Görüş Bildir
Haberler
Tahir Elçi'nin Eşi: 'Katil Bulunsun'

Tahir Elçi'nin Eşi: 'Katil Bulunsun'

Onedio Medya
05.12.2015 - 16:14 Son Güncelleme: 05.12.2015 - 16:45

Diyarbakır’da çatışmalarda zarar gören tarihi Dört Ayaklı Minare önünde yapılan basın açıklaması sırasında çıkan çatışmada öldürülen Diyarbakır Baro başkanı Tahir Elçi, ölümünün birinci haftasında mezarı başında anıldı. Eşinin mezarı başında konuşan Türkan Elçi, “Minareyi çalan kılıfını hazırlar derler ya. Dört Ayaklı Minare’ye kılıf bulmasınlar. Tahir Elçi’nin katili bulunsun” dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Elçi’nin mezarı başındaki anmaya eşi Türkan Elçi, kızı Nazenin, Hrant Dink’in eşi Rakel Dink, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Fırat Anlı ve avukatlar katıldı.

‘Elimizde isim yok’

‘Elimizde isim yok’

Saygı duruşunun ardından konuşan Diyarbakır Baro Başkan Yardımcısı Avukat Ahmet Özmen, soruşturmanın çok yavaş yürümesinden yakındı.Özmen, 'Üzerinden yedi gün geçti. Ama henüz soruşturma dosyasında, savcılığın yapmış olduğu inceleme ve araştırmalar neticesinde değerli başkanımızın cinayetinin sorumlusu, katili, şüphelisi olabilecek hiçbir isim yok elimizde. Soruştuma bu yönüyle bizce çok yavaş yürümekte. Biz bir an evvel hiç bir gecikmeye ve tereddüte ve endişeye mahal vermeksizin soruşturmanın etkin, adil ve hızlı bir şekilde yürütülerek başkanımızın katil veya katillerinin bulunmasını talep ediyoruz' diye konuştu.

"Katil bulunsun"

"Katil bulunsun"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkan Elçi ise cinayete bir ‘kılıf’ bulunmamasını isteyerek, “Tahir Elçi’nin katili bulunsun. Kutsal bir mekanın ayakları önünde ölen bir insanın da katilinin cezalandırılmayacağına inanmıyorum. O mekanın tarihi değeri yanında böylesi bir Müslüman toplumun kutsal saydığı bir caminin ayaklarının önünde ölmek de hiç kimseye kısmet olmaz diye düşünüyorum. Bugün bu bilinmezse, yarın toplum bunu anlayacak. Gerçek anlamda Allah’a inanan insanların buna inanç getireceklerine ve bu katillere lanet yağdıracaklarına içten inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Soruşturmanın sonuna kadar takipçisi olacağını vurgulayan Elçi,“Canım pahasına bile olsa hiçbir şey için bile olmasa Tahir Elçi için sonuna kadar mücadele edeceğim” dedi.

"Ülkemizin böylesi canları hunharca öldürülüyor"

"Ülkemizin böylesi canları hunharca öldürülüyor"

Hrant Dink’in eşi Rakel Dink de, kederli olduklarını belirterek,“Saygımızı sunmaya geldik. Kederliyiz. Ülkemizin böylesi canları hunharca öldürülüyor. Temennimiz bu cinayetler sona ersin. Hepimize tanrıdan teselli diliyorum” diye konuştu.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda