Görüş Bildir
Haberler
TAEK Duruma Müdahale Etti: 'Akkuyu Nükleer Santrali Temelinde Çatlaklar Oluştu'

TAEK Duruma Müdahale Etti: 'Akkuyu Nükleer Santrali Temelinde Çatlaklar Oluştu'

Mersin-Akkuyu’da yapımı devam eden nükleer santralin reaktörün oturacağı temelin bazı bölümlerinde çatlak oluştuğu iddia edildi. Türkiye Atom Enerji Kurumu söz konusu çatlaklara müdahale etti. İlgili olan bölümler tamamen kırıldı ve yenilendi. Ancak yeniden çatlaklar oluşunca sorunlu bölümlere yeniden temel atıldı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Habertürk gazetesinden Olcay Aydilek'in haberine göre, Rusya merkezli Rosatom adlı şirketin inşa ettiği nükleer santralin reaktörün oturacağı temelin inşasına geçtiğimiz yaz başlandı. Temel alanı belli büyüklükte parçalara bölündü ve beton döküldü. Ancak, bazı bölümlerde çatlaklar oluştu.

İlk çatlak temmuz ayında tespit edildi

İlk çatlak temmuz ayında tespit edildi

Beton konusunda uzmanlardan ve değişik üniversitelerde görev yapan akademisyenlerden danışman kadrosu bulunan Türkiye Atom Enerji Kurumu (TAEK), saha denetimlerinde çatlağı tespit etti ve müdahalede bulundu. Sorunlu beton kırıldı ve yeniden yapıldı.

Yeni çatlaklar tespit edildi

Yeni çatlaklar tespit edildi
İçeriğin Devamı Aşağıda

İlerleyen günlerdeki denetimlerde, bir kez daha bazı bölümlerde çatlak olduğu saptandı. TAEK'in talimatıyla çatlak olan bölüm tümüyle kırıldı ve yeniden temel atıldı.

İnşaatta şimdiye kadar reaktörün oturacağı “baz temel” olarak anılan bölümünde beton işinin tümüyle tamamlandığı, kota kadar olan bölümün ise inşaatının devam ettiği belirtildi.

İlk ünitenin 2023 yılında faaliyete girmesi bekleniyor

İlk ünitenin 2023 yılında faaliyete girmesi bekleniyor

Rosatom, Mersin-Akkuyu’da her biri bin 200 megavatlık, toplam 4 üniteden oluşan 4 bin 800 megavat gücünde Türkiye’nin ilk nükleer santralini inşa ediyor. İlk ünitenin, Türkiye Cumhuriyeti’nin yüzüncü yıl dönümünde, 2023 yılında işletmeye alınması ve elektrik üretimine başlaması hedefleniyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
197
148
47
34
11
7
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Ohoo şimdiden başlamış bu.

Oğuz Yiğitbaşı

yav bişi olmazdı devam etselerddii zamanla otururdu yerine. ...

Anıl Yıldırım

Soğan üretemeyen ülke nukleer enerji peşinde. Resmen bir fıkra.