Görüş Bildir
Haberler
Taksim Gezi Parkı Sermaye ve Kışlaya Karşı

Taksim Gezi Parkı Sermaye ve Kışlaya Karşı

colombuss
29.05.2013 - 17:54 Son Güncelleme: 29.05.2013 - 18:27

Taksim Gezi Parkı Sermaye ve Kışlaya Karşı

Sonunda bu da oldu sevgili izleyenler ! Dünyanın her yerinde yeşil alanlar korunup güzelleştirme çalışmaları ile geliştirilirken, Türkiye'de yeşil alanları yok etme çalışmalarına başlandı. Ağaçlar, dozerler yardımıyla sökülüp atıldı. Son kurbanı ''Emek Sineması'' olan ''Sermaye'' nin sıradaki avı ''Taksim Gezi Parkı'' oldu. ''Sermaye'' adlı canavar kanlı dişleri ile parkta bulunan yeşil ağaçlara saldırdı sayın seyirciler !

İstanbul'luların şehrin gürültüsünden kaçıp bir nebze de olsa nefes aldıkları bir yer olan ''Taksim Gezi Parkı'' nı genç olsun yaşlı olsun herkes bilir. Anılar, hatıralar deseniz kim bilir neleri vardır insanların hayatlarında. Yok etmek kolay da, yeniden yapmak zor derler atalarımız.

Bugünlerde İstanbul'un Fethi kutlanıyor. Fatih Sultan Mehmet ''Ormanımda Bir Ağaç Kesenin Başını Keserim'' sözüyle anlatmış zaten olanı biteni. Ama çok değer verdikleri Fatih'in sözünü bile kimse dinlemiyor bugünlerde. Hunharca katlediliyor bu İstanbul'un ortasındaki nadir yeşil alan. Dozerlerin Gezi Parkı'na girdiğinden beri halk ayakta ve ''Gezi Parkı Nöbetinde'' Kimse istemiyor buranın yıkılıp yerine bir ''Kışla veya AVM'' yapılmasını. Zaten çevremize baktığımızda o koca yapılar, AVM'ler kaplamadı mı dört bir yanımızı ? Çocuklarımız, gençlerimiz bu illet yerlere tıkılıp kalmadı mı ? İstanbul'un göbeğinde bir kışla da neyin nesi ?

Yapılan açıklamalara göre ''Gezi İçin Ne Yaparsanız Yapın. Biz Kararımızı Verdik !'' denildi. Daha önce de ''Siz Olmasanız Biz Bir Hiçiz !'' denmişti. Kime göre, neye göre karar veriyorsunuz siz ? Daha önce hepimizdikte, şimdi sizli bizli mi olduk ? Ne yani, sermaye baskın mı çıktı ?

Taksim Gezi Parkı'nda 2 gün ve gecedir bir karnavala havası var, bir eylem değil bu. İnsanlar eğleniyorlar ve yeşil alanı yıkmalarına izin vermeyeceğiz diyorlar. Binlerce insan kötü mü oluyor böyle diyerek ? Kötülüğünü mü istiyorlar İstanbul'un, Türkiye'nin ? Yeşil alanları yok etmek iyilik mi ? Sanmıyorum. Bu şölen böyle devam edecek. Halkın onayını almadan hiç bir şey yapılamaz kardeşim ! Utanca utanç katmayın, millete kendinizi rezil etmeyin. Burası bizim ülkemiz. Madem sizli bizli olduk şimdi. Sizin değil bizim burası ! Bizim alanımıza, bize sormadan müdahale edemezsiniz !

Yeşilleri yok etmeyin, gelin nefes alacak yerlerimiz olsun. Taksim Gezi Parkı Yıkılmasın ! Çocuklarımız koşsun, eğlensin...

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0