Görüş Bildir
Haberler
Tahliye Edilen Melek İpek'ten 'Kardeşlerine': 'Korkmayın, Utanmayın, Anlatın'

Tahliye Edilen Melek İpek'ten 'Kardeşlerine': 'Korkmayın, Utanmayın, Anlatın'

Yıllarca şiddet ve işkence gördüğü eşini öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan ve tahliye edilen Melek İpek “Kardeşlerim” dediği kadınlara mesaj gönderdi: 'Korkmayın, başınıza gelenden utanmayın, anlatın'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Melek İpek'in yargılandığı Antalya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde savcı, İpek’in ‘haksız tahrik altında’ eşini ‘kasten öldürme’ suçunun ‘meşru savunma sınırının kast olmaksızın aşılması suçuna dönüştüğü’ değerlendirmesini yapmıştı. 

Mahkeme, İpek hakkında ‘ceza verilmesine yer olmadığına’ hükmederek tahliyesine karar vermişti.

🎥 108 gün cezaevinde kalan İpek dün akşam saatlerinde tahliye edildi.

Hürriyet yazarı Fatih Çekirge’nin görüştüğü İpek şiddet gören kadınlara şu mesajı verdi: “Keşke daha ilk gün babama söyleseydim. Bunlar yaşanmazdı. O yüzden kardeşlerim, ne olur korkmayın… Başınıza gelenlerden utanmayın. Babanıza, annenize söyleyin. Olmadı devlete güvenin. Devlete gidin. Sizi mutlak korurlar. Ama anlatın. İçinize atmayın. Çekinmeyin… Dik durun… O vahşilere karşı cesur olun…”

İpek, gelecek planlarına ilişkin ise, “Şimdi üniversiteye hazırlanıyorum. Umarım kazanırım. Toplumun her kesiminden destek geldi. Bir de “sürü yöneticisi” belgesi aldım. Koyunlarımız var. İleride KOSGEB’e başvurmayı düşünüyorum...' diye konuştu.

Cinsel saldırı mağduru başka bir kadın gizli tanık oldu

Cinsel saldırı mağduru başka bir kadın gizli tanık oldu

İpek’in avukatı Ahmet Onaran, Ramazan İpek’in bir başka kadına da işkence ettiğini, tehdit yoluyla nitelikli cinsel saldırıda bulunduğunu aktardı. 

Onaran olaydan sonra karakola gidip şikayette de bulunan mağdur kadının İpek’in davasında gizli tanık olarak ifade verdiğini belirtti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
101
57
8
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın