte bu Haziran ayında, bir gezegen daha retro hareketine girmeye hazırlanıyor: Merkür. Dolayısıyla ortalık daha da karışıyor :) Ama paniğe hiç gerek yok çünkü bu yavaşlayan gezegenlerin, geçmişimizi getirip ayağımıza dökmesi aslında bizim için son derece faydalı ve şifalı olabilir. Geçmişteki hataları telafi etmek, düğümleri çözmek, insanları affetmek ve bazı şeyleri gömmek için harika bir fırsat bu retrolarla dolu Haziran ayı

Ayın ilk haftası ile başlayalım… Öncelikli uyarım 3 Haziran tarihinde biraz sakin davranman ve ailendeki feminen figürler ile çatışmaman yönünde. Zira Haziran ayının neredeyse son haftasına kadar aile / yaşadığın ev / kişisel geçmişin konusunda çeşitli gerginlikler yüksek ihtimal gözüküyor. Özellikle ikinci hafta içerisinde aile içerisinde halı altına süpürdüğünüz, konuşmaktan kaçındığınız, yokmuş gibi davranıp kendi kendisine yok olmasını beklediğiniz problemler artık inkar edilmeyecek görünürlükte nüksedebilir. Bu hiç canını sıkmasın, çünkü yukarıda da dediğim gibi, geçmişteki yanlışları düzeltmek için fırsat bunlar. Astrolojide de, mutluluğun kaynağı ailedir. Mutluluğu, içsel rahatlığı kazanmak için de hunharca emek vermek, dil dökmek, adeta çabalamak gerekebiliyor bazen. Bu defa da ailemiz, geçmişimiz, duygularımız konusunda çabalayacağız. Artık söylemek istediklerini madde madde not alır da sakin bir sohbet ortamı mı yaratırsın, diğer aile büyüklerinden mi aracılık talep edersin, yoksa bir terapist gibi bir profesyonelden mi destek alırsın bilemiyorum… Ama bir şekilde hem kendini, hem onları şifalandıracağına eminim. Sadece, mutluluktan vazgeçme. Mutlu olmak için çabalamaya devam. Bunun için bolca vaktin var zaten. Haziran ayı boyunca öyle “yaprak kımıldamaz” bir etki var ki… Kendine ve ailene sarmakta serbestsin doğrusu.

İlk haftanın bir diğer etkisi de ay burcunda gerçekleşecek olan ay tutulması. Sevgili Balık, bu ay tutulması etkisini neredeyse önümüzdeki altı aya yayacak. O yüzden çok önemli. 5 Haziran tarihinden başlayarak haftasonuna yayılan konu seni uzun süre uğraştıracağı için ciddiye alınmalı. Bu tarihlerde sosyal medya paylaşımlarına, hukuk-adalet gibi konulara, kanun ve kurallara çok dikkat edilmeli. Hani sen zaten yapmazsın ama, mesela, kopya çekmek gibi onur kırıcı hareketlerden kesinlikle uzak durulması lazım. Bir “ifşa” havası var ve olaylar kontrolünden çok hızlıca çıkabilir. Kurallara kanunlara uyalım, vicdanımızı temiz tutalım lütfen. Risk almayalım bu Haziran’dan itibaren. Aynı şekilde baba-patron gibi otorite sahibi insanlarla da biraz ters düşmek olası. Bu gerginliğin de uzun sürmesini istemiyorsak, tartışma konularını gerçeklere dayandırmak önemli.

Ayın 18’inden itibaren ise şenlik başlıyor… Merkür retrosu ve sana getirdiği yığınla eski sevgili! Bu etki hem sevgilisi olanları, hem de bekarları etkiliyor. Şöyle ki; sevgilisi olanlar, geçmişte kavga ettikleri konularla yeniden uğraşmak zorunda kalabilirler. Bekarlar için ise konulardan ziyade kanlı canlı insanlar geliyor :) Bu insanların daha önceden flört edilmiş ama yarıda kalmış - kavuşulamamış insanlardan olması yüksek ihtimal. Akışına bırakın, hiçbir gönül işini bu süreçte zorlamayın derim çünkü yeni bir şeylere başlamak için hiç iyi bir zaman değil. İlla başlayacağım derseniz de, 25’inden sonra başlayınız!

Adeta sıkışık trafik gibi, milim milim ilerleyen bu Haziran ayı, 21’inde sana güzel bir sürpriz getiriyor: Yengeç tutulması! Bu pozisyon, sana tüm bu karmaşa, bulanıklık ve ahestelik içerisinde adeta ihtiyacın olan gücü, motivasyonu ve fırsatı sağlıyor, sevgili Balık. 21 Haziran’dan itibaren yaptığın işin bereketi artabilir, beraber çalıştığın insanlarla ahenk içerisinde, üretkenliğin yüksek ve neşeli bir şekilde çok güzel işler çıkarabilirsin. Geçmişte niyetlenip yarıda bıraktığın her türlü işe yeniden başlayabilir, bu defa başkalarından da destek görerek halledebilirsin. 21 Haziran’ın sana iyi geleceğini düşünüyorum. Fakat tüm bunlar maddi kazanç anlamına gelmiyor, o yüzden lütfen harcamalara en az 27’sine kadar dikkat edelim.

Maalesef ki çok da somut gelişmelerin müjdesini veremiyorum. Sosyal hayat ‘normalleşmeye’ başlarken, havada adeta buna inat bir durgunluk var. En iyisi kendimize, kişisel gelişimimize odaklanarak değerlendirmek… Temmuz’da görüşürüz!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
471
138
129
87
79
64
43
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Someone else

Kendini çok tekrarlamaya başladın sanki. Her ay aynı yorumu okuyor gibi hissediyorum.

Muazzez Balcı

Ben de her ay aynı hayatı yaşıyor gibi hissediyorum. Gökçe reis buna da el atsın, hayat kendini tekrar ediyor :(

mincir

Temmuz ne zaman gelir Gökçe hanım, sabırsızlıkla bekliyorum :)

elif

Bugün ayın 6sı hala gelmedi :(

Meliz Elendil

Bu ne hocam her ay bu ayı atlat sonra rahatsız diyorsun, pat bir daha retro geliyor. Bezdik artık.

Gökçe Ayabakan

Moral veriyorum işte fena mı :) Şaka bir yana, Eylül'e kadar birazcık böyle oyalayacağım sizi mecbur, iki ileri bir geri devam edeceğiz. En iyisi, büyük hede... Devamını Gör